به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۲/۱۵ ساعت ۰۹:۲۴
کد مطلب : ۷۶۷۴۹
در واكنش به سفر یک هیئت نفتی آمریکایی به ایران؛

آمريكا: هنوز برای معامله اقتصادي با ايران زود است

گروه اقتصادي: در حاليكه معاون وزارت نفت ایران ديروز گفت که یک هیات آمریکایی این هفته برای بررسی فرصت های سرمایه گذاری در بخش انرژی در صورت رفع تحریم ها به ایران سفر خواهد کرد، جف راتکه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اين اظهارات گفت: "ما هم این خبرها را دیده ایم، و با دیدن این گزارش ها من می گویم که حتی یک شرکت یا فرد هم در این گزارش ها معرفی نشده. بنابراین تصدیق اینکه آیا این گزارش ها دقیق باشد دشوار است."
آمريكا: هنوز برای معامله اقتصادي با ايران زود است
 جف راتکه اضافه کرد:‌ "ما همچنین صریحا گفته‌ایم که درهای ایران (از لحاظ تحریم‌ها) هنوز برای معامله باز نیست، و اگر هر گونه فعالیت قابل تحریم در جریان باشد، در آن صورت همانطور که مکررا گفته ایم، علیه آن اقدام خواهیم کرد." دو روزنامه نیویورک تایمز و فایننشال تایمز، اخیرا از سفر یک گروه از سرمایه‌گذاران آمریکایی به ایران خبر داده بودند. روز گذشته، معاون وزیر نفت ایران اعلام كرده بود که یک هیئت نفتی آمریکایی در هفته جاری به ایران سفر می‌کند تا امکان سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را بسنجد.

خبرگزاری مهر به نقل از شعري مقدم گزارش داد که یک هیئت نفتی آمریکایی هفته جاری از ایران دیدن خواهد کرد تا فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری در عرصه انرژی در این کشور را بررسی کند. این بررسی‌ها همزمان با مذاکرات میان ایران و گروه ۱+۵ برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای انجام می‌شود. طبق تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا علیه ایران مقرر کرده، معامله مستقیم یا غیر مستقیم آمریکایی‌ها با بخش صنعت نفت ایران یا افراد و شرکت‌هایی که با این بخش در ارتباط هستند، ممنوع است. همچنین شرکت‌های آمریکایی اجازه سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران یا معامله با آن را ندارند.

عباس شعری مقدم، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، گفت: «پیش‌بینی می‌شود با سفر این هیئت نفتی آمریکایی به تهران و در صورت لغو تحریم‌های صنعت نفت، در آینده شاهد حضور شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نفت و گاز آمریکا در ایران باشیم.» شعری مقدم بدون اشاره به جزئيات بیشتر گفت که "چند شرکت اروپایی-آمریکایی برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های جدید پتروشیمی در ایران" اعلام آمادگی کرده‌اند. او افزود که مذاکرات با شرکت‌هایی از آلمان، هلند و ایتالیا برای مشارکت در صنایع پتروشیمی آغاز شده است.

تحریم‌های غرب علیه ایران باعث کاهش شدید صادرات نفت ایران شده است. ایران هم اکنون روزانه حدود یک میلیون و یکصد هزار بشکه نفت صادر می‌کند در حالی‌که پیش از سال ۲۰۱۲، حدود دو و نیم میلیون بشکه نفت صادر می‌کرد. کاهش درآمد نفتی از جمله مانع سرمایه‌گذاری کافی برای توسعه این بخش از صنعت ایران بوده است. تحریم‌های مقرر علیه ایران همچنین موجب شده که شرکت‌های مهم نفتی غرب نمایندگی‌های خود را از ایران خارج کنند.

معاون وزیر نفت در پاسخ به اين سئوال كه آیا از نظر قوانین ایران محدودیتی برای سرمایه‌گذاری‌های آمریکایی‌ها در صنایع پتروشیمی وجود ندارد گفت: «خیر، هیچ محدودیتی برای سرمایه‌گذاری خارجی در کشور وجود ندارد، زیرا وقتی این شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری اقدام می‌کنند، یک شرکت ایرانی ثبت می‌کنند و آن شرکت می‌تواند بدون محدودیت در ایران فعالیت کند.» در سال ۲۰۱۳ نیز بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، گفته بود که هفت شرکت غربی، از جمله شرکت‌های آمریکایی "اکسون موبیل" و "کونوکو فیلیپس"، می‌توانند پس از لغو تحریم‌ها برای فعالیت به ایران بیایند.