صداوسیما برای نخستینبار مراسم اهدای کاپ قهرمانی جام جهانی را بدون سانسور پخش کرد به همین خاطر عادل فردوسی پور از مسئولان صدا و سیما تشکر کرد. فردوسی پور در برنامه ۲۰۱۸ گفت: "رئیس جمهور کرواسی در مراسم اهدای جام نه تنها با همه دست داد بلکه همه را بغل کرد... پخش شد مردم هم دیدند و اتفاقی هم نیفتاد."
کولیندا کیتاروویچ
کولیندا کیتاروویچ رئیس جمهور کرواسی یکی از چهره شاخص جام جهانی بود که حمایت او از تیم ملی کشورش به شدت مورد توجه رسانه ها و دوستداران فوتبال قرار گرفته بود. البته نشست ناتو باعث شد کیتاروویچ قادر به تماشای دیدار نیمه نهایی کشورش با انگلیس و صعود آنها به فینال جام جهانی نباشد اما او برای دیدار فینال دوباره راهی مسکو شده و در کنار دیگر سیاسیون بازی را تماشا کرد. دیشب و در جریان فینال جام جهانی، رئیس جمهور کرواسی با هیجان فراوان در طول بازی تیمش را مورد حمایت قرار داد و در پایان و در مراسم اهدای جام نیز با تک تک بازیکنان کرواسی و حریف برخورد بسیار گرم و محترمانه ای داشته و هم از بازیکنان کرواسی دلجویی کرد و هم به فرانسه و رئیس جمهور این کشور امانول ماکرون تبریک گفت. رفتارهای جالب کیتاروویچ در طول این جام جهانی یکی از سوژه های مورد توجه عکاسان و هواداران فوتبال بود. در ادامه مرور کوتاهی به زندگی این رئیس جمهور زن خواهیم داشت؛
کولیندا کیتاروویچ چند ساله است؟
کولیندا کیتاروویچ در تاریخ 29 آوریل 1968 در رجکا در بخش کروات نشین کشور یوگسلاوی متولد شد. رئیس جمهور 50 ساله کرواسی در دوران تحصیل یک سال در دبیرستان لس آلاموس در نیومکزیکو و در برنامه تبادل دانش آموزان که در آن مقطع احرا می شد حضور پیدا کرد. در ادامه کولیندا کیتاروویچ در زاگرب، وین، واشنگتن دی سی و هاوارد تحصیل کرده و در نهایت 3 سال قبل مدرک دکترای خود را در کرواسی دریافت کرد. کیتاروویچ مسلط به زبان های کروات، انگلیسی، اسپانیایی و پرتغالی بوده و همچنین قادر به درک زبان ها آلمانی ، فرانسوی و ایتالیایی نیز است.
کولیندا کیتاروویچ چه زمانی به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد؟
کیتاروویچ چهارمین رئیس جمهور کرواسی در فوریه 2015 انتخاب شده تا اولین رئیس جمهور زن تاریخ این کشور گردد. پس از پیوستن به اتحادیه دموکراتیک کرواسی (HDZ) در سال 1993، کیتاروویچ پست های فراوانی از جمله مشاوره وزارت امور خارجه کرواسی را نیز طی این سالها بر عهده داشت. کیتاروویچ پس از تحصیل در واشنگتن، به بالکان بازگشته و به پارلمان آنجا ملحق شد. پیش از انتخاب شدن به عنوان رییس جمهور، کیتاروویچ به عنوان سفیر کرواسی در ایالات متحده و همچنین به عنوان معاون دبیر کل ناتو مشغول به کار بود و در انتخابات سال 2015 با شکست دادن رئیس جمهور سابق کرواسی یعنی ایوو جوزیپویچ، به عنوان ریاست جمهور جدید این کشور برگزیده شد.
همسر کولیندا کیتاروویچ کیست؟
در سال 1996 با جاکوو کیتاروویچ ازدواج کرده و حالا صاحب 2 فرزند است که دختر او، کاترینای 17 ساله یک اسکیت باز در سطح قهرمانی ملی است و پسر او لوکا در سال 2003 متولد شده است. البته جاکوو کیتاروویچ در حالی که همسرش در سال 2010 در واشنگتن دی سی خدمت می کرد، از خودروی سفارت برای اهداف شخصی استفاده کرده و درگیر حواشی و رسوایی در آن مقطع گردید. علیرغم ادعای کولیندا کیتاروویچ در مورد فعالیت 24 ساعته، او هزینه استفاده خودرو از سوی همسرش را پرداخت کرد.
