شركت بين المللي حفاري شمال در زمره شركت هاي معتبرايران و خاورميانه در بخش مهم صنعت نفت است كه در درون و برون مرزهاي پرگوهر ايران اسلامي آن چنان فعاليت تاثير گذاري داردكه حتي از سوي اتحاديه اروپا هم به اتهام خدمت به پيشرفت فعاليت هاي هسته اي كشورمان در ليست شركت هاي تحريم شده و ممنوع المعامله قرار گرفت.
خوشبختانه اين تحريم ها نه تنها نتواست فعاليت هاي اين شركت را متوقف كند بلكه در طول سالهاي قبل تا به امروز افتخارات زيادي را در كارنامه كاري حفاري شمال شاهد هستيم كه ميتوان به اولين كشف قطعي منابع هيدروكربني در درياي خزر و ركورد دار بالاترين سرعت عمليات حفاري در پارس جنوبي اشاره كرد.
اين شركت در شرايط سخت تحريم ها نيز توانست در كنار توسعه دكل هاي خشكي، دكل هاي دريايي سحر 1و2 را خريداري و با كمترين هزينه نسبت به نمونههاي خارجي و مابقي خريداران دكل هاي ملكي وارد كشور نمايد تا چرخه حفاري، توليد نفت و بومي سازي اين صنعت در ايران به حركت مهم و روبه جلوي خود ادامه دهد.
اين شركت حفاري كه بعنوان دومين شركت فعال صنعت نفت بعداز شركت دولتي ملي حفاري درايران است در حال حاضر 67 درصد نيروي انساني شاغل در آن زير چهل سال سن دارند و 52 درصد كل نيروي آن تحصيلات دانشگاهي دارند و اين به معناي آن است كه از شركت هاي دانش بنيان است كه توجه ويژه به جوانان تحصيل كرده داشته و دارد.
همچنين اين شركت در كلكسيون خود، افتخارات ملي و بين المللي زيادي دارد و حضور آن در هر نقطه اي از خاك اين مرزوبوم ازخزر تا خليج فارس ،اشتغال، افزايش توليد ملي و اقتدار درصنعت مهم نفت در عرصه هاي داخل و خارج كشور را به همراه داشته است و جوانان توانمندي را در اين مسير استراتژيك تربيت و تحويل صنعت نفت نموده و ما را روز به روز از وابستگي خارجي بي نياز كرده است.
متاسفانه اين شركت عليرغم اهميت و جايگاه ويژه آن در صنعت نفت، مدتي است به دليل پرداخت نشدن مطالبات آن از سوي وزارت نفت و همچنين بيكارشدن چند دكل و عدم واگذاري پروژه هاي جديد حفاري توسط مسولان امر با مشكلات جدي روبه رو شده است و تداوم اين امر در اين مسير پرفراز و نشيب پيش روي شركت حفاري شمال سايه بيكار شدن2700 نفراز پرسنل شركت كه عمدتا بومي خوزستان هستند وهمچنين تعطيلي دكل هاي فعلي مشغول به كار تهديدي جدي تر است كه متاسفانه مسولان استاني به خصوص مجمع نمايندگان خوزستان در مجلس نهم در مقابل آن مهر سكوت برلب خود زده اند و لبيكي به صداي بغض گرفته موكلين خود نگفته اند.
نمايندگاني كه 18 نفر هستند ودر مجلس از نظر كمي وزن و نقشي دارند بهتر ميدانند تثبيت اشتغال فعلي و ايجاد فرصت هاي شغلي جديد يكي از دغدغه هاي مهم كشور و به خصوص خانواده ها است كه وارد شدن هرگونه خدشه به امر اشتغال فعلي، بحران هاي اجتماعي را به همراه دارد و كانون اصيل خانواده ها را هدف قرار خواهد داد و لطمه هاي جبران ناپذيري را به نان آوران شاغل در اين شركت و تك تك اعضاي خانوادهاي انان وارد مي كند.
از نمایندگانی كه قسم خورداند از منافع و منابع كشور و ملت دفاع و صيانت كنند انتظار میرود برای احقاق حقوق حقه جوانان متخصص و متعهد استان و كشور خود تلاش بیشتری کنند و از تصميماتي که باعث ميشود کام مردم تلخ شود جلوگيري نمایند تا حق مردم به خوبی حفظ و ادا شود.
آري ؛ درسايه سکوت مسولان ونمایندگان خوزستان در مجلس نهم به جز (دو نفر از اين نمايندگان محترم) به خصوص سكوت خوزستاني هاي عضو كمسيون انرژي، شركت حفاري شمال با مديريت يكي از فرزندان خوزستان مهندس هدايت اله خادمي از خوش فكرترين و خوش نام ترين مديران صنعت نفت درحال زمين گير شدن است كه اين امر نه به واسطه تحريم هاي خارجي بلكه توسط دوستان خودي در حال رخ داد است و اسف بار تر ازآن اين است كه نمايندگان ما در مجلس عليرغم اينكه قلب تپنده شركت در جنوب كشور در اهواز واقع است ،تاكنون هيچ گونه عكس العملي از خود نشان ندادند و گويا امنيت شغلي بيش از 2 هزار و 700 نفر از كاركنان و خانواده هاي آنان براي آنها اهميت و ارزشي ندارد.
