به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۱۱:۳۳
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۲/۰۴ ساعت ۱۶:۰۶
کد مطلب : ۱۰۵۷۲۰
آمریکا متعهد به استقبال از 85 هزار آواره از سراسر جهان

اوباما: نابودی داعش برای من اولویت اول است

گروه بین الملل: رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که اروپا امروز با چالش‌های جدی مواجه است: "حملات تروریستی در پاریس و بروکسل تنها حمله به این دو شهر بزرگ جهان نبودند بلکه حمله به ارزش‌های مشترکی بودند که ما در دو طرف آتلانتیک به آنها می‌بالیم. اروپا اکنون با بزرگترین بحران آوارگان از زمان جنگ جهانی دوم روبه‌روست."
اوباما: نابودی داعش برای من اولویت اول است
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در آستانه سفرش به آلمان در گفت‌وگو با روزنامه بیلد بر اهمیت روابطش با آلمان و آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور تاکید کرد و از چالش‌های پیشروی اروپا و امنیت اروپا و هم‌چنین بحران آوارگان که گریبان گیر این قاره شده سخن به میان آورد. باراک اوباما آلمان را یکی از نزدیک‌ترین دوستان و قوی‌ترین متحدان آمریکا خواند و گفت: آلمان یکی از نزدیکترین شرکای ما در جنگ با تروریسم و نابودی داعش و جلوگیری از حملات تروریستی نظر آنچه در پاریس و بروکسل اتفاق افتاد، است. این کشور همچنین به کشورهایی نظیر افغانستان برای دستیابی به امنیت خودشان کمک‌های شایانی کرده است، آلمان یکی از مهره‌های کلیدی و حساس در معاهده جامع با ایران در پرونده هسته‌ای و توافق پاریس در امور آب و هوایی بوده است.

 

اوباما افزوده است: در اروپا آلمان به خصوص شخص آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور در حفظ اتحاد اروپا در برابر تجاوزات روسیه در اوکراین و مقابله با موج آوارگان نقش مهمی ایفا کرده است. ما با آلمان ارزش‌های مشترکی داریم از جمله حفظ شرافت انسانی، همکاری با یکدیگر برای نجات جان انسان‌ها در آفریقا، مبارزه با ابولا و تلاش برای توسعه در سراسر جهان.

 

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه گفت: تجاوز روسیه به اوکراین تهدیدی برای دیدگاه‌های مشترک ما در اروپا می‌باشد که قرار است همگی در صلح و آزادی زندگی کنیم. کاهش رشد، نابرابری اقتصادی و رفراندوم پیش رو در انگلیس در مورد ماندن در اتحادیه اروپا از چالش‌هایی است که امروز با آن روبه روهستیم و برخی از مناطق از جمله در خود آمریکا ما شاهد افزایش لفاظی‌های خطرناک سیاسی هستیم که هدف آنها بیشتر مهاجران یا مسلمانان هستند.

 

اوباما اظهار کرد: من در جایگاهی نیستم که به اروپا بگویم چگونه اروپا را مدیریت کند اما آنچه می‌خواهم بگویم این است که اروپای متحد و دموکراتیک می‌تواند منافع ملی ما را نیز تقویت کند. ما به تجربه آموخته‌ایم که تهدیدها علیه اروپا در نهایت تبدیل به تهدید علیه آمریکا می‌شود و وقتی که اروپا مرفه‌تر می‌شود آمریکا نیز در رفاه است. نشیب و فراز ما همراه با یکدیگر است، به همین دلیل است که آمریکا همواره حامی قدرتمند اروپای متحد خواهد ماند.

 

وی در ادامه تاکید کرد: ما به اروپا برای کمک به حفظ بند هفت تعهدمان نسبت به ناتو در حفظ حمایت از توانمندی اوکراین در تضمین امنیتش در مقابل تجاوز روسیه نیازمندیم، ما به اروپا برای گسترش رفاه اقتصادی و بهبود اقتصاد جهانی نیازمندیم.

 

اوباما در ادامه تروریسم از جانب گروه‌هایی نظیر القاعده و داعش را جدی‌ترین تهدید علیه دو طرف آتلانتیک و در سراسر جهان خواند و گفت: حملات پاریس، بروکسل، سن برناردینو، استانبول و مناطقی دیگر نشان داد که هیچ چیز نمی‌تواند جلوی کشتار مردم بی‌گناه توسط این قاتلان را بگیرد. این جنگ به دلایل بسیاری یک جنگ مشکل است، در سوریه و عراق داعش در میان مردم عادی پنهان شده است، در فضای سایبری داعش افکار مردم در سراسر جهان را مسموم کرده و به این ترتیب آنها را وادار به اعمال خشونت می‌کند. حتی می‌توانم بگویم که طی سال‌ها پس از حادثه 11 سپتامبر یافتن و ممانعت از اقدام گروه‌های کوچکی از تروریست‌ها و "گرگ‌های تنها" (افرادی که به تنهایی اقدام به عملیات تروریستی می‌کنند) برای انجام عملیات تروریستی دشوارتر می‌شود. نابودی داعش برای من اولویت اول است، به همین دلیل است که آمریکا رهبری ائتلاف جهانی برای شکست داعش در سوریه و عراق را برعهده گرفت.

 

رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد: متحدان ناتوی ما نقشی اساسی در کمپین نظامی علیه داعش از جمله حملات هوایی علیه این گروه، هدفگیری تروریست‌ها و آموزش نیروهای محلی در عراق را برعهده دارند. ما در این زمینه پیشرفت‌هایی داشته‌ایم و توانسته‌ایم رهبران داعش را دستگیر کرده و یا نابود کنیم و این گروه را در عراق و سوریه از مناطق تحت کنترلشان به عقب برانیم و هر روز از محدوده تحت کنترل آنها کاسته می‌شود.

 

وی در ادامه افزود: یکی دیگر از بزرگترین چالش‌های پیش روی ما موج مبارزان خارجی است؛ اینکه مانع آنها در رسیدن به سوریه وعراق و بازگشت آنها به کشورهایشان برای انجام حملات تروریستی شویم. طی این سال‌ها آمریکا وشرکای اروپایی‌اش تبادل اطلاعات گسترده‌ای داشته و به این ترتیب مانع بسیاری از حملات شده و جان‌های بسیاری را نجات دادند. ما در آمریکا اصلاحات بسیار مهمی انجام دادیم تا بتوانیم برنامه‌های اطلاعاتی خودمان را شفاف‌تر ساخته و در عین حال آزادی‌های مدنی و حریم خصوصی مردم را حفظ کنیم. با این حال حملات بروکسل و پاریس ثابت می‌کند که باید کارهای بیشتری برای جلوگیری از حملات بیشتر انجام شود. اتحادیه اروپا به نوبه خود یک واحد ضد تروریسم تشکیل داده و پارلمان اروپا نیز به تازگی با رای مثبت خود خطوط هوایی را ملزم به تبادل اطلاعات مسافران کرده تا به این ترتیب بتوانیم تروریسم‌های خارجی را شناسایی کنیم. اگر یک تروریست بالقوه بخواهد وارد کشور ما شود ما باید بدانیم و بتوانیم او را متوقف کنیم.

 

وی همچنین در خصوص مساله آوارگان نیز گفت: آمریکا متعهد به استقبال از 85 هزار آواره از سراسر جهان طی سال جاری است که حداقل 10 هزار تن آنها سوری هستند.

مرجع : ایسنا