پیش تر یک مقام بلندپایه دولت آمریکا که در هیات همراه جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا حضور دارد، گفته بود: حتی زمانی که مسائل در سطح کارشناسان حل و فصل شوند، برخی مسائل مطرح دیگر باقی خواهند ماند که تنها باید در سطح وزرای امور خارجه درباره آنها تصمیم گیری شود. همچنین شبکه سی.ان.ان به نقل از یک منبعی که مستقیما در مذاکرات حضور دارد گفت، طرفین مذاکرات در جریان امضای یک توافق اعلام خواهند کرد تحریمها برداشته می شوند،اما تحریمها فقط در طی زمان و با پایبندی ایران به تعهداتش برداشته خواهند شد و به این ترتیب غرب می تواند به تعهد خود مبنی بر برداشته شدن مشروط تحریمها پایبند بماند.
این منبع خبری مدعی شد: در کنار این اتفاق، حجمی از اعتبارات مسدود شده نیز بلافاصله به عنوان "پاداش امضا کردن" آزاد خواهند شد. پیشتر خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در خبری فوری به نقل از چند دیپلمات غربی مدعی شده بود که ایران و کشورهای 1+5 به یک توافق ابتدایی در مورد نحوه برداشته شدن تحریمها دست یافتهاند.
این دیپلماتهای غربی به خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر دادند این سند که مربوط به نحوه و زمان برداشته تحریمها علیه ایران است، باید توسط نمایندگان مذاکره کننده ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 به امضا برسد. این دیپلماتها همچنین مدعی شدند که این سند توسط کارشناسان دو طرف (کارشناسانی که در سال 2013 بر روی جزییات توافق ژنو کار کرده بودند) تایید شده است. هنوز هیچ منبع رسمی اخبار این رسانه ها را تایید نکرده است.
عراقچی:موارد اختلافی و پرانتزها کم شده
مذاکره کننده ارشد هسته ای کشورمان گفت: فضای مذاکرات جدی است و همه طرفها عزم جدی دارند. موارد اختلافی و پرانتزها کم شده، اما تمام نشده است. سید عباس عراقچی افزود: ممکن است ظرف یکی دو روز آینده در سطح معاونین برخی متون نهایی شود.
موسویان: 95 درصد توافق جامع ، نهایی شده است
یک دیپلمات پیشین کشورمان گفت که 95 درصد پیش نویس توافق جامع هسته ای نهایی شده است.
حسین موسویان مذاکره کننده پیشین ایران در گفت و گویی با شبکه خبری سی.سی.تی.وی چین درباره احتمال توافق نهایی میان ایران و 1+5 گفت: برداشت من این است که 95 درصد پیش نویس توافق نامه نهایی شده است و 90 درصد مسایل کلیدی نیز حل شده است. زیرا از روز اول دو طرف توافق داشتند که معاهده ان.پی.تی ملاک خواهد بود و اکنون هم همه موارد مربوط به اقدامات در چهارچوب ان. پی.تی حل شده است. درعین حال مسایل کلیدی در مورد اطمینان از عدم ساخت بمب هسته ای در تاسیسات آب سنگین اراک و غنی سازی نطنز هم حل شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که احتمال شکست مذاکرات و گزینه برخورد نظامی را چقدر می دانید؟ گفت: معتقدم نه ایران و نه امریکا میز مذاکره را ترک نخواهند کرد. چون اختلافی در چارچوب ان پی تی نمانده است. از بسته شدن کلیدی ترین مسیرهای ساخت بمب هسته ای نیز اطمینان حاصل و توافق شده است. از این رو دلیلی وجود ندارد که مذاکرات را بی نتیجه رها کنند.
این دیپلمات پیشین ایران درباره فشارهای داخلی در واشنگتن و تهران اظهار کرد: در صورت چنین توافقی اوباما و روحانی به یک توافق آبرومندانه قابل دفاع در داخل کشورهای خود خواهند رسید. اوباما و کری قادر خواهند بود به ملت آمریکا بگویند ایران تعهدات حداکثری در قالب معاهده ان پی تی را پذیرفته، بازرسی های حداکثری را پذیرفته و راه های ساخت احتمالی بمب هسته ای هم بسته شده است. موسویان ادامه داد: روحانی و ظریف نیز قادر خواهند بود به ملت ایران بگویند که ما در مذاکرات 12 ساله گذشته و اصولا در35سال بعد از انقلاب برای تامین حقوق مشروع ایران در بهره مندی از تکنولوژی های صلح آمیز هسته ای از جمله آب سنگین، غنی سازی و آب سبک جنگیدیم تا اینکه امروز قدرت های بزرگ پذیرفتند، ضمن اینکه همه تحریم های هسته ای هم خاتمه خواهند یافت. از این رو من خوشبین هستم که چند روز آینده توافق حاصل شود.