گروه سياسي: روزنامه نیویورک پست مدعی شد اوباما با دستور اجرای برجام، پس از آزمایش موشک "عماد" به ایران اجازه نقض توافق هستهای را داد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیویورک پست با انتشار گزارشی به تأیید «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و صدور دستور «باراک اوباما،» رئیسجمهور آمریکا، برای فراهم کردن مقدمات اجرای آن پرداخت و نوشت: اکنون تنها تأیید آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص انحراف نداشتن ایران از مفاد این توافق، مورد نیاز است تا آمریکا و دیگر قدرتهای جهان، به لغو تحریمهای هستهای ایران اقدام کنند.
این روزنامه در ادامه مدعی شد: این تحریمها و قوانین -که شامل قطعنامههای «شورای امنیت سازمان ملل متحد» درخصوص ممنوعیت آزمایش، ذخیرهسازی و توسعه موشکهای بالستیک از سوی ایران است- تا زمانیکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبندی ایران به اجرای توافق را تأیید نکند، بهقوت خود باقی خواهد بود.
نویسنده این گزارش با اشاره به آزمایش موفقیتآمیز موشک «عماد» از سوی ایران و با استناد به سخنان «سامانتا پاور،» سفیر آمریکا در سازمان ملل، مدعی شد این موشک از قابلیت حمل کلاهک هستهای برخوردار است. وی سپس به پخش تصاویری از پایگاه موشکی ایران از تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی، اشاره کرد و افزود تهران ترسی از مجازاتها ندارد.
این روزنامه در ادامه تحریمهای وضعشده علیه ایران را بیثمر خواند و نوشت این تحریمها مدتیست که در عمل لغو شده است. نویسنده برای اثبات ادعایش، به بینتیجه بودن ممنوعیت سفر برای برخی مقامات ایرانی اشاره میکند و مینویسد «سردار قاسم سلیمانی» -که نویسنده گزارش در ادعایی گستاخانه ایشان را "تروریست زیرک" میخواند- براحتی به سوریه، عراق، لبنان، یمن و حتی روسیه، سفر میکند.
سران آمریکا و کشورهای اروپایی همواره تأکید میکنند اقدامات ایران را تحت نظر دارند؛ اما هیچکس انتظار ندارد این کشورها در برابر فعالیتهای غیرهستهای ایران، واکنشی جدی نشان دهند. به نظر میرسد از نظر قدرتهای غربی، فعالیتهای هستهای ایران تنها موضوع نگرانکننده درخصوص این کشور است. موشک دوربرد عماد که نسل جدید موشکهای بالستیک ساخت وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران است، 19 مهر با موفقیت آزمایش شد. عماد نخستین موشک دوربرد ایران با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت به هدف است.
انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا طی نامهای به کمیته تحریم شورای امنیت، آزمایش موشکی ایران را «تخلفی جدی» خواندند و خواستار «اقدام مقتضی» این کمیته شدند .این چهار کشور معتقدند آزمایش موشکی ایران ناقض قطعنامه 1929 شورای امنیت است که در سال 2010 تصویب شد. این قطعنامه ایران را از پرتاب موشکهای بالستیک قادر به حمل سلاح هستهای منع میکند.