کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ماجرای نامه بدون امضا علیه روحانی چه بود؟

نامه‌ای که ارواح آن را امضا کرده بودند!

6 اسفند 1393 ساعت 15:17

در حالی که برخی رسانه‌ها از نامه‌ای 100 امضایی با مضمون انتقاد از رئیس جمهوری خبر داده‌اند، نشانی از اسامی امضا کنندگان در دست نیست.


گروه سیاسی-رسانه ها: روز دوشنبه و در آستانه سفر رئیس جمهوری به استان قم، دو خبرگزاری نزدیک به اصولگرایان، متن نامه‌ای حاوی انتقاد از ادبیات رئیس جمهوری و شیوه مواجهه وی با منتقدان منتشر کردند و مدعی شدند این نامه که به امضای 100 نماینده رسیده، «حدود یک ماه پیش تهیه شده و قرار است به هیأت رئیسه تقدیم گردد.» این دو رسانه منتقد دولت، برخلاف رویه معمول مطبوعاتی، تنها به انتشار نامه اکتفا کرده بودند و نه تنها 100 نام، بلکه حتی اسم یک امضاکننده را نیز منتشر نکرده‌اند. فقط جبار کوچکی‌نژاد نماینده رشت، یک ماه پیش را زمان «تهیه» نامه اعلام کرده بود. اما حتی کوچکی‌نژاد که یگانه نام ذکر شده در متن خبر است و برای مستندسازی تعلق نامه به مجلس با او گفت‌وگو شده، در پاسخ به سؤال روزنامه «ایران» از تعداد امضاکنندگان نامه ابراز بی اطلاعی می‌کند.

با وجود آنکه ادعا شده این نامه انتقادی یک ماه پیش تهیه شده است، 30 نماینده‌ای که روز گذشته در حاشیه جلسه علنی مجلس مورد سؤال خبرنگار «ایران» قرار گرفته‌اند، اساساً از وجود چنین نامه‌ای اظهار بی‌اطلاعی کردند. محمدحسین فرهنگی و بهروز نعمتی اعضای هیأت رئیسه مجلس هم در میان این نمایندگان قرار داشتند. نعمتی، سخنگوی هیأت رئیسه  گفت که چنین نامه‌ای به هیأت رئیسه مجلس نرسیده و او نیز اصلاً آن را ندیده است.

نمایندگان دیگری هم که با فرض صحت وجود چنین نامه‌ای احتمال می‌رود نام آنان در زمره امضاکنندگان باشد نیز از وجود چنین نامه‌ای اظهار بی‌اطلاعی کردند. نمایندگانی همچون مسعود میرکاظمی عضو جبهه پایداری، حسین علی حاجی دلیگانی، عباس مقتدایی، حسین نجابت، محمدحسن آصفری، سید علی طاهری، علی ایرانپور و لاله افتخاری که جزو نمایندگان منتقد دولت محسوب می‌شوند هم پای هیچ نامه‌ای با این مضمون را امضا نکرده و اساساً از وجود آن هم خبر نداشتند. بر این فهرست باید اضافه کرد اسامی نمایندگان دیگری که به خبرنگار «ایران» گفتند چنین نامه‌ای را ندیده‌اند؛ فاطمه رهبر، احمد توکلی، عبدالحمید فیاضی، جواد جهانگیرزاده، سلیمان عباسی، محمدجواد کولیوند، عمران علیمحمدی، حسین علی شهریاری، علاء‌الدین بروجردی، محمد دامادی، غلامرضا اسداللهی، دخیل عباس زارع‌زاده، شهباز حسن‌پور، حجت‌الله درویش‌پور، عباس فلاحی باباجان، احمد بخشایش اردستانی، رمضانعلی سبحانی‌فر و مؤید حسینی صدر.

در این میان سید امیرحسین قاضی‌زاده نماینده مشهد و سخنگوی جبهه پایداری با بیان اینکه یادم نمی‌آید کدام نامه را می‌گویید، گفت: یکی از همکاران داشت امضا جمع می‌کرد. وی در پاسخ به این سؤال که چرا در حالی که متن نامه ادعایی منتشر ولی اسامی امضاکنندگان منتشر نشده، افزود: هر وقت لازم باشد اسامی هم اعلام می‌شود. او همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا خود شما این نامه را امضا کرده‌اید هم گفت: اگر لازم بود جواب بدهم، جواب می‌دادم.

