گروه اقتصادی: یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه صد سال پول نفت را خوردهایم و زندگی کردهایم، نسبت به پایین بودن بهرهوری نیروی کار، سرمایه و انرژی در کشور انتقاد کرد.
محمدهاشم پوریزدانپرست اظهار کرد: اقتصاد رفاه یعنی فرار از کار و اقتصاد مقاومتی یعنی انتفاع و بهرهوری با حداقل امکانات لذا باید بر اساس اقتصاد مقاومتی، کارآیی کشور را در تمام سطوح مدیریتی، آموزشی، تولیدی و مصرفی افزایش دهیم که این مسائل نیازمند علم، ابداع، ابتکار و آزادی عمل است. وی افزود: یکی از مسائل مهم در هر کشور، تولید و تامین احتیاجات و نیازهای مردم در جهت رفاه عمومی است. این مساله در صورتی امکانپذیر میشود که جنبهی دیگر اقتصاد یعنی تولید نیز همگام با آن به جلو برود.
این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه یکی از مشکلات اقتصاد کشور، پایین بودن کارآیی در نیروی کار، سرمایه و عوامل تولید از جمله زمین و انرژی است، گفت: نیروی کار ما یک چهارم بعضی کشورهای دیگر کار میکند. طبق برآوردها در ژاپن از هشت ساعت حدود هفت ساعت کار واقعی انجام میشود، در حالی که این رقم در کشور ما حدود 2 ساعت است. پوریزدانپرست، بازدهی سرمایه و انرژی را نیز پایین عنوان و خاطرنشان کرد: در کشورهای اروپایی برای هر 1000 دلار یک بشکه انرژی مصرف میشود اما در ایران برای هر 1000 دلار پنج تا شش بشکه انرژی هدر میرود.
وی با اشاره به میزان بالای تعطیلات در ایران گفت: در طول سال 104 روز تعطیلات پنجشنبهها و جمعهها و 28 روز تعطیلات رسمی داریم که جمعا میشود 132 روز. تنها میماند 230 روز کاری که بعضی روزها را هم به طرق مختلف مثل بینالتعطیلین از دست میدهیم. در بسیاری از محیطهای کاری و دانشگاهها 25 روز تعطیلات عید به مسالهای عادی تبدیل شده است. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برخی مردم از سویی راجع به تورم و فقر حرف میزنند و از سوی دیگر کار نمیکنند، گفت: مسیری که طی میکنیم اشتباه است. ما چند برابر کشورهای دیگر آب و برق و گاز هدر میدهیم. درخصوص محصولات مصرفی نیز همینطور است. مجموعه این اقدامات باعث کاهش کارآیی شده که باید این فرهنگ اصلاح شود.