گروه جامعه: معاون وزیر آموزش و پرورش با ذکر اینکه در بحث افطاریها، میلیاردی بدهکار هستیم، گفت: در برخی از استانها هنوز این بدهکاریها برای مخارج ضیافتهای افطاری پرداخت نشده است.
حمیدرضا کفاش درحالی روز گذشته همزمان با هفته گرامیداشت مقام معلم این اظهارنظر را انجام داد که کمبود بودجه یکی از مشکلات وزارت آموزش و پرورش در سالهای اخیر بوده است.
این درحالی است که بودجه این وزارتخانه هر سال افزایش پیدا میکند و برای سال 94 تقریبا شاهد دو برابر شدن بودجه این وزارتخانه بودهایم.
علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است: بودجه مصوب امسال هیات دولت برای وزارت آموزش و پرورش 24 هزار میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته دوبرابر شده که این مهم نشان از توجه ویژه دولت و ریاستجمهوری به این وزارتخانه دارد. با وجود این، یک مقام مسئول دیگر در این وزارتخانه مدعی است که آموزش و پرورش برای ضیافتهای افطاری بدهیهای میلیاردی دارد.
موجسواری روی مطالبات معلمان
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین با ذکر اینکه فرهنگیان بهدنبال عدالت و رفع تبعیضها هستند، افزود: خیلیها در موضوع معوقات فرهنگیان پیدا شدهاند و اقدام به موجسواری میکنند. کفاش خاطرنشان کرد: با توجه به گسترش فضای مجازی، باید فرهنگیان بهواسطه جایگاه والای خود در امر تعلیم و تربیت از نشر هرگونه مسائل غیراخلاقی پرهیز کنند که البته برخی افراد در این فضا ورود پیدا کرده و مطالب خود را با عنوان معلمان بیان میکنند. او با ذکر اینکه معلمان حرف درست، منطقی و با پشتوانه علمی بزنند، عنوان کرد: فرهنگیان سرنخ تشکلهای خود را به دست افراد معتقد به نظام و دارای منطق بدهند.
کفاش خاطرنشان کرد: همه در جمهوری اسلامی داخل یک خانواده زندگی میکنیم بنابراین منافع ملی برای همه حرف اول را میزند و مشکلات و مسائل موجود در این خانواده به کسی ارتباطی ندارد. او با اشاره به مشکلات فرهنگیان درخصوص بیمه تکمیلی، افزود: بخشی از این مشکلات تا پایان سال جاری در مورد بیمه تکمیلی برطرف خواهد شد. کفاش با اشاره به وجود مشکلات فراوان در آموزش و پرورش و عدم استفاده از نیروهای لایق، یادآور شد: با بازنشستگی سلیقهای پیش از موعد، بسیاری از نیروهای قابل و توانمند از گردونه خارج شدند. او با تاکید بر تغییر نگاه در آموزش و پرورش ادامه داد: باید نگاه مصرفی در آموزش و پرورش به سمت سرمایهگذاری تغییر کند.
13 هزار میلیارد برای رتبهبندی معلمان
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین از پیشبینی اختصاص 13 هزار و 500 میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای طرح نظام رتبهبندی معلمان طی شش ماهه دوم سال جاری خبرداد. او اظهار کرد: اختصاص 35 هزار میلیارد ریال اعتبار خارج از اعتبارات آموزش و پرورش برای سال آینده نیز برای اجرای طرح نظام رتبهبندی فرهنگیان پیشبینی شده است. کفاش با بیان اینکه برخی درباره نظام رتبهبندی معلمان شعار میدهند درصورتی که هنوز آییننامههای آن ابلاغ نشده است، ادامه داد: باید در این طرح براساس سابقه، مدرک تحصیلی و شرح وظایف یا تالیف کتب و مقاله ارزشیابی عادلانه صورت گیرد.
او با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش کار را به دوش دیگری نمیاندازد و واگذاری مشکلات به نفر بعدی اقدامی منطقی نیست، افزود: با وجود بیان شعارها و بهرهبرداری لازم از این فضا، 20 درصد افزایش دریافتی مقطع ابتدایی اجرایی شده است. کفاش با اشاره به آزمون استخدامی سال جاری آموزش و پرورش، گفت: با توجه به وجود تحصیلکردههای فراوان دکتر و فوقلیسانس و خواهان اشتغال در این سازمان، آزمون استخدام به صورت کاملا شفاف و براساس استانداردهای لازم صورت میگیرد.
او ادامه داد: این چه شیوهای است که طی سالهای گذشته هر کسی با در دست داشتن پرچم و پلاکارد استخدام شده درحالی که قانون و مقررات کافی در این زمینه وجود دارد؟ او با اشاره به وجود مطالبات انباشته فرهنگیان خاطرنشان کرد: با همت دولت، پرداخت مطالبات فرهنگیان دستور تامین اعتبار گرفته است و طی روزهای آینده بخشی از این مطالبات پرداخت و مابقی نیز در دستور کار برای واریز قرار دارد. ایسنا نوشت؛ کفاش با ذکر اینکه براساس شعارها فرهنگیان از فقر نمینالند از فرق مینالند، افزود: مقرر است طی سال جاری دریافتی کارکنان در داخل یک قانون نزدیک به هم با معیارهای قابل قبول یکسانسازی شود. وی ادامه داد: هماکنون افراد میتوانند در یک فضای آرام همراه با رعایت ادب و اخلاق مطالب خود را به گوش مسئولان برسانند.