گروه فناوری: محققان کرهای با استفاده از نانوذرات، جوهر و لوله موفق به ساخت ابزاری شدند که میتوان با آن حمله قلبی را در بیمار شناسایی کرد. این ابزار با اندازهگیری نوعی پروتئین اقدام به شناسایی حمله قلبی میکند.
تشخیص حمله قلبی نیازمند آزمایشهای مختلفی بوده که خود نیازمند تجهیزات گرانقیمتی است. دسترسی به این نوع تجهیزات بسیار محدود است به طوری که افرادی که در نواحی فقیرنشین زندگی میکنند به این دستگاهها دسترسی ندارند. اخیراً دانشمندان موفق به ساخت ابزاری شبیه به دماسنج شدند که میتواند به پزشکان در تشخیص حمله قلبی کمک کند. با این کار هزینه تشخیص حمله قلبی به شدت کاهش مییابد. سانگمین جو و همکارانش برای تشخیص وجود حمله قلبی در بیمار اقدام به اندازهگیری مقدار پروتئین تروپونین در خون بیمار میکنند. زمانی که به دلیل مسدود شدن رگها، جریان خون در بدن کاهش مییابد، مقدار این پروتئین در بدن افزایش مییابد.
در حال حاضر برای شناسایی مقدار تروپونین در خون باید از تجهیزات گرانقیمتی استفاده کرد که در همه جا یافت نمیشود. سه چهارم مرگ و میر ناشی از مسدود شدن شریان و حمله قلبی در نواحی فقیرنشین اتفاق میافتد که درآمد پایینی دارند. تشخیص اولیه بیماری میتواند به درمان بیمار کمک شایانی کند. به همین دلیل محققان ابزاری حساس و دقیق برای شناسایی این پروتئین ارائه کردند.
محققان برای ساخت این ابزار، از دستگاه تعیین الکل و جیوه الهام گرفتند و در نهایت موفق به ساخت ابزاری ساده برای شناسایی تروپونین شدند. در ساخت این ابزار از شیشه، نانوذرات، جوهر و یک لوله کوچک استفاده شده است. سرم خون حاوی تروپونین، حتی با غلظت بسیار کم این پروتئین، با نانوذرات ترکیب شده و در نهایت موجب بالا رفتن سطح جوهر از لوله میشود که این تغییرات با چشم غیرمسلح قابل روئیت است. نتایج این پژوهش در قالب مقالهای با عنوان "Facile Detection of Troponin I Using Dendritic Platinum Nanoparticles and Capillary Tube Indicators" در نشریه Analytical Chemistry منتشر شده است.