گروه بينالملل: وزیر دفاع آمریکا بار دیگر تصریح کرد که استراتژی این کشور در خاورمیانه مضمحل کردن گروه موسوم به «دوله الاسلامی» و القاعده، حمایت از اسراییل و متحدان عرب واشینگتن در خلیج فارس و مقابله با چالشهایی است که از سه کشور ایران، عراق و سوریه سرچشمه میگیرند.
اشتون کارتر که به اتفاق ژنرال دمپسی، رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان این کشور سخن میگفت همچنین تصریح کرد که یکی از استراتژیهای اصلی آمریکا در خاورمیانه، جلوگیری از دستیابی دولت ایران به سلاح هستهای است. وزیر دفاع آمریکا میگوید که خاورمیانه دورهای از آشفتگی اجتماعی و هرج و مرج سیاسی را سپری میکند و استراتژی آمریکا در این منطقه، بر اساس علائق اصلی این کشور پایهریزی شده که میتواند با شرایط ویژه در مناطق خاصی چون عراق، سوریه، ایران و نقاط دیگر مقابله کند.
اشتون کارتر اقدام آمریکا برای جلوگیری از دستیابی دولت ایران به سلاح هستهای را نمونهای از این علائق اصلی در چارچوب استراتژی خاورمیانهای واشینگتن ذکر کرد. او گفت به همین ترتیب، هدفهای استراتژیک آمریکا ایجاب میکند که گروه موسوم به «دولهالاسلامی»-داعش، القاعده و گروههای وابسته به آن در سراسر منطقه نابود شوند، چرا که برای آمریکا و متحدانش خطر محسوب میشوند. کارتر تاکید کرد: «آمریکا به نابودی کامل گروه داعش دست خواهد یافت».
حضور وزیر دفاع و رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان این کشور به منظور پیگیری روند اجرای استراتژی نظامی ایالات متحده در خاورمیانه بود.
مک ثورن بری، رییس جمهوریخواه کمیته مجلس نمایندگان، در سخنان خود خطاب به وزیر دفاع آمریکا گفت: «دولت ایران، پول و اسلحه در اختیار طالبان قرار میدهد که در افغانستان علیه آمریکا و متحدانش میجنگند».
این نماینده ایالت تگزاس افزود: «کمکهای دولت ایران به حوثیها در یمن، پشتیبانی از رژیم اسد در سوریه و حضور مداوم آنها در لبنان بر همه آشکار است. استراتژی آمریکا برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی ایران، به غیر از گفتوگوهای هستهای چیست؟» اشتون کارتر در پاسخ ضمن یادآوری نکاتی که پیشتر درباره ایران به آنها اشاره کرده بود گفت: «ایالات متحده همچنان به مناسبات مهم دفاعی با شرکای آن در خلیج فارس ادامه میدهد. علاوه بر این، بر آزادی رفت و آمد دریایی متمرکز میشود، ولی در هر حال هسته اصلی استراتژی آمریکا مبتنی بر دیپلماسی خستگی ناپذیر با پشتیبانی توان نظامی آن است».
وزیر دفاع آمریکا به دفاع از استقلال ارضی عربستان با توجه به اوضاع آشفته یمن نیز تاکید کرد و گفت: «ایالات متحده از تلاشهای جهانی برای جلوگیری ارسال اسلحه از جانب دولت ایران به حوثیها در یمن نیز پشتیبانی میکند و در چارچوب این تلاشها میکوشد تا برای بحران یمن، راه حل سیاسی پیدا شود». اشتون کارتر علاوه بر گروه «داعش»، گسترش نفوذ ایران در منطقه را یکی دیگر از چالشهای استراتژیک آمریکا در خاورمیانه دانست و گفت که این دو مسئله در صدر سایر مسائل منطقه قرار دارند. وزیر دفاع آمریکا همچنين احتمال سرنگونی بشار اسد را هم محتمل دانست و گفت که کم هزینهترین راه برای ملت سوریه البته کنارهگیری داوطلبانه اسد خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر دفاع آمریکا گفت: «ما می خواهیم انتقال قدرتی شاهد باشیم که اسد در آن حاضر نباشد.» او افزود: «سرنگونی نظام اسد ممکن است چرا که نیروهایش تا حدود زیادی ضعیف شده اند و شکست های بزرگی متحمل شده اند.» او خاطرنشان کرد که نیروهای دولتی سوریه «بیش از پیش در منطقه دمشق» و مناطق دارای اکثریت علوی واقع در شمال غرب کشور، منزوی می شوند. او ابراز عقیده کرد که «عقب نشینی داوطلبانه اسد از مناطق ساحلی» و «تشکیل دولت جدید سوریه که برپایه اپوزیسیون میانه رو استوار باشد» برای سوری ها بهتر است.