به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۲۰:۴۱
 
۱۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۷/۲۶ ساعت ۰۰:۲۱
کد مطلب : ۹۲۸۰۲

مقام هندي: مسلمانان گوشت گاو نخورند

گروه جامعه: رئیس یکی از ایالت‌های تحت کنترل حزب حاکم هند از مسلمانان این کشور خواست تا در احترام به اعتقادات هندوها در این کشور گوشت گاو نخورند.
به گزارش رویترز، این اظهارات مانوهار لال ختار، سروزیر ایالت هاریانا در شمال هند که تحت کنترل حزب حاکم بهاراتیا جاناتا قرار دارد، بعد از آن ابراز شد که یک هندو بر سر شایعه درباره این که یک مسلمان گوشت گاو خورده او را به قتل رساند. این حادثه بار دیگر به بحث در خصوص افزایش بی‌تحملی نسبت به اقلیتهای مذهبی در هند دامن زد. هندوها بخش اعظم جمعیت 1.2 میلیارد نفری هند را تشکیل می‌دهند و از نظر بسیاری از هندوها و نه البته همه آنها گاو مقدس است. با این حال مسلمانان، مسیحیان و برخی هندوهای میانه‌رو در هند گوشت گاو می‌خورند.

اگر چه حزب هندوی بهاراتیا جاناتا، متعلق به نارندرا مودی، نخست وزیر هند به همراه هم‌ پیمانانش مدتهاست برای ممنوع شدن کشتار گاو در این کشور تبلیغ می‌کنند اما کشور هند یکی از بزرگترین صادرکنندگان گوشت گاو در جهان است. بخش عمده تجارت در هند تحت مدیریت مسلمانان است. ختار در مصاحبه‌ای به روزنامه ایندین اکسپرس گفت: در کشور ما آنها (مسلمانان)‌ باید دست از خوردن گوشت گاو بردارند.

وی افزود: آنها بدون خوردن گوشت گاو هم می‌توانند مسلمان باشند، نمی‌توانند؟ هیچ جا نوشته نشده که مسلمانان باید حتما گوشت گاو بخورند و در مسیحیت نیز هیچ جا نوشته نشده که آنها باید گوشت گاو بخورند. ختار گفت: حادثه قتل مسلمان هندی در منطقه دادری در ایالت اوتار پرادش در شمال این کشور در فاصله 76 کیلومتری دهلی نو کار اشتباهی بوده اما وی مدعی شد که علت این حادثه "سوءتفاهم" به دلیل اظهارات سخیف درباره گاوها است.

این حادثه محکومیت گسترده‌ای در میان چهره‌های هند را موجب شد و بیش از 20 نویسنده با پس دادن جایزه‌هایشان در دو هفته گذشته اعلام کردند که حامیان تندروی حزب هندوی نارندرا مودی بافت سکولار جامعه هند را مورد هجمه قرار داده‌اند. نارندرا مودی بعد از چند هفته سکوت، حادثه قتل این مسلمان را در اولین واکنش "تاسف برانگیز"‌ و "ناخوشایند" خواند. اما منتقدان می‌گویند، تصمیم مودی برای ساکت ماندن در قبال چندین حادثه ضد مسلمانان بوده و باعث جسارت بیشتر حامیان تندروی او شده است. مخالفان سیاسی نیز حزب مودی را متهم کرده‌اند به این که به دنبال افزایش تنشهای مذهبی در آستانه برگزاری رقابتهای انتخاباتی در ماه جاری میلادی در ایالت بیهار در شمال هند است.