او دربارهی حضور و تاثیرش به عنوان مشاور در انتخاب فیلمهای ایرانی جشنوارهی فیلم ونیز گفت: از سال 1391 که همکاری رسمی خودم را با جشنواره فیلم ونیز آغاز کردم، تمامی تولیدات سینمایی ایران را رصد و ثبت کرده که این شامل فیلمهای بلند شامل تولیدات سینمایی و ویدئویی و حتی فیلمهای زیرزمینی هم میشود! لذا فیلمهای بلند ایرانی فهرست شده توسط من همواره بیشتر از فهرست تولیدات اعلام شده از طرف مراکز رسمی است. هر فیلمی که وارد جریان تولید شده به این فهرست ورود کرده و در طول سال این فهرست تکمیل شده و در مقطع جشنواره کن به صورت یک گزارش مکتوب و جامع به مدیریت جشنواره ونیز ارائه میشود. این فهرست شامل عنوان فیلم، نام کارگردان، نام تهیه کننده، نام پخش کننده بین المللی، وضعیت نمایشی آن و نظر شخصی من در مورد فیلمهای دیده شده خواهد بود. همه فیلمهای دارای کیفیت حداقلی و فیلمهایی که به هر حال کارگردانهای شناخته شدهتر دارند به ایشان توصیه شده و نسخه نمایشی فیلمها یا از طریق بنده و یا طی تماس با پخش کنندهها به دفتر جشنواره ارسال و ثبت نام میشوند.
او ادامه داد: مجموعه فیلمها در نهایت در یک فضای امن مجازی جهت بازبینی اعضای هیات انتخاب و مشاور مربوط به سینمای هر کشور بارگذاری شده که امکان دیدن به صورت "استریمینگ" و اظهار نظر و اعلام رای برای هر یک وجود خواهد داشت. طبیعی است که نظر نهایی توسط مدیر جشنواره گرفته شده اما در غالب موارد نظر اکثریت مورد تایید مدیریت جشنواره نیز هست.
اطبایی در پاسخ به اینکه امسال چه تعداد فیلم از سینمای ایران به ونیز ارایه شده بود،گفت: میتوان گفت تمامی داشتههای سینمای ایران ارایه شده و از آن مهمتر دیده میشوند و در این چند سال تا آنجا که من میدانم هیچ فیلمی را به یاد نمیآورم که شرایط حضور را داشته و در پروسه انتخاب ونیز قرار نگرفته باشد. به هر حال طبیعی است که شماری از فیلمها تا پیش از تاریخ. نیز در دیگر جشنوارهها و رویدادهای بین المللی نمایش داشته و از دایره انتخاب ونیز خارج میشوند.
او با اشاره به مباحثی که در روند انتخاب فیلمهای ونیز اتفاق میافتد، خاطرنشان کرد: نظرات جالب و گاه متفاوتی مطرح میشود و در این بحثها متوجه میشویم که چقدر حکم دادن و انگ زدن به جشنوارههای معتبری مانند ونیز دور از واقعیت است. بسیار خوب فیلمها را میبینند و سینما برای آنها معیار اصلی انتخاب است. طبیعی است که بحث سلیقه و تفاوت دیدگاه وجود دارد اما هیچ فیلمی با پیش فرض دیده نمیشود. یک نکته قابل ذکر تعداد فیلمهای ایرانی ارائه شده به جشنواره فیلم ونیز است که با هر معیاری تعداد زیادی است. نزدیک به 60 تا 70 فیلم بلند ایرانی به ونیز ارائه شده و بیتردید هفتاد تا هشتاد درصد این آثار شانسی برای انتخاب نه تنها در ونیز بلکه در دیگر جشنوارههای معتبر سینمایی ندارند. بیشتر این آثار توسط سازندگان آن به جشنواره ارائه میشوند و اتفاقا فیلمهایی که توسط پخشکنندههای بینالمللی ارائه میشوند به طور معمول از کیفیت بالاتری برخوردارند.
اطبایی گفت: امسال سینما و سینماگران ایرانی حضور خوبی را در جشنواره فیلم ونیز دارند و نام 7 سینماگر ایرانی با فیلمهایشان در بخشهای مختلف ونیز دیده میشوند.
او با اشاره به فیلمها و سینماگران ایرانی حاضر در ونیز یادآور شد: هفتاد و سومین جشنواره فیلم ونیز از 10 تا 20 شهریور ماه در جزیره لیدو ونیز برگزار شده که در روز اول جشنواره، چهارشنبه، بخش بزرگداشت آقای عباس کیارستمی در دو سالن و ساعتهای 4 و 10 شب و با حضور احمد کیارستمی برپا خواهد بود. فیلم کوتاه چهار دقیقهای "24 فریم" و فیلم 17 دقیقهای "منو ببر خونه" از آخرین ساختههای آقای کیارستمی در کنار فیلم مستند "76 دقیقه و 15 ثانیه با عباس کیارستمی" ساخته سیف الله صمدیان به نمایش درخواهد آمد. فیلم سینمایی "مالاریا" ساخته پرویز شهبازی در بخش رقابتی افقها به روی پرده می رود. خانم آنا لیلی امانپور با فیلم "دار و دسته بد" و به عنوان محصول آمریکا در بخش مسابقه رسمی حضور داشته که نکته جالب بازی کیانو ریوز و جیم کری در این فیلم است. امیر نادری هم با "کوهستان" ، محصول ایتالیا، آمریکا و فرانسه در بخش خارج از مسابقه حضور دارد. فیلم سینمایی «طبل» ساخته کیوان کریمی نیز در بخش هفته منتقدان ونیز که ویژه فیلمهای اول کارگردانهاست، به نمایش درمیآید.
به گفتهاو؛ فیلم «شبهای زایندهرود» به عنوان فیلم افتتاحیه بخش سینمای کلاسیک به نمایش درخواهد آمد.
اطبایی که خود عازم ونیز است دربارهی سینماگران ایرانی که در این رویداد حضور دارند، گفت:پرویز شهبازی، هومن بهمنش و مسعود ردایی از عوامل فیلم «مارالیا» به همراه نسرین میرشب پخشکنندهی بینالمللی این فیلم، سیفالله صمدیان و احمد کیارستمی به ونیز سفر خواهند کرد.