به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۳:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۴/۲۲ ساعت ۱۰:۵۹
کد مطلب : ۸۴۱۸۴

اولین زباله‌های پلاستیکی در طبیعتند!

گروه علمی: مدیرعامل شرکت بازیافت زباله استان کرمانشاه از تولید روزانه ۳۵ تا ۴۵ تن کیسه پلاستیکی در کرمانشاه خبر داد و گفت: اولین زباله‌های پلاستیکی بشر هنوز در طبیعت است.
اولین زباله‌های پلاستیکی در طبیعتند!
هایده شیرزادی به مناسبت روز جهانی «بدون کیسه‌های پلاستیکی» اظهار کرد: زباله‌های پلاستیکی شامل مواد پلیمری و مصنوعات آن است که به دلیل ماهیت خاصی که دارند سال‌ها در طبیعت مانده و تجزیه نمی‌شوند.
وی میانگین عمر زباله‌های پلاستیکی را بر اساس تحقیقات دانشمندان حدود ۵۰۰ تا هزار سال اعلام کرد و افزود: با این شرایط اولین زباله‌های تولیدی بشر هنوز در طبیعت است و تجزیه نشده‌اند. مدیرعامل شرکت بازیافت زباله کرمانشاه معتقد است: زباله‌های پلاستیکی ۱۵ تا ۲۰ درصد زباله‌ها را به خود اختصاص می‌دهند که کیسه‌های نایلونی با سهم ۶ تا ۷ درصدی بیشترین سهم را دارند.

به گفته شیرزادی با تولید روزانه ۵۵۰ تا ۶۰۰ تن زباله، در هر روز حدود ۳۵ تا ۴۰ تن کیسه نایلونی تولید می‌شود که بخشی از آن را زباله‌گردها می‌برند و بخشی وارد سایت بازیافت می‌شود. وی بازیافت کیسه‌های نایلونی را کاری پرهزینه و زمان‌بر دانست و یادآوری کرد: هر کارگر در هشت ساعت کار در بهترین حالت می‌تواند ۱۰۰ تا ۱۳۰ کیلو کیسه نایلونی را جدا کند و بازیافت هر کیلو از آن ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان هزینه دارد.

مدیرعامل شرکت بازیافت زباله کرمانشاه افزود: هر کیسه پلاستیکی را فقط یکبار می‌توان بازیافت کرد، ولی پس از آن تنها کاربردی که دارد ارزش حرارتی برای صنایع از جمله سیمان است. شیرزادی تصریح کرد: پنج سال است در کرمانشاه تلاش می‌کنیم از زباله‌های پلاستیکی به جای سوخت فسیلی برای صنایع استفاده شود که هنوز اجرایی نشده است. وی تنها راه برای کاهش زباله‌های پلاستیکی را کاهش تولید آن دانست و یادآوری کرد: در کشورهای دیگر مردم موظفند برای کیسه‌های نایلونی پول پرداخت کنند و این کار باعث می‌شود برای خرید سبد با خود ببرند و کمتر از کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنند.

در واحدهای تولیدی نیز صندوقی در نظر گرفته شده که واحدها پول بسته بندی را در آن می‌ریزند و به شهرداری می‌دهند تا بازیافت زباله هزینه‌ای برای شهرداری نداشته باشد. وی اضافه کرد: اکنون شرایط به گونه‌ای است که نمی‌توان همه زباله‌های پلاستیکی را حذف کرد، بلکه باید ابتدا تولید آنها را کاهش دهیم و سپس میزان تولید را مدیریت کنیم. شیرزادی استفاده از پلاستیک در برخی بسته بندی‌ها مانند مواد خوراکی یا شیر را اجتناب ناپذیر دانست و گفت: اما می‌توان برای خرید میوه یا خیلی چیزهای دیگر از سبد خرید استفاده کرد.
مرجع : ایسنا