به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۱:۳۳
 
۲۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۱/۰۴ ساعت ۰۰:۰۱
کد مطلب : ۷۲۹۰۹
نامه 367 نماینده کنگره به اوباما هم آمد!

لغو تحریم‌های ایران باید به تائید کنگره برسد

گروه بين الملل: ۳۶۷ نماينده کنگره آمريکا در نامه‌ای به باراک اوباما، رييس جمهوری آمریکا، نوشته‌اند که هرگونه توافق اتمی با ايران و لغو احتمالی تحريم‌ها بايد به تاييد کنگره برسد.
لغو تحریم‌های ایران باید به تائید کنگره برسد
در اين نامه که روز سوم فروردين ماه در وب‌سايت کنگره آمريکا منتشر شده، آمده است: «هرگونه لغو احتمالی تحريم‌هايی که مصوب کنگره است، نياز به مجوز و تاييد دوباره کنگره دارد». اين نامه خطاب به رييس جمهوری آمريکا می‌گويد: «کنگره بايد متقاعد شود که راه دستيابی ايران به بمب اتمی مسدود شده و فقط در آن صورت است که لغو دائمی تحريم‌ها را اجازه خواهد داد».

در این نامه ادعا شده است: «سوابق پنهان‌کاری ایران باعث می‌شود اعتماد به آن‌ها بسیار دشوار باشد. همان‌طور که یک دیپلمات مذاکره کننده وزارت خارجه آمریکا گفت: فریبکاری بخشی از رفتار وراثتی -دی‌ان‌ای – ایران است». امضا کنندگان این نامه خطاب به رییس جمهوری آمریکا گفته‌اند: «با توجه به چند دهه فریبکاری از سوی ایران، هرگونه مذاکرات باید با حداکثر شفافیت از سوی ایران همراه باشد. هر گونه بازدید و رژیم راستی آزمایی بایستی امکان دسترسی سرزده به محل‌های مشکوک احتمالی را فراهم کند، و محدودیت‌های قابل راستی‌آزمایی بر برنامه هسته‌ای ایران باید دهه‌ها ادامه پیدا کند».

نامه اين نمايندگان کنگره آمريکا در حالی نوشته شده که مهلت مذاکرات گروه ۱+۵ با ايران در حال سرآمدن است. دو طرف گفته‌اند که «پيشرفت‌هايی» داشته‌اند اما هنوز بايد «تصميم‌های دشوار» گرفته شود. پيش از این، ۴۷ سناتور جهوری‌خواه در نامه‌ای به رهبران ايران، گفته بودند هرگونه توافقی با دولت آمريکا و بدون تاييد کنگره، سنديت ندارد و رييس جمهوری آينده آمريکا توان آن را دارد که آن را کنار بگذارد. نامه نمايندگان کنگره به امضای نمايندگانی چون «اد رويس» نماينده جمهوريخواه ايالت کاليفرنيا و «اليوت انجل» نماينده دمکرات نيويورک رسيده است.

سناتور باب کورکر، رييس کميته روابط خارجی مجلس سنا پيشتر گفته بود احتمال دارد طرحی را به رای‌گيری بگذارد که بر اساس آن دولت ملزم می‌شود هرگونه توافق احتمالی با ايران را به تاييد کنگره برساند. باراک اوباما پيشتر گفته بود اگر در مقطع فعلی و در جريان مذاکرات با ايران، طرحی در کنگره به تصويب برسد، آن را وتو خواهد کرد.