کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

افزایش روزافزون محبوبیت سیسی در بین مصریان؛

85 درصد مصری‌ها السیسی را دوست دارند

17 خرداد 1394 ساعت 18:33

گروه بين الملل: براساس تازه ترین نظرسنجی‌ که در مصر انجام شده 85 درصد مصری‌ها با عملکرد عبدالفتاح سیسی، پس از گذشت یک سال از دوره ریاست‌جمهوری وی موافق هستند.


به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، طبق نظرسنجی که به تازگی از سوی موسسه بصیره، (مرکز سنجش آراء مردمی مصر) برای ارزیابی عملکرد عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری این کشور انجام شده، با گذشت یک سال از دوره ریاست جمهوری وی 69 درصد شرکت کنندگان عملکرد وی را تایید کردند. این در حالی است که این نسبت در پایان 100 روز اول کاری وی و نیز 6 ماه اول دوره ریاست جمهوری‌اش 58 درصد بوده است.

نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که نسبت موافقان با عملکرد سیسی در پایان سال اول ریاست جمهوریش به شدت افزایش یافته و از میان شرکت کنندگان بالای 50 سال به 85 درصد و جوانان کمتر از 30 سال به 59 درصد می‌رسد.

طبق نتایج این نظرسنجی 85 درصد شرکت کنندگان اعلام کرده‌اند که برای دوره بعد نیز به سیسی رای خواهند داد در مقابل 5 درصد شرکت کنندگان با انتخاب دوباره وی مخالفت کرده و 10 درصد بقیه نیز این مساله را منوط به دیگر کاندیداها می‌دانند.

ماجد عثمان، مدیر مرکز تحقیقاتی بصیره گفت: این نظرسنجی با مشارکت 8500 شهروند انجام شده است که بالای 18 سال سن داشتند. این نظرسنجی از طریق تماسی با تلفن منزل و یا تلفن همراه افراد از 22 مه گذشته تا 2 ژوئن کنونی در تمامی استان‌ها انجام شد و 58 درصد افراد در آن شرکت کردند.

در سالگرد انتخاب السیسی به ریاست‌جمهوری مصر آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: سیسی زمانی به قدرتمندترین چهره سیاسی مصر تبدیل شد که دست اخوان‌المسلمین را از حکومت کوتاه کرد. السیسی که از سوی بسیاری از مصری‌ها برای نجات کشور از چنگ اخوانی‌ها مورد تحسین قرار می‌گیرد، از آغاز سوگند یاد کرد تا امنیت را به کشور بازگردانده و اقتصاد را احیا کند.

وی تاکید می‌کرد که خواسته‌های غیرقانونی و منازعات سیاسی بی‌اهمیت نمی‌تواند این اهداف را تضعیف کنند. این شعار وی را به انتخابات ریاست جمهوری رساند و بعدتر او در هشتم ژوئن 2014 به عنوان رئیس جمهور آغاز به کار کرد. به نظر می‌رسد که او هنوز هم از محبوبیت زیادی در بین مردم برخوردار است، مردمی که او را تنها شخصیت توانمند برای رهبری می‌دانند. با این حال صداهای مخالفی هم از سوی حامیانی چون السیناوی مطرح می‌شود به او درباره ضرورت پیشرفت و تغییر هشدار می‌دهند.

برخی نیز معتقدند که السیسی از سرکوب دگراندیشان حمایت می‌کند یا نمی‌تواند خواسته‌اش را بر بسیاری از بخش‌های مرکزی قدرت در مصر اعمال کند بخش‌هایی مانند قوه قضائیه، رسانه‌ها، تجار ثروتمند و آژانس‌های امنیتی که او به حمایت آنها نیاز دارد. ابراهیم عیسی، یکی از منتقدان نزدیک به حکومت در این باره می‌گوید: سازمان‌های دولتی قدرتمندترین و خطرناک‌ترین منتقدان السیسی هستند؛ چیزیکه رئیس جمهور می‌گوید و اتفاقی که عملا می‌افتد دو امر کاملا متفاوتند.

اظهارات عیسی قدرت و انعطاف پذیری بسیاری از نهادهای دولتی مصر را نشان می‌دهد؛ نهادهایی مانند ارتش، پلیس و قوه قضائیه که جدای از دولت منافع و قدرت خود را دارند . السیسی خارج از این نهادها محسوب نمی‌شود اما درخواست‌های مداوم برای تغییر، تلاش بیشتر و هشدارها برای پیشرفت می‌تواند علیه منافع نهادهای مذکور باشد.

