به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۴:۱۱
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۶/۲۱ ساعت ۱۰:۵۶
کد مطلب : ۹۰۴۹۶

موفقیت محققان در تولید باتری شفاف خورشیدی

گروه فناوری: محققان دانشگاه کوگاکیون ژاپن در تلاش برای تولید سلول‌های خورشیدی با قابلیت همزمان جذب و ذخیره انرژی خورشیدی، باتری لیتیوم یونی خورشیدی شفافی را طراحی کرده‌اند که هنگام قرارگرفتن در معرض نور خورشید شارژ می‌شود.
موفقیت محققان در تولید باتری شفاف خورشیدی
این باتری نسل جدیدی از باتری‌های ذخیره‌سازی با انرژی تجدیدپذیر است. ضریب ایمنی بالا و مقرون به‌صرفه بودن این فناوری باعث برتری این طراحی شده است.
مدت‌هاست محققان ژاپنی در حال ساخت این باتری ترکیبی هستند. چهار سال پیش این گروه تحقیقاتی از یک باتری شفاف مشابه که به یک دستگاه ذخیره‌سازی متصل می‌شد، رونمایی کردند. آنها با اعمال تغییرات کوچکی در ساختار و طراحی مواد این باتری پیشرفت قابل توجهی در ساخت آن داشته‌اند.

هنگامی که این دستگاه ترکیبی در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد، انرژی را جذب کرده و پس از پر شدن باتری، پنل مجددا بی‌رنگ می‌شود. شفافیت باتری به دلیل ضخامت 80 تا 90 نانومتری آن است. محققان در نظر دارند از این فناوری برای ایجاد پنجره‌های هوشمند با قابلیت تولید و ذخیره‌سازی برق استفاده کنند. همچنین می‌توان از آن برای صفحه نمایش دستگاه‌های الکترونیکی بهره گرفت. در این صورت تا هنگامی که خورشید در آسمان است، جای نگرانی برای اتمام شارژ تلفن همراه نیست.

همچنین می‌توانید به کمک این فناوری در فضای باز به تماشای تلویزیون بنشینید. مزایای این فناوری در صنعت بی‌شمار است. محققان دانشگاه کوگاکیون تنها افرادی نیستند که به دنبال اصلاح کردن انرژی‌های تجدیدپذیر هستند. این نوآوری بخشی از یک انقلاب گسترده صنعتی است که بهره‌گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر را کارآمدتر می‌کند.
مرجع : ایسنا