آشنایی با بهترین آنتیویروسهای اندروید
زومیت , 16 خرداد 1394 ساعت 9:44
گروه فناوری: با رشد روزافزون استفاده از گوشیهای هوشمند و اندروید در راس آن، سوال اساسی پیش میآید که آیا به آنتیویروس نیاز خواهیم داشت؟ و اگر به آنتیویروس نیاز باشد کدام گزینه مطمئن خواهد بود؟ تلاش میکنیم در این مقاله به سوالات بالا جواب دهیم.
آیا اندروید امن است؟ پاسخ دادن به این سوال دشوار است. اما با اطمینان میتوان جواب داد که اگر گوشی هوشمند خود را روت نکرده و از اِستورهای ناامن اقدام به دانلود و نصب اپلیکیشن نکنید، ریسک آلوده شدن به ویروس را به مقدار زیادی کاهش خواهید داد.
با توجه به این که کامپیوترها در حال جایگزین شدن با موبایلها هستند و عملیاتهای حساسی مانند انتقال پول و خرید اینترنتی، اکنون با آنها انجام میشود، پس نیاز به یک نرمافزار امنیتی خوب قویا احساس میشود. با این وجود اگر نکات بالا را رعایت کنید و از اپلیکیشنهای تایید شده گوگل بهره ببرید ریسک را تا مقدار بسیار زیادی اندک خواهید کرد. ولی خطر کوچک به معنای عدم وجود ریسک نیست. به همین دلیل بهتر است که همواره آماده مقابله با چنین خطراتی باشیم. با این وجود در حال حاضر بزرگترین مشکل موجود برای از دست دادن اطلاعات گوشی هوشمند، دزدیده شدن و یا گم شدن خود گوشی است. پس در درجه اول نگران آن موضوع باشید.
بعضی از تولیدکنندههای آنتیویروس به چندین میلیون ویروس شناخته شده برای سیستم عامل اندروید اشاره میکنند و این مساله را دلیل مهمی جهت استفاده از آنتیویروس میدانند. با این حال این رقم کاملا اغراق شده است و بسیاری از این موارد، نرمافزارهای ناخواسته (Potentially unwanted) هستند تا بدافزارها. اکثر بدافزارها و ویروسها همان نمونههای موجود در سایر سیستم عاملها هستند و فقط برای اندروید پورت شدهاند.
برای اطمینان بیشتر همواره سعی کنید از فروشگاههای معتبر اقدام به دانلود اپلیکیشن کنید. همواره پیش از نصب یک اپلیکیشن سطح دسترسی آن را چک کنید. به عنوان مثال اپلیکیشن سرعتسنج نیازی به دسترسی به دفترچه تلفن شما ندارد. همچنین با مطالعه نقدهای کاربران میتوانید از سالم بودن اپلیکیشن مطمئن شوید. درست است که با روت کردن گوشیهوشمند آزادی عمل بیشتری خواهید داشت ولی بدانید که به همان میزان ویروسها آزادتر خواهند بود. سعی کنید با رعایت نکات بالا از اطلاعات خود به بهترین نحو ممکن مراقبت کنید.
ما از میان ۴۵۲۳ بدافزار تعداد ۱۲۵ عدد از آنها را برای آزمایش انتخاب کردیم. آزمایشات خود را بر روی گوشی نکسوس ۵ مجهز به نسخه ۴.۴.۴ اندروید انجام دادیم. فهرست آنتیویروسهای بررسی شده در قسمت زیر آمده است:
AhnLab V3 Mobile 2.1.2.17
Anguanjia 5.0.0
Antiy AVL for Android 2.3.10
Avast Mobile Security 4.0.7875
Avira Antivirus Security 3.9
Bitdefender Mobile Security 2.36.716
ESET Mobile Security 3.0.1249
G Data Internet Security 25.7.1
Kaspersky Internet Security 11.7.4.822
Qihoo 360 Antivirus 1.3.3.1025
Quick Heal Total Security 2.01.020
Trend Micro Mobile Security 6.0
نتایج بدست آمده به شرح زیر است:
در انتها لازم به ذکر است که نکات دیگری را نیز باید هنگام انتخاب آنتیویروس مدنظر قرار دهید. این نکات عبارتند از قیمت، امکانات و قابلیتهای ارایه داده شده، رابط کاربری و پشتیبانی. سعی کنید با بررسی نکات گفته شده و نتایج آزمایشات ما بهترین گزینه را برای حفاظت اطلاعات خود انتخاب کنید.
کد مطلب: 79970