واقعا رحماني فضلي بابت چه چيزي عذرخواهي كرد؟
سرنخهای وزیر از پولهای کثیف زیر سایه عذرخواهی!
7 ارديبهشت 1394 ساعت 11:06
گروه سياسي: سایه «عذرخواهی» وزیر کشور بدجور بر سر آمار و ارقامی که از پولهای کثیف اعلام کرد، سنگینی میکند. عذرخواهی که به نظر میرسد حاصل فشار مخالفان دولت بود. با این وجود نمیتوان همه آنچه که وزیر کشور در صحن علنی درباره پولهای کثیف را گفت به همین چند کلمه عذرخواهی و البته حمله نابجا و بیمورد او به رسانهها محدود کرد. واشکافی سخنان روز یکشنبه رحمانی فضلی اتفاقا سرنخ رسیدن به پولهای کثیف و مخصوصا نقش آن در سیاست و انتخابات را به شکلی کاملا مشهود دست کسانی داده که میخواهند این بحث را دنبال کنند.
به گزارش خرداد؛ نگرانی جریان مخالف دولت از افشای خط و ربط پولهای کثیف تقریبا اظهر المن الشمس شده بود. دیروز در جمع مخالفان وزیر هم اعضای جبهه پایداری حضور داشتند و هم نزدیکان علی لاریجانی و این تقریبا اولین بار است که این دو گروه بر سر مسالهای همنظر میشوند. برای بررسی متفاوت موضوع بیایید عذرخواهی وزیر کشور و حمله بیمورد و البته تا حدودی ناجوانمردانه وی را به رسانهها کنار بگذاریم. با کنار گذاشتن این مباحث چند قسمت از سخنان وزیر کشور خودبهخود برجسته خواهد شد؛ قسمتهایی که شایدبد نباشد اول یک بار دیگر آنها را بدون حاشیههای مربوط به عذرخواهی بازخوانی کنیم و بعد نگاهی اجمالیتر به آنها بیاندازیم.
برخی از قسمتهای مهم سخنان وزیر از این قرار بود؛
«در نامهای به رئیس مجلس درخواست برگزاری جلسه غیرعلنی را کرده بودم تا ارقام و اعدادی که در مجلس ارائه میشود مورد سوءاستفاده دشمنان نشود.»
«در پی 10 سال 487 پرونده را در قوه قضاییه مورد بررسی قرار دادیم. جریمهای که برای آن لحاظ شد 6000 میلیارد تومان است که در نوبت بعدی تقاضای رسیدگی مجدد به کمتر از یک درصد این موضوع رسید که باید با این مساله برخورد جدی شود.»
«موضوعاتی مانند مسائل دارویی نیز رقمهایی در حدود 30 میلیارد و 50 میلیارد به عنوان داروهایی است که از طریق غیر گمرک وارد کشور میشود.»
«شرکتهایی به ثبت رسیدند که همه یک کد داشتند تمامی اینها مسائلی است که دغدغهی مقام معظم رهبری هم بوده است. بنده سوالی دارم زیرا خودم هم نماینده شما در دیوان محاسبات بودم، آیا به روند هزینههای انتخابات در کشور نظارت و کنترلی وجود دارد؟ آیا قدرتمندان و سودجویان به دنبال استفاده از این مساله هستند؟ بنابراین معتقدم باید با اقدامات جدی جلوی پولهای کثیف گرفته شود.»
«حتی در کمیته امداد، افرادی بودند که 27 هزار خودروی وارداتی را به اسم این افراد وارد کشور کردند از قبیل پورشه، لگزوز و .... . برای این که مالیات به گمرک ندهند و این افراد دچار این نوع سوء استفادهها قرار دارند.»
«حتی شرکتهایی به ثبت رسیدند که یک کد آدرس دارند به عنوان مثال از 9 هزار و 570 شرکت ، 2 هزار و 714 شرکت با یک آدرس به ثبت رسیده در واقع کد پستی 99 درصد شرکتهای ثبت شده یک رقم بوده است و این باعث شده که حدود 200 میلیارد دلار مالیاتی که کشور میتوانسته دریافت کند را نگیرد. به خاطر همین فرارها و پولشویی ها است که انجام شده است.»
با این توضیحات میتوان چند سوال مهم را مطرح کرد و البته یاددآوری نمود که وزیر کشور بدون دادن آدرس پولهای کثیف هم جلسه روز یکشنبه مجلس را ترک نکرد.
