ایران و داعش دو تهدید خطرناک برای آمریکا هستند
اظهارات تند نامزد وزارتدفاع آمریکا عليهايران
16 بهمن 1393 ساعت 12:25
گروه بينالملل: نامزد باراک اوباما برای تصدی مقام وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه در نشست کمیته سنا، گروه داعش و جمهوری اسلامی ایران را دو تهدید خطرناک برای آمریکا توصیف کرد.
اشتون کارتر در این نشست که به ریاست سناتور جمهوریخواه جان مک کین برگزار شد، گفت: «در خاورمیانه، دو تهدید فوری و دو خطر واقعی برای ایالات متحده وجود دارد که یکی داعش و دیگری ایران است». نشریه فارن پالیسی در تفسیری به قلم تحلیلگر ارشد خود مینویسد که اشتون کارتر برای جلوگیری از دستیابی حکومت ایران به سلاح هستهای، معتقد به بهرهگیری از ابزارهای نوین دیپلماسی، اقتصادی و نظامی به شکلی یکپارچه است و از سال ۲۰۰۸ میلادی همواره گفته است که اقدام نظامی باید به عنوان بخشی از استراتژی همه جانبه در نظر گرفته شود و نه به صورت یک گزینه مجزا. تحلیلگر آمریکایی در پایان تحلیل مشروح خود اضافه کرده که اشتون کارتر دیدگاه با ارزشی در عرصه استراتژی نظامی عرضه خواهد کرد که بازتاب دهنده چشمانداز موفقیت دیپلماسی در برابر جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
نامزد باراک اوباما برای تصدی مقام وزارت دفاع آمریکا در این نشست همچنین گفت که او به سیاست ارسال تسلیحات برای دولت اوکراین تمایل دارد. این موضعگیری که مخالفان آن را دامن زدن به آتش جنگ در این کشور تلقی میکنند، تغییر جهتی در سیاست آمریکا محسوب میشود. به گزارش خبرگزاری رویترز، کارتر گفت او به ارسال تسلیحات دفاعی به اوکراین «بسیار متمایل است» و افزود آمریکا باید از تلاش این کشور برای دفاع از خود علیه شورشیان جدایی طلب طرفدار روسیه حمایت کند. مقامات آمریکا گفتهاند نسبت به مسئله اوکراین رویکرد تازهای در پیش میگیرند.
نامزد وزارت دفاع آمریکا در جلسه بررسی نامزدیاش در مجلس سنا اظهار داشت: «در حال حاضر نمیتوانم نوع این تسلیحات را مشخص کنم. اما من به سمت دادن تسلیحات به آنها تمایل دارم و در جواب سوال شما میگویم تسلیحات مرگبار». انتظار میرود مجلس سنا انتصاب اشتون کارتر در مقام وزارت دفاع را بدون مشکل تایید کند. نظرات کارتر درباره اوکراین و سایر موضوعات از جمله افغانستان، به احتمال زیاد باعث آرامش خاطر نمایندگان جمهوریخواه میشود که از سختگیریهای باراک اوباما برای ارسال کمک به متحدان آمریکا به شدت انتقاد میکنند.
خبرگزاری رویترز در ادامه مینویسد اشتون کارتر چهارمین وزیر دفاع باراک اوباما و جانشین چاک هیگل است که تحت فشار کناره گیری کرد. اکنون این سوال مطرح میشود که آیا وی میتواند به دایره تنگ نزدیکان اوباما نفوذ کند؟ کارتر وعده داد که «صریحترین مشاورههای راهبردی» را به باراک اوباما خواهد داد. اما سناتور جان مک کین، که از شناخته شدهترین منتقدان سیاستهای امنیتی ملی اوباما است، میزان نفوذ اشتون کارتر در دولت وی را مورد تردید قرار داد.
جان مک کین گفت: «من صادقانه امیدوارم رییس جمهوری که شما را نامزد کرده به شما امکان بدهد که با حداکثر توانتان در هدایت امور مشارکت کنید. چون در زمان تکثر و تنوع تهدیدها علیه امنیت ما، آمریکا در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری به یک وزیر دفاع قدرتمند نیاز دارد». اشتون کارتر در سخنرانی خود درباره افغانستان گفت که از برنامه زمانبندی باراک اوباما برای خروج نیروهای آمریکا از افغانستان حمایت میکند. وی اما افزود در صورت لزوم آماده تجدیدنظر در این سیاست است.
او همچنین بر اهمیت استراتژیک سرعت عمل نیروهای عراقی و آمادگی برای پس گرفتن مناطق تصرف شده از گروه داعش تاکید کرد و گفت: «کسی نمیخواهد که داعش تثبیت شود». کارتر وعده داد مقررات دست و پا گیر و سختگیرانه که ارسال کمکهای تسلیحاتی آمریکا به اردن را کند کرده است، برطرف کند. اردن پس از قتل خلبان این کشور توسط داعش اعلام کرد که با این گروه به شدت مقابله خواهد کرد. کارتر گفت: «ما برای شکست اين گروه در منطقه به متحد نیاز داریم».
نامزد باراک اوباما برای وزرات دفاع آمریکا از حمایت وسیع نمایندگان جمهوریخواه و دمکرات برخوردار است و در سالهای اخیر در ردههای بالای وزرات دفاع آمریکا مسئولت داشته است. مسئولیتهای او در این وزارتخانه شامل معاونت وزارت، نفر دوم پنتاگون در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ و مسئول ارشد خریدهای تسلیحاتی وزرات دفاع از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ و هدایت برنامه بازسازی جتهای جنگنده اف ۳۵ بوده است. جلسه رای اعتماد اشتون کارتر با دقت توسط لاکهید، بوئینگ و سایر شرکتهای بزرگ اسلحه سازی که در انتظار تعیین اولویتهای اصلی و میزان تعهد او به برنامه جدید خرید تسلیحاتی از جمله بمب افکن دورپرواز هستند دنبال میشود.
کد مطلب: 68688