سهراب دلانگیزان رقم داراییهای بلوکه شده ایران در خارج از کشور را 29 میلیارد دلار دانست و افزود: از این رقم 22.5 میلیارد دلار ذخایر بانک مرکزی است که اصلا قابلیت تبدیل شدن به ریال را ندارد.این رقم به صورت دلار در حساب بانک مرکزی میماند، این امر ذخیره بانک مرکزی کشور را بالا برده و قدرت آن را زیاد میکند. مابقی این پول که 6.5 میلیارد دلار است سهم دولت است که باید به ریال تبدیل شود.این میزان پس از تبدیل شدن به ریال به 20 هزار میلیارد تومان تبدیل خواهد شد که اگر ضریب نقدینگی آن را پنج حساب کنیم، باعث ایجاد 100 هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور میشود.
اگر این پول مدیریت نشود میتواند در کشور تورم ایجاد کند، دولت باید با رشد اقتصادی و افزایش تولیدات داخلی این میزان نقدینگی را مهار کند. مهمترین مسله در خصوص این داراییها محل مصرف آنها نیست، بلکه شیوه تبدیل آنها به ریال است.دولت به جای اینکه این پول را به بانک مرکزی بفروشد و بجای آن 20 هزار میلیارد تومان پول بگیرد آن را در اختیار بانکهای تجاری قرار دهد که در این صورت هم دارایی بانک مرکزی زیاد نمیشود که خود تورم زا است و هم اینکه سرمایه در اختیار سایر بانکها قرار میگیرد که بتوانند با آن کار کنند و به بخش تولید و تجارت رونق ببخشند.
مشاور اقتصادی اتاق بازرگانی کرمانشاه در خصوص محل مصرف این پولها نیز عنوان کرد: دولت بدهکاری زیاد دارد که برای پر کردن آنها پول میخواهد.وی پرداخت بدهی پیمانکاران را مهمترین محلی دانست که این پول میتواند صرف آن شود این امر پیمانکاران کشور را قوی میکند، به علاوه به پروژههای عمرانی کشور رونق میدهد.