آمارهای جدیدتر اعتیاد کشور به شدت نگران کننده است
هشدار نسبت به مصرف مخدر «گل» بین جوانان
ايسنا , 10 مهر 1394 ساعت 9:43
گروه جامعه: سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان دانشجویان ضمن بیان اینکه آمارهای جدیدتر اعتیاد کشور به شدت نگران کننده هستند گفت: در حال حاضر مصرف ماده مخدر «گل» در بین جوانان بیداد میکند؛ شرایط کنونی در مقایسه با وضعیتی که از قبل انتظار آن را داشتیم بسیار فاجعه آمیز است.
دکتر حمید یعقوبی در جلسهای که به منظور" کنترل و مدیریت مصرف مواد مخدر، روانگردانها و پیش سازهای آن" برگزار شده بود افزود: اعتیاد مسئله چند وجهی بوده و ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دارد؛ با توجه به آنکه اقتصاد نقشی تعیین کننده در این حوزه دارد، باید دید در حال حاضر چند تن از مدیران اقتصادی این کشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر فعالند؟ درحالیکه شاهد آن هستیم که توپ مبارزه با مواد مخدر به زمین فعالان و مدیران فرهنگی کشور افتاده است. یعقوبی در ادامه تاکید کرد: باید بررسی شود که چرا در ایران شاغلان بیشتر از بیکارها معتاد هستند؟ چرا در جامعه کارگری 21 درصد اعتیاد داریم؟ آیا ازدواج عاملی حمایت کننده است؟ اگر هست چرا اکثر معتادان ایرانی متاهل هستند؟
سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم تصریح کرد: معتقدم جعبه سیاهی برای مسئله اعتیاد در ایران وجود دارد که با سایر نقاط دنیا متفاوت است و باید بررسی کنیم که مشکل کشور ما در این حوزه چه مسائلی است زیرا شاهد آن هستیم که در تمام دنیا متاهلها و شاغلان کمتر درگیر اعتیاد میشوند اما در ایران این مسئله کاملا برعکس است. وی گفت: ضروری است تا مقایسههای بین فرهنگی میان کشورها انجام شود و الگوهای موفق دنیا در این حوزه بررسی شوند تا شاید بتوانیم تا حدودی مسئله اعتیاد را در کشور کاهش دهیم.
سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم ضمن بیان اینکه آمارهای جدیدتر اعتیاد کشور به شدت نگران کننده هستند گفت: در حال حاضر مصرف ماده مخدر گل در بین جوانان بیداد میکند؛ شرایط کنونی در مقایسه با وضعیتی که از قبل انتظار آن را داشتیم بسیار فاجعه آمیز و نشانگر رشد این معضل اجتماعی در سطوح مختلف است.
یعقوبی تاکید کرد. به همین دلیل باید در کنار درمان، شیوع و مسائل دیگر به مسئله بروز اعتیاد نیز که معتقدم در حال حاضر مورد غفلت قرار گرفته است، توجهی ویژه شود. سرپرست دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در ادامه عنوان کرد: در سال گذشته در سیستم دولتی 600 دانشجو را داشتیم که تقریبا به ازای هر کدام یک ساعت برنامه آموزشی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، هرچند نمیدانیم که آیا تاثیر این آموزشگاهها در سطح تحصیلات عالی زیاد است یا خیر؟ معتقدیم این آموزشها باید به طور اصولی از مدرسه آغاز شود، اما حدود 20 تا 25 درصد دانشجویان مورد پوشش این جلسات قرار گرفتند. وی تاکید کرد: معتقدم باید حتما به مسئله جعبه سیاه علل اعتیاد در ایران برای مبارزه با این مسئله توجه ویژه داشت.
اعتیاد جایگزین شادی و نشاط از دست رفته جامعه شده است
در ادامه این نشست دکتر قنبری نیز اظهار کرد: تا زمانی که در کشور توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شکل نگیرد و بستر مناسبی برای تمامی سیاستهای موجود و برنامهها وجود نداشته باشد هیچ راه مناسبی را نمیتوان اتخاذ کرد علاوه بر اینکه هزینههای جبران ناپذیری را نیز متحمل خواهیم شد. وی افزود: زمانی که لذت، شادی، هیجان از یک جامعه در حوزه فرهنگ گرفته شود و جایگزینی برای آن وجود نداشته باشد، طبیعی است که دستخوش چنین مشکلاتی خواهیم شد. قنبری ادامه داد: تا زمانی که مولفههای اصلی و حلقههای مفقوده بررسی نشوند به هیچ نتیجهای در حوزه مواد مخدر دست نخواهیم یافت.
کد مطلب: 91949