گروه سياسي: وزیر امور خارجه فرانسه، میگوید که برای دستیابی به توافق هستهای با ایران، کارهای بسیاری باید انجام شود و شرایط هنوز مهیا نیست و همزمان، خبرگزاری روسی اسپوتنیک نوشت: بی رضایت مسکو هیچ توافقی انجام نمیشود!
به گزارش رویترز، لوران فابیوس در جمع خبرنگاران با اشاره به مذاکرات هستهای با ایران گفت: «ما از دستیابی به یک توافق محکم و قوی طرفداری میکنیم... اما در حال حاضر مشکلاتی وجود دارد».
به گفته وی، اگرچه تاکنون پیشرفتهایی در مذاکرات به وجود آمده است، اما درباره ابعاد تعهداتی که ایران میپذیرد، مدت زمان آن و چگونگی نظارت بر اجرای آن هنوز مشکلاتی وجود دارد و کار بیشتری باید انجام شود.
پیش از آن باراک اوباما، در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته بود که «حصول توافق نهایی اتمی با ایران مستلزم این است که جمهوری اسلامی دستکم به مدت ۱۰ سال فعالیتهای هستهای حساس خود را کنار بگذارد و غرب هم بتواند از توقف این فعالیتها مطمئن شود». اما وزیر خارجه ایران آن زمان تاکید کرده بود که «جمهوری اسلامی با صداقت وارد مذاکره شده و تسلیم زیاده خواهیها و مواضع غیرمنطقی طرف مقابل نخواهد شد».
با این حال، دیپلماتهای ایران و اتحادیه اروپا با خوشبینی بیشتری نسبت به دستیابی به توافق هستهای سخن گفتهاند. از جمله عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران اظهار داشت: «در دورههای گذشته مذاکرات در ژنو، پس از چند ماه مقداری پیشرفت میکردیم، ولی این بار میتوانیم بگوییم پیشرفت بیشتری داشتیم، هرچند که هنوز راهی طولانی پیش رو داریم».
در این شرایط وزیر امور خارجه فرانسه نیز از برگزاری نشستی با حضور وزیران خارجه آمریکا، بریتانیا، آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در رابطه با مسئله هستهای ایران خبر داده و گفته که پاریس این مقامات را دعوت کرده است. ایران و گروه ۱+۵ برای دستیابی به یک تفاهم سیاسی تا اوایل فروردین ماه تلاش میکنند. پس از آن تا ۹ تیر فرصت دارند که به یک توافق جامع دست یابند.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک:
بی رضایت مسکو هیچ توافقی انجام نمیشود!
از سوي ديگر خبرگزاری روسی اسپوتنیک نوشت: تشکیل محور سیاسی و اقتصادی روسیه، چین و ایران، طرحهای گسترش حضور آمریکا در آسیا را به مخاطره خواهد انداخت. این خبرگزاری روسی با اشاره به گفتگوهای هسته ای، راهبرد آمریکا را در مذاکرات با ایران، محدود کردن برنامه هسته ای این کشور در ازای برداشتن تحریم ها عنوان کرد.
در ادامه این گزارش با اشاره به مناسبات تجاری ایران و مسکو، از ساخت نیروگاه هسته ای گرفته تا فروش سلاح به این کشور، آمده است: بدون رضایت تلویحی مسکو، هیچ توافقی میان آمریکا و ایران به وقوع نخواهد پیوست و آمریکایی ها این مسئله را خوب درک می کنند. وی در ادامه افزود چین به نوبه خود به دنبال حفظ شرایط کنونی است چرا که این کشور تمایل ندارد تهران به سمت غرب گرایش پیدا کند. پس از عادی شدن روابط با ایران، این کشور عضو سازمان همکاری شانگهای خواهد شد. ایران در حال حاضر ایران عضو ناظر این سازمان است.