حال سوال اول اين است، خوزستاني كه به فرموده امام خميني(ره) دينش را به اسلام ادا كرده است و به فرموده مقام معظم رهبري در كنار جبل عامل لبنان دروازه و نقطه مهم ورود تشيع به كشور است نبايد صداي دلهاي شكسته فرزندان آن در خانه خود يعني خانه ملت از گلوي نمايندگان قسم خورده و به پايبندي به اصول و وفادار به مردم شنيده شود ويا اينكه كاركنان حفاري شمال عيدنوروز را با شرمندگي نزد فرزندان خود عزا بگيرند!؟
سوال دوم اينكه راستي مجمع نمايندگان خوزستان در مجلس نهم چه زماني ميخواهد روزه سكوت خود را بشكند و حداقل كمترين حمايتي از بنيان خانواده ي 2 هزار و 700 نفر از كاركنان شركت حفاري شمال و دفاع از توليد ملي صرف نمايند و يا اينكه صحت و سقم اين امر همچنان در اذهان عمومي بي پاسخ باقي بماند كه مسولان و مجمع نمايندگان خوزستان براي خوزستان يا عليه خوزستان قدم بر ميدارند.
سؤال سوم این است که اخیراً سیدشریف حسینی نماینده اهواز و عضو هیئت رئیس مجلس در مصاحبه با بولتن نیوز گفته است: یکی از دلایل جمع آوری امضاء برای استیضاح وزیر نفت محلی بوده است، نه ملی، منظور ایشان اشاره به مطالبات هفتصد میلیارد تومانی، امنیت شغلی 2700 نفر و بیکاری تعدادی از دکلهای حفاری شرکت بین المللی حفاری شمال است كه موضوعي محلي قلمداد ميكنند،حال باید از این نماینده محترم پرسید که در حال حاضر 70 درصد پیکره شرکت حفاری شمال در خوزستان و بیشتر در حوزه انتخابی شما قرار دارد و آیا تلاش مابقی نمایندگان برای حفظ جایگاه این شرکت و تثبیت امنیت شغلی کارکنان آن نزد جنابعالی آنقدر بی اهمیت است که به خود میبالید و با اقتدار میگویید که من طرح استیضاح را بدلیل محلی بودن موضوعات امضاء نکردم، قطعا هيچ كسي اصراري نسبت به امضاء طرح استيضاح وزير نفت ندارد لیکن تاكيد موءكد اين است حسب وظايف ذاتي بايد حل مشكل شركت حفاري شمال راپيگيري كنيد ،البته نبايد فراموش كنيد كه با آراء همین محلی ها به مجلس راه یافته اید.
راستی آقای حسینی؛ شما که تا دیروز میگفتید رئیس سازمان محیط زیست اگر قادر به حل مشکل گرد و غبار نمی باشند بهتر است استعفاء دهد و به امورات خانواده از جمله پخت و پز برای فرزندان خود بپردازند و در همین راستا و در یک حرکت بی اثر با ماسک در مجلس حاضر شدهاید، آیا به نظر شما مشکل گرد و غبار ملی است یا محلی؟
اگر ملی است که ورود خوبی داشته اید و اگر محلی است باید سکوت میکرده اید و مردم محروم خوزستان را به حال خود رها میکردیدو به زندگی در تهران بزرگ ادامه بدهید ،حال مشکلات شرکت بین الملل حفاری شمال که از دریای خزر تا خیلج فارس از جمله مازندران، فارس، کیش، سرخس، ایلام، خوزستان و ...... دارای دکل حفاری و نیروی انسانی توانمند و جوان که در سایه پیروی از منویات مقام معظم رهبری فعل خواستن و توانستن را در کنار تلاشهای شبانه روزی و با تقدیم چند شهید در حادثه غم انگیز دکل 118 به بهترین شکل صرف کرده اند، ملی محسوب میشود یا محلی؟
در یک حساب ساده از مجموع 2700 نفر پرسنل فعلی شرکت 70 درصد آنها خوزستانی هستند، همان خوزستانی که با جمله زیبای و البته شعار انتخاباتی خودتان یعنی (من از خوزستانم) برای دوره دوم راهی مجلس شده اید؛ چه اتفاقی افتاده است که در دفاع از منافع کشور و خوزستان و مردم این دیار و وضعیت فعلی شرکت حفاری شمال نه تنها هیچ قدمی برنداشته اید و پیگیری نکردهاید، بلکه پیش آمد فعلی را محلی عنوان میکنید و ضمن تبری جستن از مردم حوزه انتخابی خود و خوزستان محروم ارتباط مشکل فعلی را به وزیر محترم نفت بی ارتباط میدانید؟
گویا جنابعالی بی اطلاع هستید که مطالبات سنگین شرکت حفاری شمال از شرکت های زیرمجموعهی وزارت نفت است و پرداخت همین مطالبات و واگذاری پروژه های جدید حفاری نیز توسط همین وزارت خانه انجام میشود که تنها با دستور وزیر و همراهی افراد تحت امرش صورت میگیرد. آقای حسینی؛ امضاء نکردن طرح استیضاح وزیر نفت جزو اختیارات شماست لیکن پیگیری مشکلات مردم جزو وظایف جنابعالی است، و حداقل پاسخی به آراء و اعتماد مردم است.
بی شک قانون آنقدر به شما اختیارات و توانمندی بخشیده است که از جایگاه نمایندگی مجلس که به فرموده امام راحل (ره) در رأس امور است برای جلوگیری از بیکار شدن جوانان دیار کارون و کرخه و البته دیگر افراد شاغل در این شرکت از سراسر کشور بايدپیگیری جدی كنيد تا ضمن تکریم و پاسخگویی به گوشه ای کوچک از اعتماد و محبّت مردم از شرمندگی دم عید این افراد و بیکار شدن آنان قدمی ماندگار بردارید و ذخیره ای برای آخرت خود در پرونده اعمال به یادگار بگذارید.