چندی پیش رییس سازمان غذا و دارو گلایهای را مبنی بر طولانی شدن مدت زمان ماندن برخی داروها در گمرک مطرح و اعلام کرد که ترخیص برخی از داروهای ما در گمرک طولانی شده درحالیکه به صورت میانگین سقف ماندن داروهای سازمان غذا و دارو در گمرک نباید بیشتر از دو هفته باشد.
وی همچنین تاکید کرد که کالاهایی هم که برای ترخیصشان فوریت وجود دارد و نباید یک روز هم در گمرک بمانند، در آنجا ماندهاند. البته پیش از این با اجازه سازمان غذا و دارو و با حداقل مدارک داروهایی را که فوریت داشتند، ترخیص میکردند.
بر این اساس در راستای پیگیری این موضوع، دکتر رسول دیناروند در گفتوگو با ایسنا، گفت: باید توجه کرد که سازمان غذا و دارو و گمرک همکاری خوبی با یکدیگر دارند، اما واقعیت این است که هنوز اشکالات فنی بین دو سازمان وجود دارد.
وی درباره علت این مشکلات افزود: از آنجایی که هر دو دستگاه از یک سامانه جدید الکترونیکی استفاده میکنند و علاوه بر آن سامانهای را هم میان سازمان غذا و دارو و اداره گمرک آزمایش میکنیم که این سامانه دچار مشکلاتی است و حتی برای بخش خصوصی هم مشکلاتی ایجاد کرده است. چراکه گاهی سامانه سازمان غذا و دارو، سامانه گمرک یا ارتباط میان این سامانهها قطع شده و مشکلاتی را در ترخیص کالاها ایجاد میکند.
دیناروند با تاکید بر همکاری مناسب سازمان غذا و دارو و اداره گمرک، ادامه داد: بنابراین مشکلات در این زمینه در حال حل شدن است. در عین حال مصوبهای هم در این زمینه از سوی ستاد تدابیر ویژه برای تسهیل این امور ارائه شده که بعد از ابلاغ، اجرایی میشود و به حل مشکلات موجود در این حوزه کمک میکند.
داروها در گمرک فاسد میشوند؟
رییس سازمان غذا و دارو در پاسخ به اینکه تکلیف داروهایی که فوریت دارند و نباید حتی یک روز در گمرک بمانند، چیست؟ گفت: البته درباره داروهایی که نباید زیاد در گمرک بمانند و احتمال فاسد شدن آنها وجود دارد، قانون حمل یکسره وجود دارد. به طوریکه قانون گمرک این اجازه را میدهد که این داروها به صورت یکسره حمل شوند. بر این اساس طبق قانون اجازه داده میشود که این داروها تحت شرایط حمل یکسره در گمرک نمانند و با تعهدی که واردکننده به گمرک میدهد، گمرک نیز اجازه حمل یکسره آن بخش از داروها را میدهد.