1- اولا اینکه چرا هیات رئیسه مجلس اجازه غیرعلنیشدن صحن را نداد تا رحمانی فضلی بتواند اسناد و مدارک خود را ارائه کند؟ علنیشدن این جلسه کاملا خلاف روال قبل بود، جلسات مهم مجلس از بررسی فساد سه هزار میلیاردی در دولت قبل گرفته تا بررسی مذاکرات هستهای و حتی ارائه آمارهای استخدامهای غیرقانونی دولت قبل، همگی در صحن غیرعلنی برگزار شده بود و آنجا بود که مهمانان مجلس توانسته بودند آمارها و اسناد خود را ارائه کنند. این روند چرا یکباره برای توضیح درباره پولهای کثیف قطع شد؟ مگر نبودند نمایندگانی در مجلس هشتم که بعدا به همین مجلس نهم هم راه یافتند و همین چند سال پیش برای پرونده فساد سه هزار میلیاردی پایشان حتی به جلسه بازجویی هم باز شده بود؟ آیا مسایلی از این قبیل باعث شد تا هیات رئیسه اجازه غیرعلنیشدن صحن را ندهد تا وزیر با دست بسته پشت تریبون قرار بگیرد؟ خصوصا اینکه بابك دينپرست رييس مركز اطلاعرساني وزارت كشور بعد از حضور رحمانی فضلی در صحن علنی مجلس گفته است: «وزير با پروندهها و آمارهاي بسيار خوبي به مجلس رفته بود كه حكايت از چگونگي تحصيل پولهاي كثيف و فرآيند پولشويي آنها در كشور داشت اما از آنجايي كه جلسه علني بود نميشد بسياري از اين اطلاعات را ارايه داد. ما حتي نتوانستيم دو كيس بسيار مهم در مورد مواد مخدر با گردش مالي حدودا دوهزار و سيصد ميليارد تومان را كه بهتازگي كشف شده بود براي نمايندگان مطرح كنيم كه قرار شد در جلسهاي اختصاصي اين اطلاعات را به نمايندگان ارايه بدهيم. به هر حال من فكر ميكنم علنيبودن جلسه مانع از بيان اين اطلاعات كه جنبههاي امنيتي، قضايي و اطلاعاتي داشت، شد.»
2- برجستهترین قسمت سخنان رحمانی فضلی جایی است که او به واردات 27 هزار خودرو توسط افرادی از کمیته امداد اشاره میکند. آیا برای یافتن پولهای کثیف آدرسی دقیقتر از این لازم است؟ این افراد از کجا پشتیبانی میشدند و در مجموعهای که قرار است دست مستضغفترین اقشار جامعه را بگیرد چه میکردهاند؟ آیا این اتفاق بدون داشتن روابط خاص و نفوذ در قدرت در جایی مثل کمیته امداد اتفاق افتاده است؟ آیا با سابقهای که از کمیته امداد سراغ داریم، کانالیزهشدن در آمد حاصل از این دست تجارتهای نامشروع در مسیر انتخابات کار سختی است؟ رسانههای سرمست یا سرخورده از عذرخواهی وزیر کشور هیچگاه به سنگینی تنها همین یک مورد از سخنان او توجه نکردند که برای اولین بار، آن هم در صحن علنی مجلس چنین اظهاراتی توسط وزیر کشور درباره مجموعهای چون کمیته امداد مطرح میشود.
3- وزير کشور در چند جا از سخنان خود از ثبت چند هزار شرکت با یک آدرس پستی یاد میکند و در ادامه چنین کاری را عامل یک فرار مالیاتی 200 میلیارد دلاری میداند. از جمله در یک جا میگوید: «2 هزار و 714 شرکت با یک آدرس به ثبت رسیده در واقع کد پستی 99 درصد شرکتهای ثبت شده یک رقم بوده است». چنین اتفاقی آیا جز با داشتن نفوذ سطح بالا در سیاست و قدرت امکانپذیر است؟ با توجه به سابقه مواردی چون بابک زنجانی یا فساد سه هزار مییلیاردی، آیا میتوان متصور بود که بیش از 2 هزار و پانصد شرکت با یک آدرس ثبت شوند و فرار مالیاتی 200 میلیارد دلاری در کشور شکل بگیرد و دست هیچ مدیر و مسئول عالیرتبهای در کار نباشد؟ مخالفان وزیر آیا معتقدند این فرار مالیاتی را کارمندان پایینرتبه دستگاههای دولتی و مسئول رقم زدهاند؟
4- موضوع مهم دیگر سخنان وزیر کشور موردی بود که وی درباره رسیدگی به موضوع فساد در دستگاه قضایی مطرح کرد. موضوعی که نه اصل آن و نه عمق فاجعه آن دیده نشد؛ «در پی 10 سال 487 پرونده را در قوه قضاییه مورد بررسی قرار دادیم. جریمهای که برای آن لحاظ شد 6000 میلیارد تومان است که در نوبت بعدی تقاضای رسیدگی مجدد به کمتر از یک درصد این موضوع رسید.» این جملات آنقدر صریح هستند که نیاز به تفسیر نداشته باشند اما یک سوال را نمیتوان مطرح نکرد و آن اینکه آیا بدون هیچ نفوذ و حضور موثری در قدرت میشود 6 هزار میلیارد تومان جریمه را در جریان رسیدگی مجدد قضایی به زیر یک درصد کاهش داد؟ کدام منطقی میتواند چنین چیزی را بپذیرد؟
صحبتهای مهم وزیر کشور که در لابلای عذرخواهی و حمله او به رسانهها گم شد، بسیار بیش از این بود. یکی دو روز دیگر سرخوشی مخالفان دولت و سرخوردگی هواداران آن از این عذرخواهی پایان پیدا میکند و شاید آن روز وقت دقت بیشتر در سرنخهایی باشد که وزیر از پولهای کثیف داد. وقت آنکه پیگیری شود کدام شبکه فساد در دل کمیته امداد زمینه را برای واردات 27 هزار خودرو مهیا کرده است؟ کدام شبکه فساد در دستگاههای دولتی اجازه ثبت صدها شرکت با یک آدرس پستی و فرار مالیاتی 200 میلیارد دلاری را داده؟ اینها به نظر میرسد تازه مشتی بود که وزیر کشور به عنوان نمونه ای از خروار پولهای کثیف رو کرد.
کد مطلب: 75908