با این حال السیسی در ایجاد برخی پیشرفت‌ها در عرصه اقتصادی موفق بوده است. روابط مصر با آمریکا و اروپا نیز پس از دوره‌ای متشنج بهبود یافته است. مصر السیسی همچنین به سوی عربستان، امارات متحده عربی و کویت کشیده شده است؛ اتفاقی که میلیاردها دلار از نیازهای مصر را برطرف می‌کند.

السیسی همچنین به اتخاذ مواضع علیه شبه نظامی گری پرداخته و در کنار آن خواستار ریشه کن شدن افراطی گری‌ و جایگزینی احزاب میانه رو بوده است. کشور او یکی از کشورهایی است که در ایجاد ارتش مشترک عربی علیه افراطی گری نقش دارد. در این میان ایجاد امنیت موانع بیشتری دارد. ارتش و پلیس در صحرای سینا و گاهی هم در قاهره و سایر نقاط کشور با شبه نظامیان درگیرند.

برخی می‌گویند این جنگ علیه تروریسم به آژانس‌های امنیتی اختیارات بیشتری داده و این پیام‌ را به ایستگاه‌های تلویزیونی مخابره می‌کند که الان زمان مخالفت نیست. سازمان‌های غیردولتی نیز که در دوره مبارک آزادی عمل داشتند، اکنون تحت نظارت شدید نهادهای امنیتی هستند و در بسیاری از نمونه‌ها هرگونه فعالیت آنها متوقف شده است. سازمان‌های حقوق بشری چندملیتی هم مصر را ترک کرده‌اند.

نجاد بورای، یکی از وکلای مدافع حقوق بشر برجسته در مصر تنها طی دو هفته گذشته به دلیل ارائه پیش‌نویس قانونی علیه شکنجه و ارسال آن به دفتر السیسی سه بار تحت بازجویی قرار گرفته است. دو تن از قضات ارشد نیز به دلیل ارائه مشورت در تهیه این پیش‌نویس تنبیه شده‌اند. در این میان برخی از حامیان السیسی خواستار قانون ضد اعتراض هستند که طبق آن برگزاری هرگونه تظاهرات نیازمند مجوز پلیس باشد.

اخیراً دادگاهی در اقدامی نادر گروهی از فعالان مدنی را که به دلیل یک تجمع کوچک ماه ژانویه در قاهره بازداشت شده بودند، تبرئه کرد؛ تصمیمی که بلافاصله مورد درخواست تجدیدنظر دادستانان قرار گرفت. اکنون در روند قضایی مصر حتی رسیدگی به گزارش‌های "شهروندان نگران" از مظنونان حامیان تروریسم، منتقدان قوه قضاییه، دولت و مذهب سرعت بیشتری یافته است.

در این میان نمایش چهارانگشت دست که عامل نمادین حمایت از اخوان‌المسلمین که اکنون گروهی تروریستی و غیرقانونی خوانده می‌شود، به معنی حمایت از این گروه محسوب شده و محاکمه و زندان در پی خواهد داشت. همزمان با نگرانی مقامات مصری درباره از سرگیری فعالیت اخوانی‌ها، نوشتن درباره اسلام یا ابراز بی‌خدایی حتی در رسانه‌های آنلاین می‌تواند عاملی برای بازداشت باشد.

به قدرت رسیدن السیسی همراه با موجی از ملی‌گرایی بود که از زمان جنگ مصر و اسرائیل در سال 1948 تا 1973 در مصر دیده نشده بود. این حس با ادعاهای بی‌حد و حصری زنده نگه داشته شده است؛ ادعاهایی مانند اینکه آمریکا اخوان‌المسلمین را ترجیح می‌دهد یا اینکه سکولارهای حامی دموکراسی از کشورهای خارجی برای بی‌ثباتی مصر پول دریافت می‌کنند.

"زنده‌باد مصر" به عنوان شعار او معمولاً در پایان سخنرانی‌هایش مطرح می‌شود و حتی روی هواپیمای نهاد ریاست‌جمهوری مصر نیز نوشته شده است. رییس‌جمهور مصر اخیراً در دیدار با رهبران احزاب اعلام کرد، انتخابات پارلمانی تا پایان سال برگزار خواهد شد اما او همچنین به افراد حاضر گفته که وی آماده است از ائتلافی متشکل از تمام احزاب حمایت کند و این یعنی السیسی تمایلی ندارد تا یک اپوزیسیون در مجلس بعدی فعال باشد.


کد مطلب: 80183

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/80183/85-درصد-مصری-ها-السیسی-دوست

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir