به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۳۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ساعت ۰۸:۳۷
کد مطلب : ۸۲۵۵۲
اخراج 900 هزار زن طی 10 سال گذشته

طرح دولت احمدی‌نژاد باعث خانه‌نشیني زنان شد

گروه جامعه: "ازدواج زودهنگام" از پیامدهای اصلی محرومیت‌های تحصیلی دختران و از مهم‌ترین دلایل فحشا، روسپیگری، اعتیاد، ترک تحصیل و... در بین زنان و دختران و وضعیت اشتغال و تحصیل زنان و دختران در جامعه و سیاست‌های کلان جامعه در این خصوص است.
طرح دولت احمدی‌نژاد باعث خانه‌نشیني زنان شد
فاطمه صادقی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در سلسله نشست‌های آموزشی حوزه بانوان و خانواده که در محل وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر مساله «بهزیستن زنان» برگزار شده بود، گفت: پس از روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد به عنوان رییس جمهور، سیاست‌هایی در حوزه زنان به اجرا گذاشته شد که یکی از آنها " طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده" بود که به همراه برخی طرح‌های دیگر از آن دوره تاکنون ادامه یافته و همچنان درحال انجام است.

 وی در ادامه تصریح کرد: سوالی که درخصوص نحوه اجرای این برنامه‌ها در دولت پیش و دولت حاضر همواره مطرح بوده این است که آیا اجرای این سیاست‌های کلان در حوزه جمعیت و خانواده به نفع زنان است یا خیر؟ این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: براساس شواهد موجود این طرح و طرح‌هایی از این دست دارای ضعف‌های بسیار زیادی بوده که نیازمند بازبینی اساسی هستند زیرا یکی از معضلات ما در حال حاضر در حوزه زنان و خانواده به خصوص در طبقه فرودست، مربوط به اجرای طرح‌های این چنینی است.

صادقی درخصوص پیامدهای این طرح برای زنان و خانواده در ادامه اظهار کرد: این سیاست در حال حاضر منجر به بحران ناکارآمدی شده و با اهداف و چشم‌اندازهای کلان از جمله سند چشم‌انداز 20 ساله و منشور شهروندی دولت یازدهم آمده، هماهنگ نبوده و متناقض است.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس درخصوص این تناقض‌ها اظهار کرد: هرگاه در ارتباط با سیاستگذاری‌های کلان صحبت می‌کنیم باید بدانیم که این سیاستگذاری‌ها چه نقشی در حوزه زنان ایفا می‌کنند و همواره دو محور مشخص در ارتباط با زنان، تحصیل و اشتغال آنان است.

 
نرخ بیکاری زنان به 43.3 درصد رسید

 صادقی در ارتباط با اشتغال زنان گفت: زمانی که از نرخ بیکاری صحبت می‌کنیم باید بدانیم که آن نرخ کل بیکاران جامعه را نشان نمی دهد، بلکه فقط آن دسته از افراد جویای کاری که فاقد هرگونه اشتغال و درآمدزایی هستند را مشمول می‌شود؛ به این ترتیب در حال حاضر شاهد آن هستیم که نرخ بیکاری زنان در سال 92 ، 32.6 درصد بود اما این آمار یک سال پس از آن و در سال 93 حدود 11 درصد افزایش یافته و به 43.4 درصد رسیده است.

 
اخراج 900 هزار زن طی 10 سال گذشته

 وی ادامه داد: نگاهی به وضعیت اشتغال زنان در 10 سال گذشته سالانه حدود 100 هزار زن از بازارکار اخراج شدند. همچنین بر اساس آمارهای رسمی 74 هزار زن نیز پس از استفاده از مرخصی زایمان از کار خود اخراج شده‌اند. بنابراین می‌توان گفت در مجموع حدود 900 هزار زن طی این مدت از کار اخراج و بیکار شده‌ند.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با انتقاد شدید به طرح‌هایی چون مرخصی زایمان و... آنها را باعث "خانه‌نشین شدن زنان" دانست و گفت: در حالی این طرح‌ها با هدف ارتقای وضعیت زنان و تعالی آنها مطرح می‌شوند اما در نهایت منجر به خانه‌نشینی آنها شده است.

 
وضعیت نامطلوب زنان شاغل در کارگاه‌های کمتر از 10 نفر

 صادقی ضمن اشاره به جذب زنان اخراج شده در کارگاه‌های کمتر از 10 نفر که اکثر آنها کارگر بوده‌اند، تصریح کرد: در کارگاه‌های کمتر از 10 نفر که مشمول قانون کار نمی‌شوند همواره خشونت بالا بوده و به دلیل عدم نظارت در این کارگاه‌ها، احتمال سوءاستفاده از این زنان بسیار زیاد است و براساس شواهد و مطالعات موجود، وضعیت زنان در این کارگاه‌ها به هیچ وجه مطلوب نیست.

 
آمارهای ضد و نقیض تعداد زنان مطلقه از 500 هزار تا 6 میلیون نفر

 وی در ادامه به ارائه آماری از تعداد زنان مطلقه کشور پرداخت و گفت: گاهی انتشار آمار زنان مطلقه در ایران تبدیل به یک مساله امنیت ملی شده تا جایی که برخی آن را 500 هزار نفر دانسته و برخی نیز تا 6 میلیون نفر تعداد آنها را تخمین می‌زنند.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: آنچه که به واقعیت نزدیک است، آمار حضور 5 الی 6 میلیون نفری زنان مطلقه در کشور است که هیچ گاه نباید آنان را با زنان سرپرست خانوار یکی دانست، هرچند بخش زیادی از زنان سرپرست خانوار نیز مطلقه هستند.

 صادقی در ارتباط با زنان سرپرست خانوار تصریح کرد: در حال حاضر حدود 2 میلیون و 500 هزار نفر از زنان کشورسرپرست خانوار بوده، در حالی که تنها 18 درصد آنها شاغل هستند و اکثر آنان نیز در سیستان و بلوچستان زندگی می‌کنند.

 
خانه‌نشین شدن زنان با اجرای طرح‌های دورکاری و مرخصی زایمان

 وی همچنین ضمن ارائه آمار دردناک حضور5000 زن کارتن‌خواب در تهران ، گفت: در چنین شرایطی باید بپذیریم طرح‌هایی چون دورکاری، مرخصی زایمان و... که همگی آنان در راستای خانه‌نشین شدن زنان اجرا شده‌اند، باعث ایجاد معضلات گوناگون در بسیاری از خانواده‌ها به ویژه خانواده‌های فرودست شده و حتی برخی از آنها را در مرحله فروپاشی قرار داده است.

 
20 درصد دختران هرگز وارد دبیرستان نمی‌شوند

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس وضعیت تحصیل زنان و دختران در ایران نیز ضمن آنکه شرایط را به هیچ عنوان مطلوب ندانست، گفت: برخی با استفاده از تریبون‌های رسمی، تعداد دختران بازمانده از تحصیل را 35 هزار نفر اعلام می‌کنند که این آمار با هیچ منطقی سازگار نبوده و غیرقابل قبول است.

 صادقی تصریح کرد: طبق آمار رسمی حدود 10 درصد دختران 6 تا 17 ساله محروم از تحصیل هستند که در قیاس جمعیتی حدود 700 الی 800 هزار دختر را شامل می‌شود، این در حالی است که این تعداد تنها مختص دخترانی است که از تحصیل محروم شده‌اند.

 وی درخصوص دخترانی که پس از گذراندن مقاطع مختلف که مجبور به ترک تحصیل و بازماندن از تحصیل می‌شوند اظهار کرد: میزان انتقال پسران از مقطع راهنمایی به دبیرستان 90 درصد بوده درحالیکه این آمار برای دختران 80 درصد است؛ یعنی 20 درصد از دختران هرگز به مقطع دبیرستان وارد نمی‌شوند.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: نرخ زنان با سواد روستایی در حال حاضر 62 درصد و زنان شهری 85 درصد است و به این ترتیب با یک مقیاس جمعیتی خواهیم دید که طی 25 سال گذشته، وضعیت کشور از لحاظ افزایش باسوادی هیچ رشدی نداشته است.

 
افزایش یک میلیون نفری کودکان محروم از تحصیل طی 9 سال گذشته

 صادقی ادامه داد: در سال 1385، مرکز آمار ایران تعداد کودکان محروم از تحصیل را 3.5 میلیون نفر اعلام کرده و همان مرکز در حال حاضر اعلام می‌کند که از سال 85 تاکنون یک میلیون به آمار کودکان محروم از تحصیل افزوده شده است، پس به این ترتیب در حال حاضر بالغ بر 4.5 میلیون نفر کودک بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارد.

 وی با استناد بر همین آمارها افزود: با وجود آنکه می‌دانیم زمانی که خانواده‌ها در فشارهای مختلف اجتماعی و اقتصادی قرار می‌گیرند، دختران را زودتر از پسران از تحصیل محروم می‌کنند اما حتی اگر نیمی از کوکان و افراد بازمانده از تحصیل در کشور را دختر در نظر بگیریم، خواهیم دید که حداقل دو میلیون دختر محروم از تحصیل در کشور وجود دارد.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با انتقاد از برخی اظهارنظرهای حاجی‌بابایی، وزیر آموزش و پرورش دولت گذشته عنوان کرد: حاجی‌بابایی در زمان وزارت خود اظهارنظرهای جالبی چون «افتخار می‌کنم که دختران دبیرستانی ازدواج کنند» و... مطرح کرده بود در حالی که نمی‌دانست ازدواج زودرس مهم‌ترین دلیل فحشا، روسپیگری، اعتیاد، ترک تحصیل و... در بین زنان و دختران است.

 
اعتیاد علت مرگ 35 درصد زنان طی پنج سال اخیر

 وی در ادامه ضمن ابراز تاسف از آنکه طی 5 سال اخیر شاهد افزایش 9 درصدی اعتیاد در زنان و دختران بوده ایم افزود: همچنین در این سالها علت 35 درصد از مرگ و میر زنان اعتیاد بوده و این مساله واقعیتی غیرقابل انکار است.

 صادقی درارتباط با نحوه اجرای سیاست‌ها نیز اظهار کرد: در هر کشوری بودجه، ترجمه‌ای از سیاست‌گذاری‌های کلان آن کشور است، که همواره با دو مطالبه درگیر بوده که یکی از آنها مطالبات ایدئولوژیک و دیگری مطالبات اجتماعی است. وی در ارتباط با مطالبات ایدئولوژیک، تصریح کرد: هدف از این مطالبات ایجاد نوعی خاص و ایده‌آل از یک جامعه در کشور است که همواره این اهداف در سیاستگذاری‌های کلان در نظر گرفته می‌شود.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: برای مثال عفاف و حجاب و خدمت به خانواده در مرحله اول از مطالبات ایدئولوژیک نظام از زنان و دختران است و پس از آن مشارکت‌های سیاسی و اجتماعی برای آنان مطرح می‌شود. صادقی درخصوص مطالبات اجتماعی نیز اظهار کرد: این مطالبات در واقع نیازهای کلی و اساسی مردمان هر سرزمین اعم از راه‌آهن، آب، برق، گاز، حق تحصیل، آزادی بیان، امنیت و...است ؛ هنر حکومت آن است که بتوانند میان این سیاست‌گذاری‌های کلان و مطالبات اجتماعی تعادل برقرار کرده و توازن را رعایت کنند.

 وی با تاکید بر اینکه همواره دولت‌ها در معرض این دو نوع مطالبه قرار دارند، اظهار کرد: برای مثال در دولت احمدی‌نژاد شاهد آن بودیم که مطالبات سیاسی و ایدئولوژیک بیش از مطالبات اجتماعی در دستور کار قرار می‌گرفت در حالی که در دولت اصلاحات برعکس آن بود و به همین دلیل هر دوی این دولت‌ها نتوانستند در دسترسی به اهداف خود موفق عمل کنند اما سوال اساسی آن است که در دولت روحانی میان این دو نوع مطالبه چه ارتباطی برقرار است؟.

 تنظیم بودجه لایحه سال 94، نتیجه مطالعات بسیار سطحی

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به این سوال به ارائه آماری درخصوص لایحه بودجه سال 94 که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، پرداخت و گفت: درلایحه بودجه سال 94 رقم کل بودجه تبلیغی که متخص به سیاستگذاری‌های کلان و مطالبات ایدئولوژیک است، با رقمی بالغ بر 164 میلیارد تومان درست 3 برابر بودجه حمایتی و (که مربوط به مطالبات اجتماعی است)، با رقمی بالغ بر 60 میلیارد تومان است.

صادقی ضمن بیان اینکه در این لایحه رقم‌هایی که به امور زنان اختصاص داده شده، بسیار کم و یا نامتوازن است، رقم بودجه معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری را درسال جاری حدود 15 میلیارد تومان دانست. صادقی ادامه داد: برخی از آمارها در بودجه سال 94 نیز بسیار جالب هستند تا جایی که شاهد آن هستیم بودجه‌ای که به تشویق زنان ایثارگر، هنرمند، نخبه و... اختصاص داده شده، 20 میلیارد ریال است در حالی که بودجه تامین ودیعه مسکن زنان سرپرست خانوار تنها 15 میلیارد راله است.

 وی در ادامه بودجه برگزاری مراسم روز زن و روز ملی خانواده را دو میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این در حالی است که کل رقم بودجه سلامت جسمی و روانی خانواده‌های نیازمند در لایحه بودجه سال 94 تنها 18 میلیارد ریال محاسبه شده است، در حالی که شاهد آن هستیم که طرح‌هایی چون بیمه کردن زنان خانه‌دار نیز اساسا از دستور کار دولت خارج شده و رقم بودجه برنامه‌هایی چون حمایت از خانواده و فرزندان نیز افت 52 درصدی داشته است.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه تنظیم بودجه لایحه سال 94 را نتیجه مطالعات بسیار سطحی دانست و در ارتباط با «شورای فرهنگی اجتماعی زنان» که در سال 1366 تاسیس شده است نیز گفت: در بررسی عملکرد چنین نهادی در کشور، به نکات بسیار جالبی دست خواهیم یافت که درارتباط با اهداف کلی این شورا تا حدودی غیرمتعارف هستند.

 صادقی تصریح کرد: این شورا در اوایل تاسیس خود طرح‌های زیادی درخصوص زنان کارگر و... به دولت‌ها ارائه کرد که منجر به دستیابی به برنامه‌های خوبی نیز شدند، اما به مرور زمان شاهد آن بودیم که مدیران این نهاد حرف‌های عجیبی می‌زدند که بسیار دور از ذهن بود.

 وی ادامه داد: به طور مثال در ارتباط با طرح تعالی جمعیت در ایران، زمانی که تمامی مقامات رسمی کشور متفق‌القول بودند که جمعیت کشور باید به 150 میلیون نفر برسد، ریاست وقت این شورا ظرفیت جمعیتی کشور را 400 میلیون نفر اعلام کرد و یا درخصوص مطالبات زنان برای حضور در ورزشگاه‌ها نیز این شورا در موضعی غیرمتعارف اعلام کرد که ورزش مطالبه‌ای زنانه نیست.

 این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: با بررسی و تحلیل چنین عملکردی از سوی شورایی که در واقع باید رسالتی زنانه داشته باشد، خواهیم دید که حتی برخی روسای آن تفکر صحیحی درخصوص زن و مطالبات آن ندارند و همچنین شایان ذکر است که این شورا به جز فصلنامه‌ای که منتشر می‌کند، هیچ‌گونه گزارش کار و اطلاع‌رسانی دیگری در طی سال از عملکرد خود نداشته و ندارد؛ در اینجا یک سوال مطرح می‌شود که آیا نباید چنین نهادی یک ارزیابی از عملکرد خود به دستگاه‌های بالادستی ارائه دهد؟.

صادقی در ادامه نقش چنین نهادهایی را تنها بلعیدن بودجه، تخریب و ایجاد تناقض دانست. این استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه تاکید کرد: با نگاهی به عناوین کلی بودجه سال 94 متوجه می‌شویم که حتی در تخصیص بودجه نیز منشور حقوق شهروندی دولت یازدهم، سند چشم‌انداز 20 ساله و... در نظر گرفته نشده و حتی متناقض با آنها عمل شده است و به نظر نمی‌رسد با چنین وضعیتی بتوان به اهدافی که نظام در این اسناد دارد، دست پیدا کنیم. وی افزود: در حال حاضر هنوز این بحران در ایران حل نشده است که دولت‌ها بتوانند میان مطالبات ایدئولوژیک و اجتماعی توازن برقرار کنند.


رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۰۹:۱۶
فکر کردی وضع مردان بهتره اگه 900 هزار زن اخراج شده اند چند برابر ان مرد اخراج شده اند خانم محترم همه درگیرن (311877)
يكي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۱:۲۸
رضاي محترم و گرامي
در اين مقاله كه به مقايسه ميزان اخراج زنان در مقابل مردان نپرداخته كه شما جبهه گرفتي، در حقيقت تحليل نوع زندگي بخشي از جامعه با توجه به مطالعات كارشناسه، تنها جهت اطلاع رساني هست، بله اگر سعي در مقايسه بود نسبت به گروه اجتماعي ديگه حرف شما كاملا صحيح است. (311904)
مینا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۳:۱۲
حجابش خوبه
ولی حرفش نامنطقی (311931)
فردوس توسیوند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۸:۱۱
8سال دولت احمدی نژاد در مجموع چه خصوصییت +مهمی داشت؟ (312019)
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۰۹:۲۳
سلام حرف های خوبی زده ولی حجاب کاملی ندارد بنابر این کسی که اتتقادی سازنده دارد ای کاش با حفظ شئونات اسلامی باشد حتی اگر مسلمان نباشد (311878)
الیاس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۱:۲۸
این فمینیست هم چند سال دیگه از کشور میره و مثل فریبا داوودی جلوی دوربین حجابش را کامل بر می داره، الان هم که توی کشور داره کاملا علیه دین صحبت می کنند. مثل همین حرفاش علیه ازدواج زودهنگام. (311903)
يكي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۱:۳۱
حفظ شئونات اسلامي، يعني حفظ حجاب؟؟؟؟؟
مرتضي محترم و گرامي
به بخشي از گروه‌هاي اجتماعي بگو، پلك چشمت را حجاب قرار بده تا حفظ شئونات اسلامي برقرار شود (311905)
خرم سلطان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۲:۳۱
قسم می خورم متنو اصلا نخوندی...آق مرتضی! ای کاش تو هم نظرتو واسه خودت نگه می داشتی (311923)
حسام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۳:۰۳
ای کاش همه با هر حجابی درستکار، راستگو،وطن پرست! میهن دوست ،مردم دوست ، ..... بودند (311928)
کوروش
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۳:۲۱
تو اصلا میدانی حجاب کامل یعنی چه ؟؟؟؟؟؟ (311935)
آرش
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۳:۳۹
اي بسا ظاهر دار بي باطن .فقط بايد ظاهر رو درست كرد همه چي رديف ميشه اقا. (311940)
سعید1
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۳:۴۸
دست بردار هم میهن گرامی.این چه حرفی است.حجاب کامل سلیقه ایست. از داعشی داریم تا حجابی که در خیابانها می بینید.ایشان حد وسط است.ضمن اینکه خود ایشان از خانواده علماست.به هرحال بهتر از ماها مسائل را رعایت می کند. کاری که باید بکنیم اینکه ما کاسه از آش داغ تر نشویم در این ماه مبارک رمضان. (311950)
اراکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۷:۲۰
فیگورهای روشنفکری!!! یک سری گزاره های تودرتو بدون این که راه حلی جامع و نهایی ارایه بدهد.البته حرفهای درستی هم زده مثل لزوم بررسی دقیق و سطحی نبودن .اما بخش بسیاربزرگی ازحرفهایش ناشی از اراجیف کلاسیک غربی است وباواقعیات جامعه همخوانی ندارد.به قول ایرج حسابی مااستادطوطی نمی خواهیم ما(مساله حل کن )میخواهیم. (312000)
روح ا...
Korea, Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۴:۲۱
مشکل شما و امثال شما اینکه به جای پرداختن به موضوعات اصلی در موضوعات فرعی گیر کرده اید و هیچگاه نمیتوانید پیش بروید. (311955)
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۴:۵۳
جنابعالی که با دیدن یه تار مو از خود بیخود میشی بهتره نگاه نکنی. (311962)
خرداد 96
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۰۹:۵۱
بنابراین سال 93 نرخ بیکاری بیش از سال 92 بوده است ! (311881)
ايراني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۱:۱۰
وقتي اين جمعيت موجود مشكل هاي نجومي حل نشدني دارد افزايش دوبرابري فقط شعار بسيار خطرناك است ، ومتاسفانه دستگاه هاي غير پاسخگو هم بله قربان گويانه براي خوش آمد ظرفيت بيشتري (400 ميليون )اعلام ميكنند.
