سید باقر حسینی درباره آخرین وضعیت دریاچه هامون عنوان کرد: ابتدا باید شرایط اقلیمی را درنظر بگیریم. اقلیم تغییر کرده، یعنی منطقه ما و کشور افغانستان که تنها منبع برای تامین آب تالاب هامون است با مشکلاتی در زمینه میزان نزولات آسمانی مواجه شدهاند. متاسفانه هر سال در مقایسه با سالهای قبل این کاهش نزولات جوی را داریم. به همین دلیل، آبی به آن معنایی که ما انتظار داشته باشیم بیاید و دریاچه هامون را با آن عظمت پر کند وجود ندارد.او ادامه داد: حقآبهای هم که دنبالش هستیم(820 میلیون مترمکعب)، خیلی کمتر از آن مقداری است که مورد نیاز ماست؛ ضمن این که 820 میلیون مترمکعب برای آب شرب و کشاورزی است. البته اخیرا در بخش کشاورزی کار ویژهای صورت گرفت و با عنایت رهبری و درخواست نمایندگان سیستان، طرح انتقال آب با لوله را داریم که از هدررفت آب در حد بسیار بالایی جلوگیری میکند. این مساله، کمکی هم به محیط زیست است، چرا که اگر آب بیش از مصارف شرب و کشاورزی بود میتوان آن را به تالاب هامون هدایت کرد.
رئیس فراکسیون هامون در ادامه تصریح کرد: آنچه ما به دنبال آن هستیم و دولت هم باید به صورت جدی پیگیری کند، بحث حقآبه تالاب است. یعنی علاوه بر حقآبهای که برای شرب و کشاورزی داریم، دولت باید به دنبال گرفتن حقآبه هامون باشد. کاری که در این حوزه باید انجام شود، رایزنی و پیگیری وزارت امور خارجه، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست است. حسینی همچنین خاطرنشان کرد: کار مهم دیگری که باید انجام شود، تثبیت شنهای روان است. اگر هم نتوانستیم آبی برای تالاب فراهم کنیم، باید عامل اصلی تهدید را که در حال حاضر، طوفانهای شن و ماسه است را از بین ببریم. راهکارهای زیادی هم در این زمینه وجود دارد. مثلا نقطهای در چین وجود دارد که شرایطش مثل کشور ماست. در آنجا کارهایی انجام دادهاند که توانستهاند با حداقل آب، شرایط را تغییر دهند. همین کار را هم باید در هامون انجام دهیم. باید مطالعه و پیگیری شود تا از این وضعیت دربیاید.
او افزود: تاکید من بر تثبیت شنهای روان است. طوفانهای شن باعث شده بعضی از روستاها زیر شن و ماسه مدفون شوند. دولت باید هزینههای زیادی برای جابه جا کردن این ماسههای بادی متحمل شود. ضمن این که طوفانهای شن، بیماریهای چشمی، ریوی و تنفسی زیادی برای مردم به همراه داشته است. اولین کاری که دولت میتواند انجام دهد، اجرای مصوبه خودش در سال 93 است که تثبیت شنهای روان است.
حسینی درباره فعالیت کارگروه هامون هم گفت: از کارگروهی که تشکیل شده، به جز یک جلسه که دوستان ادعا میکنند تشکیل شده و بحثهایی هم مطرح شده، چیز دیگری نشنیدهایم. متاسفانه ارتباط و تعاملی برقرار نشده در حالی که من هم نماینده سیستان و هم رئیس فراکسیون هامون هستم. علیرغم این که ما بارها از دوستان خواستهایم متاسفانه علاقهای برای این گونه ارتباطات بین محیط زیست و ما وجود ندارد. در جلسهای هم که اخیرا با خانم ابتکار داشتیم باز هم بر این موضوع تاکید کردم. البته این مساله به نگاه برخی از مدیران استان برمیگردد و مشکل در استان ماست و در سطح کلان، مشکل چندانی با مسئولین نداریم. او اضافه کرد: این نگاه باعث شده تعامل و ارتباطی برقرار نباشد. ما هم چندان در جریان فعالیت آنها نباشیم گرچه که عملا هم فعالیتی وجود ندارد.