به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۴:۳۱
 
۵۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ساعت ۱۹:۲۰
کد مطلب : ۶۹۰۳۲
رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت:

صدا و سیما نقش مخربي در سلامت روان دارد

گروه علمي: رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت گفت: صدا و سیما نه تنها نقش خود را در ارتقای سلامت روان ایفا نمی کند بلکه در برخی مواقع نقش مخربی داشته است. این امر سلب اعتماد جامعه را همراه دارد البته ارتقای سلامت روان نیازمند توسعه شبکه‌های اجتماعی مجازی است.
صدا و سیما نقش مخربي در سلامت روان دارد
دكتر مصطفی معین در آستانه برپایی «پنجمین کنفرانس علمی سالانه سلامت روان و رسانه» با اعلام این مطلب افزود: با توجه به اینکه مسایل مربوط به پیشگیری از ابتلا به بیماری های روانی به تنهایی از عهده دولت خارج است، برای ارتقای سلامت روان نیازمند آموزش های عمومی و ارتقای فرهنگ سلامت با توسعه شبکه‌های اجتماعی اعم از مجازی و غیر مجازی، تقویت نهادهای مدنی و به طور کلی مشارکت مردم هستیم. وی ادامه داد: با توجه به اینکه جامعه ما نیز مانند اکثر کشورهای در حال توسعه دارای شکاف های اجتماعی از قبیل شکاف جنسیتی، نسلی، قومی، نژادی، و نیز شکاف بین مردم و دولت، دولت و مردم، دانشگاه و جامعه و برعکس است، شبکه های اجتماعی قادر به ترمیم این شکاف ها هستند.

معین با اشاره به اینکه مسئولیت سلامت روان تنها برعهده وزارت بهداشت یا سایر نهادهای رسمی نبوده، مسئله‌ای ملی است که همه باید در برابر آن احساس مسئولیت کنند، تصریح کرد: به دلیل اهمیت این مسئله، موضوع کنفرانس امسال سلامت روان و رسانه " سلامت روان و رسالت همگانی" نامگذاری شده است. وی با تاکید بر نقش آموزش از طریق شبکه های اجتماعی و رسانه های رسمی گفت: هر چند برخی رسانه ها به ویژه صدا و سیما که دارای پوشش گسترده تری نسبت به دیگر رسانه های رسمی است، می توانند، نقش مهمی در بهبود شاخص های سلامت روان داشته باشد، اما شاهدیم، متاسفانه این رسانه در برخی مواقع نقش مخربی داشته که این امر سلب اعتماد جامعه را همراه دارد.

رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت افزود: ضروری است، عقلانیت، دانش تخصصی و اخلاق حرفه ای در رسانه ها، به خصوص رسانه ملی تقویت شود. وی خاطر نشان ساخت: با توجه به اینکه عوامل اجتماعی در بروز بیماری های مزمن به ویژه اختلال روان و برعکس، بهبود شاخص های سلامت روان نقش اساسی دارند، ضروری است، نظام سلامت و برنامه های توسعه کشور عوامل خطرزای اجتماعی از قبیل نابرابری و فقراقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه مشترک است از طریق سیاستگذاری مناسب و ارایه آموزش به ویژه در فضای مجازی کاهش دهند.

پنجمین کنفرانس علمی سالانه سلامت روان و رسانه از سوی کرسی یونسکو در آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ انجمن علمی روانپزشکان ایران؛ انجمن علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات؛ انجمن علمی جامعه شناسی ایران؛ انجمن پرستاری ایران؛ دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت؛ مرکز تحقیقات روانپزشکی؛ مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان(انستیتو روان پزشکان تهران) سه شنبه ۵ اسفند در بیمارستان روزبه تهران برگزار می‌شود.
مرجع : فارس

