گروه اقتصادی: نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور با بیان اینکه بیش از 70 درصد بیکاران افراد تحصیلکردهاند، تاکید کرد: برای تحول بازار کار و ایجاد اشتغال در کشور باید امنیت سرمایهگذاری در کشور فراهم و جلوی واردات بیرویه گرفته شود.
ابوالفضل فتحاللهی اظهار کرد: متاسفانه چندین سال است که سرمایهگذاری قابل توجهی در کشور صورت نمیگیرد و اغلب سرمایهگذاریهای انجام شده نیز توسط دولت بوده یا از رانت دولتی استفاده شده است. وی ادامه داد: این امر موجب شده تا بیشتر سرمایهگذاران به دلیل آنکه حمایتی نمیبینند سرمایههای خود را به بخشهای دلالی و خرید کالاهای واسطهای ببرند. فتح اللهی متذکر شد: در بحث حاملهای انرژی قرار بود تا دولت بخشی از منابع هدفمندی یارانه را به عنوان یارانه بخش تولید به بنگاههای تولیدی بپردازد اما متاسفانه این مساله نیز از محل صرفه جویی اتفاق نیفتاد.
نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در عین حال از پنج راهکار کاهش نرخ بیکاری و تحقق برنامههای اشتغالزای دولت نام برد و خاطرنشان کرد: برای آنکه به کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال فراگیر دست یابیم دولت باید فراهم کردن شرایط سرمایهگذاری، ایجاد بازارهای رقابتی، اصلاح سیستم بانکی و گمرکی، افزایش صادرات و جلوگیری از واردات بی رویه را در دستور کار قرار بدهد. به گفته وی اگر دولت به بخش صنعت کمک کند علاوه بر فعال شدن کارخانهها و جذب نیروهای جویای کار، کاهش نرخ بیکاری سریعتر اتفاق میافتد.
فتح اللهی تصریح کرد: امروز آمارها نشان میدهد که بیش از 70 درصد بیکاران افراد تحصیلکردهاند و شرکتها و کارخانههای فعال تعطیل شده و دانشگاه و دانشکده راهاندازی شده است بدون آنکه به اشتغال دانشجویان و هجوم آنها به بازار کار فکر کنیم. وی خاطرنشان کرد: هنگامی که بسیاری از کارخانجات فعال نیست، نیروهای کار ناچار به گرفتن بیمه بیکاری میشوند در نتیجه به صندوق تامین اجتماعی فشار وارد میشود؛ هم اکنون بیش از 200 هزار نفر تحت پوشش بیمه بیکاری و مستمری قرار دارند در حالی که اگر شرایط کار در کشور مهیا و فشارهای وارده به دولت برداشته شود دیگر نیازی به برقراری بیمه بیکاری نیست. نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور در پایان گفت: بازار کار زمانی تکان خورده و دچار تحول خواهد شد که تولید کالاهای سرمایهای در پیش گرفته و شرکتهای دانشبنیان فعال شود.