مراسم تجلیل از اعضای هیاتهای انتخاب و داوری سی و سومین جشنواره فیلم فجر شب گذشته (چهارشنبه 6 اسفندماه) با حضور مدیران سینمایی، سینماگران و اهالی رسانه در هتل انقلاب تهران برگزار شد. در ابتدای این مراسم سید احد میکاییلزاده مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی سی وسومین جشنواره فیلم فجر ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س) و تسلیت به مناسبت درگذشت زاون قوکاسیان از اهالی رسانه که در طول ایام برگزاری جشنواره در کنار این رویداد فرهنگی حضور داشته و اخبار آن را پوشش دادند، تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه علیرضا رضاداد دبیر جشنواره نیز ضمن گرامیداشت یاد زاون قوکاسیان و تشکر از تمامی کسانی که به نحوی در برگزاری جشنواره نقش داشتند، گفت: «از سال گذشته فکر کردیم ماموریتمان را خلاصه و جمعبندی کنیم در این جمله که سازمان جشنواره و گروه برگزارکننده امانتدار جامعه سینمایی کشور است و تلاش کنیم از امانتی که در اختیار ما قرار میگیرد از لحظه اعلام فراخوان تا آیینهای پایانی جشنواره به درستی نگهداری کنیم.» وی ادامه داد: «امسال بر این ماموریت، ماموریت دیگری را هم اضافه کردیم. جامعه سینمایی کشور صاحبان اصلی جشنواره هستند و ما به عنوان میزبان تلاش کردیم به وظایف خود به درستی عمل کرده و به درستی میزبانی کنیم. البته امیدواریم در سال های آتی این میزبانی بهتر صورت گیرد.»
رضاداد اظهار کرد: «امسال تلاش کردیم دو خلأ جشنواره را با دو برنامه مرتفع کنیم. یکی برنامه «یک فیلم، یک سلام» که طی آن به استقبال سازندگان آثار رفتیم و فیلمهای جشنواره در فضای خوبی توسط هنرمندان و صاحبان آثار معرفی شد که فکر میکنم یکی از دلایل اصلی توجه مخاطبان به فیلمها همین برنامه بود و دیگری معرفی آثار سینمایی و دعوت هنرمندان به میان مردم در سینماهای مردمی بود که در هفت سالن سینما انجام شد و لازم میبینم که در همین جا از رضا درستکار و همکارانش برای برگزاری این برنامه تشکر کنم.»
دبیر سیوسومین جشنواره فیلم فجر در ادامه بیان کرد: «یکی از ویژگیهای جشنواره برقراری پیوند بین مخاطبان فیلمها که مردم هستند با فیلمسازان است. ما امسال سعی کردیم این کار را انجام دهیم و امیدوارم در سالهای بعد نیز این مهم به صورت بهتری انجام شود.» وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که در سال گذشته هنگام نمایش برخی آثار پیش آمده بود، گفت: «فکر میکنم یک اتفاقی که در سال گذشته رخ داد این بود که در زمان نمایش برخی فیلمها بیاحترامیهایی به تعدادی از فیلمها صورت گرفت که ما و فیلمسازان را مکدر کرد. از اهالی رسانه و منتقدان که در این دوره تلاش کردند تا رنجشی ایجاد نشود و جشنوارهای در شأن سینمای ایران داشته باشیم، تشکر میکنم.»
وی افزود: «همچنین از دکتر ایوبی رییس سازمان سینمایی تقدیر میکنم که امسال به ما و گروه ما که در ستاد جشنواره زحمت میکشیدند، اعتماد کردند. هنوز آرزوی تشکیل سازمان جشنواره محقق نشده، اما ستاد جشنواره از سال گذشته فعال ماند و با بازنگری در آیینها به کار خود ادامه داد و پس از این نیز به بخش بینالملل خواهد پرداخت و پس از پایان برگزاری بخش بینالملل نیز به بازنگری و شناسایی نقاط ضعف خود میپردازیم.» وی در پایان سخنانش از کوتاهیهای احتمالی نسبت به فیلمسازان عذرخواهی کرد و گفت: «از اظهار لطف شما در طول جشنواره و پس از آن تشکر میکنم.»
عدهای قانون را سر نیزه کردهاند
پس از صحبتهای رضاداد حجتالله ایوبی رییس سازمان سینمایی ضمن بیان اینکه حرفهای زیادی دارد و منتظر فرصت مناسبی برای برای بیان آنها است، گفت: «آرزو نمیکنم هیچکدام از شما جای رضاداد در برگزاری جشنواره باشید. باید از او و همکارانش و هیاتهای انتخاب و داوری جشنواره تشکر کنم که جشن سینمای ایران را باشکوه برگزار کردند.» وی یادآور شد: «ما در هفته آینده انتخابات خانه سینما را پیش رو داریم و امیدوارم همه صنوف بیایند و با علاقه و انگیزه این انتخابات را نیز باشکوه برگزار کنند.»
وی در ادامه بیان کرد: «کسانی هم که نگران قانون هستند، نگران نباشند زیرا امکان ندارد ذرهای از قانون نادیده گرفته شود، من این قول را می دهم که این انتخابات بدون تخطی از قانون برگزار خواهد شد، اما به کسانی که قانون را بر سر نیزه کرده و بیقانونی را سرمشق خود قرار دادهاند میگویم که خبری از بیقانونی نیست، پس بهتر است بیجهت استرس ایجاد نکنند.» ایوبی تاکید کرد: «انتخابات خانه سینما به بهترین نحو ممکن برگزار میشود و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نیز اطمینان داشته باشند که هیچ اقدام غیر قانونی در این زمینه انجام نشده است.»