تا زماني كه منويات مردم حاكميت نداشته باشد در بر اين پاشنه خواهد چرخيد. (311900)
هموطن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۱:۴۹
آمار خیلی تکان دهنده و وحشتناکه. عجب جامعه ایده آلی داریم. درود بر خانم صادقی که واقعیت رو گفتن. (311911)
حرف حساب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۲:۰۶
بنده خدا
زن خانه نشنین نمیشه به مهمترین و بهترین کار یعنی تربیت انسان مشغول میشه
هر زنی که بره سر یه کاری که یه مرد میتونه اون کار را انجام بده یعنی یه مرد را بیکار کرده یعنی یه خانواده را از روزی انداخته یعنی ازدواج مردان را سخت کرده یعنی ...
چند درصد زنان شاغل به حقوقشون نیاز ضروری دارن؟؟ و چند درصد مردان؟؟؟
کدام در اولویت هستند؟؟؟ هروقت همه ی مردها که توی کشور ما وظیفه ی تامین خانواده را دارن شاغل شدن اونوقت به فکرشغل زنها بیفتیدضمنا اگه زن بخواد مادر خوبی باشه اصلا به کاربیرون فکر نمیکنه (311913)
يكي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۲۰:۰۴
جناب محترم حرف حساب
يك كلمه از حرف‌هاتم حساب نيست، هر انساني خواه نا خواه نياز به پيشرفت و نياز به استقلال داره، فكر نكن اين احساس استقلالي كه شما داري يك بانو نبايد داشته باشه، خودت رو بزار جاي يك بانو، حاضري در خانه بشيني و فرزندت رو تنها بزرگ كني (درحالي كه بانوان شاغل به راحتي فرزند داري مي‌كنند) و تمام آرزوها و خواسته‌هاي خودتو زير پات بزاري؟؟؟ نه واقعا حاضري؟؟ حاضري براي 1000 تومن پول التماس يك نفر رو بكني؟؟؟ در حالي كه خودت توانايي كسب درآمد داري؟؟؟؟؟؟ (312035)
روانشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۲۰:۰۶
از نظر علمی ثابت شده که برای تربیت یک فرزند سالم باید مادرش 2_3 سال اول در خانه به طور کامل کنار او باشد در غیر اینصورت فرزند دچار "اضطراب جدایی "میشود ، تربیت فرزندی سالم که هیچ پدر و مادری با هیچ چیز در دنیا عوض نمی کند ارزش اینرا دارد ، و اگر پدر بتواند به تنهایی از عهده هزینه ها برآید ، تربیت صحیح فرزند خود کار ارزشمندی است (312036)
یونس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۲:۱۷
تامادامیکه امسال آقا مرتضی به یه نخ مو فکر میکنند راه به جایی نمیبریم. (311916)
تورج
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۲:۲۵
مزخرفترین اظهار نظری بود که تا حالا شنیده ام ! خانم چشمهایت را باز کن ! کو ازدواج ؟! (311922)
ی-م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۲:۴۵
خانم دکتر کاش در این مملکت برسی و تحلیل جایی داشت یکسری شغل درست شده تا عده ای دستشان بند باشد (311926)
الهام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۳:۰۸
آقای مرتضی حرف شما کاملا بی ربطه بهتره بعضی آقایون به جای اینکه اینقدر خانم ها را تحت فشار بگذارند کمی هم چشما و دلای خودشون را بشورند (311929)
شهروند درجه سه!!
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۳:۴۶
بدبختی و فشار و تبعیض جنسیتی از سر و روی زنان ایرانی می باره . همه رو از ادارات و مراکز معتبر به شرکت های بی در و پیکر و یا تو خیابون ها کشوندن !!!
ایران ظرفیت و پتانسیل خیلی خیلی بالایی داره و این ضعف مدیریتی و بی لیاقتی یک عده مدیر همه چیز دستشونه و حتی به هم جنس خودشون و کل کشور خیانت کردن با دزدی های کلان و رشوه و پارتی بازی و رانت خواری و...!! کدام کشوری به این ثروت و منابع طبیعی از این مشکلات عجیب و غریب داره!! این همه جوان تو هر کشوری بود کلی سرمایه حساب میشد نه اینکه ... (311949)
مهناز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۴:۲۴
لطفاً بفرمایید در کدام دوره زنان وضعیت بهتری نسبت به قبل داشته اند؟
آمار بالای اخراج مردان نیز چه در دوره ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد و چه حال حاکی از آن است که این معضل نباید بصورت جنسیتی دنبال گردد. دستمزد پایین و مزایای اندک زنان را باید در اشکالات موجود در قوانین جستجو کرد.
همچنین دستیابی به شعور و آگاهی اجتماعی لزوماً به میزان تحصیلات و کسب مدارج علمی ارتباطی ندارد.
