گروه اقتصادی: یك استاد اقتصاد با انتقاد از کسانی که میگویند دولت نباید برای بازار ارز نرخ تعیین کند، گفت: دولت نفت میفروشد و ارز آن را به بازار عرضه میکند؛ در نتیجه میتواند برای آن نرخ تعیین کند. اقدام دولت برای تعیین نرخ ارز نیز درست بود؛ هر چند که به نظر من دیرهنگام انجام شد.
گروه اقتصادی: یك اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت: بخشهای مختلفی خارج ازنهاد دولت، منابع بزرگ ریالی خود را وارد بازار ارز میکنند تا از طریق افزایش قیمت و ایجاد التهاب به اهداف اقتصادی و حتی تضعیف موقعیت دولت دست یابند، از همین روی نباید تمامی مشکلات را به پای دولت نوشت.
گروه اقتصادي: یک پژوهشگر و استاد دانشگاه خط فقر مطلق برای یک خانواده چهار نفره شهری در سال ۹۶ را حدود چهار میلیون تومان اعلام کرد و گفت: بر اساس محاسبات صورت گرفته در سالهای اخیر، ۳۳ درصد جمعیت کشور دچار «فقر مطلق» هستند.
گروه اقتصادی: حسین راغفر (اقتصاددان) درباره نوسانات اخیر نرخ ارز و دلایل آن گفت: مهمترین عامل افزایش نرخ ارز درواقع خود دولت و کسری بودجه آن بود. دولت بهعنوان محرک اصلی از این افزایش غافلگیر شد.
گروه اقتصادی: راغفر درباره افزایش قیمت دلار طی روزهای اخیر گفت: با نگاهی به روزنامههای حامی گروههای منتفع از افزایش نرخ ارز در چند ماه گذشته، متوجه میشویم این گروهها از ماهها پیش سعی در آماده کردن افکار عمومی، جا انداختن دلار پنج هزار تومانی و شکلدهی انتظارات عمومی داشتهاند و بخش بزرگی از افزایش ...
گروه اقتصادی: به عقیده عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا، ناآرامیهایی که دی ماه سال جاری، شهرهای کشور را فراگرفت اتفاقی قابل پیشبینی بود که در اعتراض به نابرابریهای نظام تصمیمگیری کشور اتفاق افتاد.
حسین راغفر - استاد اقتصاد دانشگاه: پیامدهای اثرات حاصل از افزایش قیمت ارز برای جامعه تکاندهنده است. متاسفانه کسی به پیامدهای افزایش قیمت دلار توجهی ندارد. تجربه بسیاری از کشورهای دنیا در این وضعیتهایی چیزی است که آن را با عنوان شورش نان میشناسیم.
گروه اقتصادی: فرشاد مومنی در نشست هفتگی دین و اقتصاد گفت: در شرایط کنونی که کشور ما با انبوهی از کاستیها و اختلالها و نارساییها و بحرانهای کوچک و بزرگ رو به روست، ریشه رفتاری که نظام تصمیمگیری و تخصیص منابع در پیش گرفته انعکاسی از نوعی سردرگمی و سرگشتگی است.