قول می دهم که انتخابات خانه سینما بدون تخطی از قانون برگزار خواهد شد
وی در ادامه در مورد برگزاری سی و سومین جشنواره فیلم فجر تصریح کرد: «سی و سومین جشنواره فیلم فجر جشنواره به خوبی و بسیار باشکوه برگزار شد، ولی چرا عدهای همیشه نگرانی تزریق میکنند و لحظه به لحظه جشنواره را مورد آزار و اذیت قرار میدهند و با سوالهای بی ربط در جهت ایجاد ناامنی گام برمیدارند؟ اینجا میگویم افراد حق سوال کردن ندارند، بلکه باید فقط جواب بدهند.» وی افزود: «ما نجابت به خرج میدهیم و چیزی نمیگوییم، اما آن برخی هم از سکوت ما سوء استفاده نکنند و در مقام سوال قرار نگیرند.» وی ادامه داد: «آقایانی که پولهای گزاف برای سر و سامان دادن صنوف گرفتند ولی بی سر و سامانترین صنوف را تشکیل دادند، میگویم که دیگر خبری از آن پولها نیست. سینمای ایران و سینماگران ایرانی با سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارند که حاصل آن ساخت فیلمهایی در چارچوب قانون است، ولی عدهای نشستهاند ذرهبین به دست گرفتهاند و به دنبال مسایل ایدئولوژیک میگردند.»
ایوبی تاکید کرد: «دائما به ما نگویید چرا فیلم فاخر و استراتژیک نمیسازید؟ واقعا حیف از این واژهها؛ به واقع باید به داد این واژهها رسید؛ آنقدر از این واژهها بد استفاده شده که چهره آنها را خراب کردهاند، اما در دوره ما استراتژیک و فاخر برایمان مغازه و دکان نخواهد بود. این مغازهها تا زمان حضور من در مدیریت سینما بسته خواهد بود.» وی در ادامه با تقدیر از دکتر حسین کرمی در شبکه نمایش سیما برای پوشش مناسب جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: «دکتر محمد احسانی رییس شبکه اول سیما و معاون سابق ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی نیز نشان دادند که هوای سینما را در تلویزیون دارند و تلویزیون در این دوران خوب عمل کرد و از روسای تمامی شبکهها که چهرههای دلسوزی هستند، انتظار داریم که در پخش تیزرهای فیلمها نیز کمک کنند.»
وی خطاب به مدیریت سیما افزود: «علیاکبر ثقفی تهیهکننده فیلم «همه چیز برای فروش» و دیگر دوستان از پخش تیزرهای فیلمها در تلویزیون گله دارند. شما (تلویزیون) به سینما و اکران بهتر آثار سینمایی کمک کنید، مطمئن باشید که سینما هم حامی شما خواهد بود.» رییس سازمان سینمایی در ادامه گفت: «خوشحالم که در جشنواره امسال قدمهایی برای وحدت در سینما برداشتهاند، البته اختلافات تمامشدنی نیست اما اختلاف شما در درون اصناف است و باید در همانجا حل شود. ما میتوانیم با عقاید مختلف در کنار هم باشیم؛ سینماگران اگر با هم باشند دشمنان سوار بر موج اختلافات نمیشوند.»
وی خطاب به سینماگران تصریح کرد: «اجازه ندهید از این اختلافات سواستفاده کنند. باور کنید اگر ما به بیان و قرائت رهبری فیلم دینی را تعریف کنیم، بسیاری از فیلمهای امسال دینی است. به فرموده مقام معظم رهبری اخلاق، کرامت و آزادی از عناصر فیلمهای دینی است که ذر تمامی فیلمهای ما به آن پرداخته شده است. پس بهتر است، از واژه دینی به صورت نادرست استفاده نکنیم.» وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه سال 94 سال همدلی و وحدت سینماگران باشد، تاکید کرد: «سال ۹۳ سال صبر و سکوت بود؛ سال ۹۴ نیز قطعا سال صبر است، اما سکوتش را قول نمیدهم.»
از چهرههای حاضر در این برنامه میتوان به محمد احسانی مدیر شبکه یک سیما، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان صدا و سیما، محمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سید احد میکاییلزاده مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی جشنواره فیلم فجر، امیرحسین علمالهدی، عزتالله علیزاده، احد صادقی، آرش امینی، جمال امید، جلیل اکبری صحت، مازیار رضاخانی، محمد بزرگنیا، مسعود احمدیان، علی معلم، همایون اسعدیان، سید جمال ساداتیان، منصور لشگری قوچانی، علیاکبر ثقفی، فرزاد موتمن، ابوالحسن داودی، بیتا منصوری، هاتف علیمردانی، راما قویدل، فرشته طائرپور، سیروس الوند، رسول صدرعاملی، روحالله حجازی، محمدحسین لطیفی، رخشان بنیاعتماد، جهانگیر کوثری، بهتاش صناعیها، صادق صادقدقیقی، بهمن زرینپور، شمس لنگرودی، بیژن امکانیان، علیرضا شجاعنوری، سعید آقاخانی، سیامک صفری، هومن سیدی، طناز طباطبایی، لیلا زارع، باران کوثری، اشاره کرد.