من
Russian Federation
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۱۹:۵۶
حرف دل زدی (289266)
۱۳۹۳/۱۱/۲۰ ۰۰:۴۹
آقای معین ، موقع انتخابات مجلس شد سر و کله شما پیدا شد ؟؟؟
صدا سیمای جمهوری اسلامیه دیگه کاریش نمیشه کرد (289442)
iهدهد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۱۸
اگر صدا و سيما چشم نخوره و پشيمون نشه به تازگي دو سريال پخش كرده كه تا اندازه اي مفيد است يكي جاده چالوس و همه چيز انجاست كه روابط افراد خانواده و راستي و انسانيت حاكم است و افراد در برابر اشتباهات خود شرمنده ميشوند در سريالهاي ديگر قريب به 50 قسمت تقلب بدجنسي تهمت و... منكرات ديگر ترويج ميدهند و جوانان و كودكان و... با انواع تخلفات اشنا گشته و حتي در خيلي از مواقع افراد قصه به موفقيتهاي شغلي اقتصادي اجتماعي و... ميرسد و در يك يا دو قسمت اخر به نتيجه كار ش ميرسد كه بسيار كمرنگ است وان 50 يا60 ق (289282)
هدهد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۲۵
قسمت اثر مخرب روي اقراد گذاشته .در صورتي كه قسمت برجسته فيلم و سريال بايد حاوي نكات مثبت و ارزشي و اخلاقي باشد تا بيننده با همانند پنداري بتواند از نكات مثبت استفاده ببرد و پيامهاي ارزنده ان در زندگي بكار گيرد نه اينكه در طول چندين ماه با انواع صفات رذيله اشنا شود تا اخر كار... (289287)
تو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۰:۵۲
چقدر میزگرد بی محتوا اخه خفه شدیم اخر همه شونم همیشه وقت کم میاد (289303)
رحیم
Spain
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۱:۲۶
وآقای معین نقشی اصلی در تخریب نظام (289326)
پارسا
United States
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۱:۲۹
دکتر کاش در سال 84 مثل ۹۲ در انتخابات ریاست جمهوری ائتلاف میکردید تا کشور و ملت ما اینقدر زیر بار فشار همه جانبه تمامیت خواهان نمی رفتند. (289328)
کار، آزادی، جامعه ی مدنی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۳:۱۱
ایشان مقصرنبود، یک عده خودی حرف تو کله ی شان نمی رفت و ایشان هم ازروی اخلاق نخواستند به آنان پشت کنند (289398)
میترا
United States
۱۳۹۳/۱۱/۲۰ ۰۱:۱۶
چه آقایان در 54 ائتلاف کرده بودند و چه نکرده بودند این مسیر طی می شد زیرا از عهده ی رئیس جمهور خارج بود . (289448)
میترا
United States
۱۳۹۳/۱۱/۲۰ ۰۱:۱۶
منظورم سال 84 بود (289449)
محسن علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۲:۳۶
"ارتقای سلامت روان نیازمند توسعه شبکه‌های اجتماعی مجازی است."
استاد الان دیگه غرب هم به این نتیجه رسیده که اثرات مخرب فضای مجازی بر اعصاب و روان خیلی بیشتر از فوایدشه، اونوقت شما چی می گی؟؟؟؟؟ (289382)
حسن
Romania
۱۳۹۳/۱۱/۱۹ ۲۲:۳۷
تیتر موذیانه ای بود (289383)
جواد
Germany
۱۳۹۳/۱۱/۲۰ ۰۱:۰۱
ماباداشتن ماهواره به نقش مخرب روانی صداوسیماپایان داده ایم! (289444)
جلال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۱۱/۲۰ ۰۱:۵۰
نه‌تنها‌صداو‌سیما‌بلکه‌بسیاری‌از‌تریبونهای‌دولتی‌کارشون‌ایجاد‌تفرقه‌
وخشونته‌،برای‌اونها‌مهم‌نیست‌مردم‌یا‌اکثریت‌چی‌میگن‌مهم‌جیبشون‌و
تفکر‌داعش‌گونشون‌است،روزی‌یه‌وعده‌بخورید،مردم‌مگه‌همچین‌حقی‌دارن
خس‌وخاشاک‌از‌نمونه‌هاش‌هست (289460)