مخترع لیزر در سن ۹۹ سالگی درگذشت
زومیت , 11 بهمن 1393 ساعت 10:51
گروه علمی: فیزیکدارنی که اختراع وی موجب توسعه دستگاههای بارکدخوان، موشکهای هدایتشونده، و کاوش سیارات دیگر شده بود در سن 99 سالگی درگذشت.
چالرز تَونز جایزه نوبل سال 1964 را با دو روسی بخاطر کار بر روی دستگاههای ساطعکننده اشعه میکروویو که «میزر» خوانده میشدند بدست آورد؛ دستگاههایی که در نهایت به ساطعکننده نور لیزر بدل شدند.
چالرز تَونز با همکاری یکی از خویشاوندان خود به نام آرتور شاولو موفق به رقم زدن یک انقلاب تکنولوژیک شد. اختراعی که امروزه منجر به ساخت بسیاری از دستگاهها و گجتهای ارتباطی، پزشکی، نجومی و همچنین ابزارهای روزمرهای شده که هر روزه با آنها سر و کار داریم.
گفته میشود ایده ساخت لیزر، زمانی که در سال 1951 در یکی از پارکهای واشنگتن نشسته بود، بصورت جرقهای ناگهانی به ذهن وی خطور کرده است. چالرز تَونز فقید در دهه 1950 و 1960 زمانی که تکنولوژی اختراعی وی با تیترهای خبرگذاریها در قالب مردی که به ماه نور میتاباند یا مردی که برای کشف حیات به جهانهای ماورا گوش فرا میدهد ادغام شد به شهرت رسید.
دکتر چالز تَونز در سال 1915 بعنوان یکی از ۶ فرزند خانوادهای در گرینویل کارولینای جنوبی چشم به جهان گشود. طی بیش از ۶ دهه، علاوه بر کار بعنوان یک دانشمند، به یکی از مشاوران رئیس جمهور ایالات متحده نیز بدل شد و در بدنه سیاستگذاری دولت جای گرفت.
رونالد ریگان، رئیس جمهور آمریکا مدال ملی علم را در سال 1982 به وی اعطا کرد و در سال 2005 نیز بخاطر کمک به درک فراطبیعه موفق به کسب جایزه تمپلتون شد. وی از اعتقادات مسیحیت برخوردار بود و عقیده داشت وحی علمی و مذهبی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد.
کد مطلب: 67959