ای کاش بجای پرداختن به گذشته کمی هم امروزمان را بهتر کنیم. (311957)
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۴:۳۵
عجب تحلیلی!خیلی از مشکلات بخاطر دیر ازدواج کردنه البته اشکالات دوره محمود بجای خود محفوظ (311959)
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۵:۰۴
نمی دونم جدی گفتین یانه ولی واقعا از کل این متن، حجاب این خانم بیشتر به چشم شما اومد؟ اگه الان ایشون حجابش رو درست کنه همه مواردی که اشاره کرد اصلاح می شه؟!!!!!!!!!!!! (311967)
حیدر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۵:۲۶
الآن کامل یه سر کوچیک تو دانشگاهها بزنید آن وقت می فهمید که دختر سالاری و عزت و احترام بیش از حد به آنان چه به چشم می خوره، من نمیگم دختران را محروم کرد ولی اینکه دیگه بجایی نرسه که باعث تخریب شخصیت و روحیه پسران شه... (311968)
يكي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۲۰:۰۷
فعلا كه در متن ها و جك ها و متلك ها تنها چيزي كه ديده ميشه تخريب شخصيت بانوان هست متاسفانه، واقعا وقتي به اجتماع نگاه مي‌كني كدوم جنيست بيشتر مورد آسيب اجتماعي هست؟؟؟؟؟ و اين موضوعي كه در دانشگاه ها مطرح مي‌كني، كدوم جنسيت سهميه براي قبولي در دانشگاه‌ها را دارد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (312037)
تنها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۲۱:۵۹
گمان کنم خیلی وقته که سهمیه جنسیتی را از آزمون های سراسری برداشتند...
با آقاحیدر موافقم باید کرامت هر دو جنس تکریم شه (312049)
ناشناس
Romania
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۶:۴۸
حجابش بده تو حجاب چشم داشته باش تو نگاه نکن (311990)
سوشیانت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۷:۰۶
با سلام خدمت این خواهر محترم صدآفرین از این ارقام تا می توانید بازگو کنید.خوشمان آمد (311993)
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۷:۴۰
این زنه یا مرد؟؟! (312006)
------------
Romania
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۷:۴۶
حجاب این خانم فقط از نظر یه متحجر ایراد داره (312008)
س.ف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۸:۰۷
واقعا تحلیل ناقص و ناکارآمدی بود. متاسفانه استاد دانشگاه باید دفت بیشتری تو تحلیل داشته باشه و مطالب رو مثل مردم عادی به هم نبافه.
بهتر بود وقتی داره نقد میکنه نیم نگاهی به کشورهای پیشرفته دنیا داشته باشه و ببینه اگر طرحی مثل مرخصی زایمان بده تو کشورهای دیگه چه کاری انجام شده تا بعضا به زن یکسال مرخصی میدن ولی امنیت شغلیش تهدید نمیشه. فکر کنم ایشون تو بررسی هاش فقط به آمریکا نگاهی داشته . (312016)
محی الدین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۸:۴۵
همش از شکم حرف میزنن این فمنیست ها (312025)
سکوت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۹:۰۴
خوش به حال زنها که این همه تریبون در اختیار دارند و از مشکلاتشون میگن.از حجاب اجباری گرفته تا تحصیل و اشتغال و حقوق برابر با مردان و....ولی هیچ رسانه ای به امثال من که به دلیل نرفتن به سربازی از ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه خود محروم شدیم اهمیتی نمیده.کسی به روی مبارکش نمیاره که بیش از 5 میلیون جوان که سربازی نرفتند از تمام حقوق اجتماعیشان محروم اند.آزادی و جامعه مدنی و منشور حقوق شهروندی فقط در حد شعارو فریب جوانان. (312028)
بانوی ایرای
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۱۹:۵۴
شاخص های آماری مربوط به حوزه زنان معیاری برای تعیین پیشرفت کشور هاست. معلومه که داریم پس می ریم. در کشوری که هر روزش یه اختلاس 40-30 میلیاردی کشف می شه از این بیشتر انتظار نمیشه داشت. (312033)
ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴/۰۴/۰۹ ۲۰:۱۳
آقایان گرامی چرا اینقدر جبهه گرفتن؟ در حامعه همه باید به حقشون برسن. زن و مرد نداره. چرا به مساله جنسیتی نگاه می کنید؟ کی دید جامعه ما اصلاح میشه؟؟؟؟؟؟؟ (312040)