گروه سیاسی: اصولگرايان بيشتر از هميشه در جستجوي شخصيتي هستند تا در انتخابات رياست جمهوري پيشرو مقابل روحاني موفق به کسب آراي بيشتري شود، در واقع فردي که بتواند حضور نسبتا پرشوري داشته باشد و ميزان آراي وي باعث شود جريان اصولگرايي نيروي تازه يابد. اينکه فرد کانديد شده پيروز ميدان انتخابات شود و يا نشود چندان برايشان مهم نيست، از منظر شماري از نيروهاي تاثيرگذار اصولگرا کانديدايي که بتواند تا حدودي نيروهاي چندتکه شده اصولگرا را آرايشي دوباره بخشد کفايت ميکند، شايد کسب آراي 2 الي 5 ميليوني در وضعيت فعلي کفايت کند.
با پيروزي دکتر روحاني در انتخابات رياست جمهوري دوره يازدهم بخشي از جريان اصولگرا و شخصيتهاي برجسته اين جريان متوجه تغيير وضعيت جامعه و بروز رو به گسترش بحرانهاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي که با ادامه سياستهاي غلط دولت نهم و دهم به اوج رسيده بود شدند و تلاش کردند همگامي افزونتري در قبال دولت جديد داشته باشند. دولت روحاني اگر هيچ دستاوردي در هيچکدام از حوزهها هم نداشته باشد، ولي نميتوان ديدگان را بر روي آرامش حاضر در جامعه بست و فقط نظارهگر حاشيهها و حوادث شد.
براي نمونه ميتوان به همراهي همهجانبه رئيس و نايب رئيس مجلس نهم در به تصويب رساندن برجام اشاره کرد، نگاه حاکم برمجلس نهم و رويکرد اکثريت نمايندگان مجلس همراهي با دولت روحاني بود و نه تضاد و دوگانهسازيهاي پرهزينه، بدنه تصميمساز و تاثيرگذار اصولگرا خواهان آرامش در کشور هستند. آنها تجربه تلخ دوره زمامداري احمدينژاد را فراموش نکردند، به خوبي ميدانند کار کردن با شخصيتي همچون روحاني که اهل مذاکره است و رسيدن به نتيجه مطلوب را مد نظر دارد در مقايسه با رفتارهاي غيرقابل پيشبيني احمدينژاد آسانتر است. عقلاي اصولگرا به عنوان فعالين سياسي دولت روحاني را نقد ميکنند، پيشنهادها و راهکارهاي خويش را در دل نقدها ارايه ميدهند ولي در نهايت امر ميدانند انتخاب دوباره روحاني در مقايسه با ديگر گزينهها در شرايط فعلي کشور به صلاح همگان است.
بدونترديد اصولگرايان گزينهاي را مطرح خواهند کرد که انديشههاي اصولگرايي را داشته و همزمان در نقد دولت روحاني سخن بگويد، ولي مراقب هستند که نقدي ارايه کنند که به نفي منجر نگردد، حاشيهساز نشود و شان بدنه دولت و رئيس دولت وقت را حفظ کند. اصولگرايان در انتخابات سال آينده از غيريتسازي دوري ميجويند، همچنين به سوي دوقطبي کردن فضاي سياست آنگونه که رهبر انقلاب در سخنان خود به احمدينژاد اشاره داشتند گام برنميدارند و همه اين تاکتيکها انجام ميشود تا در نهايت کانديداي آنها موفق به کسب راي نسبتا خوبي شود. آرايي که بتوانند در مقابل جريان اصلاحطلب-اعتدالي به پايگاه اجتماعي خود اشاره کنند و در چانهزنيها قدرتمندتر ظاهر شوند.
در انتخابات پيشرو جريان اصولگرا تلاش ميکند در لحظه حضور در انتخابات رياست جمهوري دو انديشه و عمل را همگام با هم انجام دهد، نخست حضور پررنگ و گسترده در انتخابات، دو اينکه ميزان مقبوليت خويش را در کارزاري گستردهتر در نگاه شهروندان بسنجد، سنجشي که از دل آن بازسازي گفتمان اصولگرايي رقم بخورد. گزينههاي مطرح شده در جريان اصولگرا از قبيل سعيد جليلي، عزتالله ضرغامي، محمدباقر قاليباف، محمدرضا باهنر و پرويز فتاح و اخيرا مسعود ميرکاظمي در صورت حضور در انتخابات رياست جمهوري ميتوانند سخنگوي اصولگرايان باشند ولي شانسي براي پيروزي ندارند.
چنانچه فردي ديگر مطرح گردد شايد بتواند آراي بيشتري در مقايسه با ديگر همفکران خويش کسب کند ولي آراي وي منجر به پيروزي جريان اصولگرايي در انتخابات اخير نخواهد شد. کلام و رفتار روحاني در زمانه فعلي براي اکثريت شهروندان پذيرفتهتر است، مردم رواج ادبيات نفي و راديکال و گسست جامعه در دوره احمدينژاد را به خوبي ياد دارند. حداقل آنکه نظرسنجيهاي انجام شده در انتخابات مجلس شوراي اسلامي دوره يازدهم و همراهي اکثريت راي دهندگان با دولت روحاني و برنگشتن آنان از راي خود حکايت اقبال به دولت يازدهم را بازگو ميکند. دولتي که سياستهاي معتدلتري را در پيش گرفته و ميکوشد قطار از ريل خارج شده عقلانيت را سرجاي خود بازگرداند و ادامه سياستهاي مخرب و پرهزينه دولت دهم را به حداقل خود برساند.
چنانچه سخنان پرشور احمدينژاد در سفرهاي ماههاي قبل به شهرستانها را کنار بگذاريم، چشمهايمان را براي لحظهاي روي مطالب نويسندگان پرشور شماري از سايتهاي نزديک به جبهه پايداري ببنديم که وظيفه شرعي خود را پيکار با دولت وقت تعريف کردند و کمتر به تيترهاي تند و تيز روزنامههاي خاص دقت نماييم با نمايي ديگر از وضعيت سياسي کشور روبرو ميشويم. شرايطي که نشان ميدهد در صورتي که دولت روحاني کارنامه قابل قبولي در حوزههاي مختلف به شهروندان ارايه دهد موفق به کسب آراي آنان در انتخابات سال آينده خواهد شد. در انتخابات آينده دولت روحاني رقيب خودش است نه کانديداي مطرح شده اصولگرايان. حضور اصولگرايان در انتخابات پيشرو جدي است، اما دورخيزي براي کسب صندلي رياست جمهوري آنچنان که بايد نميکنند. مهمتر آنکه حسن روحاني از حمايتهاي خاص برخي از شخصيتهاي سياسي برخوردار هست که تجربه دو انتخابات دوره قبل نشان داد دعوت آنان از مردم براي مشارکت در انتخابات بسيار تاثيرگذار بوده است.