کرواسی و رییس جمهوری که ستاره شد
بدون تردید خانم گرابار کیتارویچ رییس جمهوری کرواسی یکی از ستاره های جام جهانی 2018 روسیه بود. بازی های جام جهانی فرصتی شد تا برخی سیاستمداران و رهبران جهان به برکت فوتبال و توجه جهان به این ورزش پرطرفدار، شناخته و حتی محبوب شوند.یکی از این سیاستمداران و رهبران بدون تردید رییس جمهوری کشور کرواسی است؛ کشوری کوچک (با کمتر از 4.5 میلیون جمعیت) که از بقایای تجزیه یوگسلاوی سابق و یکی از اعضای اتحادیه اروپاست. (بیست و هشتمین و آخرین عضو پیوسته به اتحادیه اروپا که در تاریخ 1 جولای 2013 به این اتحادیه ملحق شده است. این کشور از آوریل 2009 نیز عضو ناتو شده است.) خانم " گرابار کیتارویچ" رییس جمهوری 50 ساله کرواسی از فوریه 2015 به عنوان نخستین رییس جمهوری زن تاریخ کرواسی برگزیده شد.
او دارای مدرک دکترا و مسلط به 4 زبان زنده دنیاست. ( کروات،انگلیسی، اسپانیایی و پرتغالی) او دانش آموخته دانشگاههای زاگرب، وین، واشنگتن دیسی و هاروارد است و تخصص اصلی او روابط و امنیت بین الملل است. او دوره ای سفیر کرواسی در ایالات متحده آمریکا و زمانی مشاور دبیر کل سازمان امنیتی – نظامی ناتو بوده است. او دارای سابقه وزارت (امور خارجه) و نمایندگی مجلس هم هست. او دارای همسر و دو فرزند (یک دختر 17 ساله و یک پسر 15 ساله) است. دختر او از قهرمانان ملی ورزش اسکیت سواری در کرواسی است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، نکته جالب درباره او ساده زیستی است. او به محض رسیدن به منصب ریاست جمهوری کرواسی، هواپیمای تشریفاتی رییس جمهوری و دهها خودروی تشریفاتی وزرای کابینه را در مزایده فروخت و عواید آن را به خزانه دولت واریز کرد. او همچنین حقوق ماهانه خود را 30 درصد کاهش داد تا با حقوقهای پرداختی کارکنان دولت و میانگین درآمد مردم کشورش همسان باشد. او همچنین جلوی بسیاری از ریخت و پاش ها و مصارف دولتی و پاداش و مزایای دولتی مقامات را گرفت و اقشار کمدرآمد را از پرداخت مالیات معاف کرد. او حتی در راستای صرفه جویی در هزینه های دولت و کوچک سازی دولت برخی از سفارت خانه ها و کنسولگری های کرواسی در کشورهای جهان را تعطیل کرده است.
" گرابار کیتارویچ" از معدود سران دولتها در جهان است که سفرهای خارجی را بدون هواپیمای اختصاصی انجام می دهد. او برای مسافرت به روسیه به منظور شرکت در بازی های جام جهانی از یک پرواز معمولی استفاده کرد و حتی بلیط بخش "بیزنس" را نیز نخرید و با بلیط عمومی(اکونومی) به روسیه رفت. او برای استقرار در هتل نیز یک هتل معمولی را انتخاب کرد و حتی برای دیدار بازی های کشورش هم به بخش "وی آی پی" استادیوم نرفت و در بازی تیم کرواسی با روسیه در چارچوب یک چهارم نهایی همچون یک طرفدارعادی کرواسی روی نیمکت و در کنار طرفداران تیم کرواسی نشست و پس از اینکه دیمیتری مدودف نخست وزیر روسیه از جایگاه ویژه استادیوم از او دعوت کرد تا در کنار هم بازی را تماشا کنند، به خواست و دعوت مقام روسی به جایگاه ویژه رفت. در بازی فینال هم به شدت تیم ملی کشورش را در کنار رییس جمهوری فرانسه تشویق کرد و پس از پایان بازی در مراسم اهدای جام قهرمانی همه بازیکنان دو تیم ملی کرواسی و فرانسه را در آغوش کشید و از آنها تشکر کرد.رییس جمهوری کرواسی روی سکوهای تماشاگران کرواسی در استادیوم شهر سوچی روسیه/ تصاویر همگی از صفحه اینستاگرام اوست.
روسای جمهوری کرواسی و فرانسه در کنار هم و در حال تماشای بازی تیم های ملی کشورشان در فینال جام جهانی 2018 / استادیوم لوژنیکی مسکو