گروه علمی: «کاوشگر چانگای ۴»، فعالیت خود را برای بیست و یکمین روز قمری در حاشیه ماه به پایان رساند و به این ترتیب رکورددار حضور در ماه شد.«کاوشگر چانگای ۴»، فعالیت خود را برای بیست و یکمین روز قمری در حاشیه ماه به پایان رساند و به این ترتیب رکورددار حضور در ...
گروه علم و فناوری: تویوتا با الهام از شاسیبلند مشهور خود لندکروزر، ماهنوردش را لونار کرورز (Lunar Cruiser) نامیده است.پروژه ساخت این ماهنورد از یک سال پیش و با همکاری سازمان اکتشاف فضایی ژاپن آغاز شد، اما نامی برای این ماشین انتخاب نشده بود.ماشین اکنون در مرحله طراحی است و قرار است ...
گروه علمی: نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که کره ماه حدود ۸۵ میلیون سال جوانتر از آن چیزی است که تاکنون تصور میکردیم.ماه یک جرم آسمانی مؤثر در زندگی ما است. این قمر که تنها قمر سیاره زمین است موجب جزر و مد در اقیانوسهای کره زمین است و شیب محوری سیاره ما را تثبیت میکند ...
گروه علمی: یک مدرس و پژوهشگر نجوم گفت: امشب، ۱۵ تیرماه همزمان با غروب خورشید بهترین زمان برای رصد ماه کامل است و در همین تاریخ سیاره مشتری که بزرگترین سیاره منظومه خورشیدی است، در کنار ماه قابلرؤیت است.
گروه علمی: ماه یک جرم سنگی نسبتاً سرد است و دارای مقدار کمی آب و کمی پردازش زمینساخت یا تکتونیکی است. دانشمندان در حال حاضر بر این باورند که سیستم زمین-ماه هنگامی که یک جرم به اندازه مریخ به نام "تیا" به طور فاجعه بار با زمین اولیه (proto‐Earth) برخورد کرد باعث ترکیب اجزای هر دو جرم شد.
گروه علمی: پژوهشگران دانشگاه نیومکزیکو(University of New Mexico) آمریکا در مطالعه اخیرشان دریافتند که زمین و ماه دارای ترکیبات اکسیژن مجزا هستند و زمین و ماه از نظر اکسیژن یکسان نیستند.
گروه علمی: فرودگر "چانگ-ای ۴" پس از فرود در سمت پنهان ماه، کاوشگری به نام "یوتو-۲ "(Yutu-۲) را به ماه فرستاد که مجهز به یک طیفسنج است که نورهای بازتابی را اندازه میگیرد اخیرا این کاوشگر موفق به کشف مادهای ژل مانند در نیمه تاریک ماه شده است.
گروه علمی: آنچه میبینید چالهای غیرمعمول است که توسط کاوشگرهای مختلف، نمونههای متعدد آن در سطح ماه مشاهده شده است. این حفره حدود ۶۵ متر قطر و تقریبا ۵۰ متر عمق دارد.
گروه علمی: از دهه ۱۹۵۰، دانشمندان متوجه پدیدهای به نام "ماه گذرا" (transient lunar) شدهاند که طی این پدیده، میتوان حضور برخی نورهای چشمک زن را بر روی سطح ماه مشاهده کرد.
گروه علم و فناوری: مطالعه جدید ناسا نشان میدهد که حبابهای مغناطیسی روی سطح ماه که به عنوان آفتابسوختگی شناخته میشوند، چگونه بر اثر بادهای خورشیدی ایجاد شده و بر رنگ ماه و در نتیجه روی ظاهر ماه تأثیر میگذارند.
گروه علم و فناوری: مطالعه دادههای مأموریت" آرتمیس " (ARTEMIS) ناسا نشان میدهد که چرخش ماه، مانند "رینر گاما" میتواند نتیجه تعاملات بادهای خورشیدی با بخشهای جدا شده از میدان مغناطیسی ماه باشد.