نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی:
بدهیهای نفتی به ایران قابل بازگشت است
ایسنا , 11 مرداد 1394 ساعت 12:45
گروه اقتصادی: نایب رییس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران معتقد است بدهیهای نفتی سایر کشورها از جمله چین، کره جنوبی و هند به ایران طبق قوانین بینالمللی و قراردادهای موجود، قابل بازگشت خواهد بود.
حمیدرضا صالحی درباره صحبتهای وزیر نفت مبنی بر8.5 میلیارد دلار طلب نفتی ایران از چند کشور آسیایی و اروپایی اظهار کرد: به نظر میرسد عددی که درباره بدهیهای نفتی ایران از سوی وزیر نفت مطرح شده درست است؛ این رقم در میان کشورهای آسیایی مربوط کشورهای کره جنوبی، چین و هند است که از خریداران اصلی نفت ایران بودهاند و در میان اروپاییها ایتالیا از اصلیترین خریداران نفت ایران بوده است.این مسائل در سوابق فروش نفت ما وجود دارد و موضوعی نیست که قابل پنهان کردن باشد. حتی ممکن است رقم بدهی این کشورها به ایران بیشتر از 8.5 میلیارد دلار باشد، اما باید توجه کنیم که در چارچوب قراردادهای نفتی که با این کشورها وجود داشته و همچنین طبق قوانین بین المللی، این رقم قابل بازگشت خواهد بود.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: میتوان از طریق بخش خصوصیمان با کشورهای پیشرفتهای مانند ایتالیا و کره جنوبی که دارای تکنولوژی پیشرفته هستند، در راستای ظرفیتها و همچنین توسعه بخشهای مختلف اقتصاد کشور برای بهره گیری از تکنولوژی آنها وارد مذاکره شویم و از تکنولوژیهای جدید در جهت توسعه و تکمیل زنجیره نفتی وهمچنین توسعه زیرساختهای صنعت نفت کشور استفاده کنیم.بعد از به نتیجه رسیدن مذاکرات با 1+5 شاهد هستیم که غربیها دیگر برای همکاری با ایران هیچ شرطی نمیآورند و همکاری با ایران را برای خودشان مسجل می دانند. در حال حاضر نیز همکاری با کشورهای خارجی از جمله کشورهای اروپایی آغاز شده است اما به لحاظ اجرایی سه - چهار ماه زمان نیاز است که تحریمها برداشته شود.در حال حاضر شرکتهای بزرگ خارجی میتوانند با شرکتهای داخلی ما از جمله پترو پارس قرارداد ببندند و فازهای پارس جنوبی را جلو ببرند.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: به تازگی آلمانیها برای مذاکراتی به ایران آمدند. همچنین قرار است سهَشنبه این هفته چند شرکت ایتالیایی با سرپرستی وزیر بازرگانی و وزیر خارجه این کشور به ایران بیایند؛ این فرصتی است که اگر به درستی مدیریت کنیم می توانیم ضعفهای اقتصادی مان در سالهای اخیر را جبران کنیم اما اگر از این فرصت هوشمندانه استفاده نکنیم میتواند به تهدید تبدیل شود.
کد مطلب: 86475