کوچکی‌نژاد: تعداد امضاها را نمی‌دانم
جبار کوچکی‌نژاد، دیگر نماینده منتقد دولت که خبرگزاری مهر به نقل از او خبر نامه انتقادی به رئیس جمهوری با 100 امضا را منتشر کرده نیز گفت: اطلاع ندارد که چند نفر این نامه را امضا کرده‌اند. اظهار بی‌اطلاعی نماینده رشت از تعداد امضاها در حالی است که خبرگزاری مهر به نقل او خبر را منتشر کرده است. انتشار چنین خبری به نام 100 نماینده مجلس در حالی که هیچ اسمی از امضا کنندگان منتشر نشده، نوعی خبرسازی علیه دولت آن هم در آستانه سفر رئیس جمهوری به قم محسوب می‌شود. چنانچه ‌هادی حسینی عضو فراکسیون رهروان ولایت معتقد است این شیوه از اطلاع‌رسانی منجر به التهاب در جامعه می‌شود. او گفت: خبرگزاری‌ای که چنین خبری را منتشر می‌کند، باید از صحت آن اطمینان داشته باشد و اینکه متن نامه‌ای منتشر ولی اسامی امضاکنندگان آن اعلام نشده، کار حرفه‌ای محسوب نمی‌شود. او البته از همکاران خود در مجلس که چنین خبرهایی را به خبرگزاری‌های خاص می‌دهند هم خواست تا دقت بیشتری داشته باشند و آنچه را که در ذهن خود می‌گذرد به عنوان خبر و به نام مجلس منتقل نکنند.

به نام مجلس به کام تندروها
حجت‌الاسلام سیدمحمد سادات ابراهیمی، عضو دیگر فراکسیون رهروان هم در این باره گفت: اقلیت انگشت‌شماری در مجلس دوست دارند خواسته‌های خود را با صدای بلند به عنوان مطالبات مجلس معرفی کنند و در حالی که مرام دولت تعامل با مجلس است، این تندروها در پی برهم زدن همکاری بین دو قوه هستند چون نان خود را در دعوا و اختلاف‌افکنی می‌بینند. به گفته وی این خبرسازی‌ها بی‌ارتباط با سفر رئیس جمهوری به قم هم نیست. از آنجا که در سفرهای استانی استقبال گرمی از دولت و رئیس جمهوری می‌شود چنانچه در آخرین سفر به اصفهان رخ داد و پیش‌بینی می‌شود در قم هم تکرار شود، تندروها می‌خواهند با حاشیه‌سازی اقبال مردم و بخصوص حمایت مراجع و علما از دولت را تحت‌الشعاع قرار دهند.

پیرمؤذن: منتقدان هر چه دل‌شان می‌خواهد می‌گویند
خبرگزاری فارس و مهر در نامه خود به ادبیات رئیس جمهوری و شیوه برخورد دولت با منتقدان خرده گرفته و از طرف 100 نماینده مجلس نوشته‌اند: «آقای رئیس‌جمهوری! آیا روند توهین به منتقدان نقطه پایانی خواهد داشت یا مسیر سلب آزادی‌ها و شکایت ادامه می‌یابد؟» این در حالی است که هیچ محدودیتی برای بیان نقدهای منتقدان وجود ندارد. کما اینکه آنها شدیدترین انتقادات و بی سابقه ترین آنها را علیه توافق ژنو و دیپلماسی هسته ای دولت از تریبون مجلس و در همایش‌های مختلف با عنوان دلواپسان مطرح کرده اند. کمال‌الدین پیرمؤذن، نماینده اردبیل در مجلس هم در پاسخ به این ادعا گفت: از شخص رئیس‌جمهوری تا وزرا و استانداران در دولت یازدهم هیچ کس مصون از نقد نبوده و منتقدان هر روز هر چه دلشان می‌خواهد، می‌گویند. این نماینده مجلس گفت: من از نامه 100 نماینده به رئیس‌جمهوری اطلاع ندارم اما اگر صحت داشته باشد، بی‌انصافی است. چون توهین‌ها و تخریب‌هایی که از سوی برخی نمایندگان مجلس علیه دولت می‌شود، باید محل بحث باشد.

او به نامه‌ای اشاره می‌کند که روز دوشنبه توسط یکی از نمایندگان در کازیوی نمایندگان گذاشته شده و سرشار از توهین و تهمت به دولت و رئیس جمهوری است. پیرمؤذن نام این نماینده را نبرد و افزود: من امروز (سه‌شنبه) می‌خواستم در همین باره تذکر بدهم ولی بزرگان صلاح ندانستند و گفتند با این کار، او بزرگ می‌شود. او در سال‌های گذشته مدیرکل ارشاد یکی از استان‌ها بوده و در هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت، تخلفش محرز و محکوم شده است. پیرمؤذن تأکید کرد: افکار عمومی همراه دولت است و این تندروهای خود حق پندار امتحان پس داده، اقبالی در بین مردم ندارند. آنها طی روزهای گذشته علیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جوسازی کردند و الان هم در آستانه سفر رئیس جمهوری به قم، با این خبرسازی‌ها می‌خواهند رابطه دولت با مراجع را مخدوش کنند.


کد مطلب: 70749

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/70749/نامه-ای-ارواح-امضا-کرده-بودند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir