به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۱۱:۵۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۰۱/۲۵ ساعت ۱۰:۱۴
کد مطلب : ۱۲۸۲۸۵

جلب ۱۲میلیارددلار سرمایه گذاری خارجی

گروه اقتصادي: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با اقدامات موثر دولت و شرایط پسا برجام توانستیم ۱۲ میلیارد دلار جلب سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته داشته باشیم.
جلب ۱۲میلیارددلار سرمایه گذاری خارجی
به گزارش ایسنا، علی طیب‌نیا در مراسم افتتاح ساختمان مرکز خدمات سرمایه گذاری استان مرکزی گفت: استان مرکزی با توجه به زیر ساخت‌های مناسب صنعتی، نیروی انسانی توانمند و واحدهای بزرگ صنعتی رتبه چهارم در عرصه صنعت و رتبه هفتم درآمدهای اقتصادی کشور را به خود اختصاص داده است.وی با تاکید بر این نکته که رشد مستمر و پایدار در اولویت قرار دارد، گفت: تحقق این موضوع زمینه‌ساز اقتدار کشور است که برای تحقق این موضوع باید تامین و تولید نیازهای داخلی کشور مورد توجه قرار بگیرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در طرح‌های اقتصادی و لزوم جذب سرمایه‌گذار عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در طرح‌های اقتصادی قبلا توسط دولت و با وابستگی به درآمدهای نفتی انجام می‌شد. سهم بخش خصوصی در این خصوص محدود بود و با این شرایط نمی‌توانستیم انتظار رشد اقتصادی را داشته باشیم.طیب‌نیا با بیان اینکه برای تحقق رشد اقتصادی کشور باید سرمایه‌ها و پس انداز مردم به سمت فعالیت های اقتصادی مولد سوق داده شود، ادامه داد: برای تحقق این هدف باید برای مردم ایجاد انگیزه شود که سرمایه‌های سرگردان و راکد به نحو مطلوبی مورد استفاده قرار بگیرد. وی با تاکید بر ایجاد شرایط مناسب برای سودآوری و امنیت سرمایه عنوان کرد: این موضوع باعث اعتماد و ایجاد انگیزه برای سرمایه‌گذار بخش خصوصی است و سودآوری با رونق کسب و کار و کاهش هزینه‌های مبادله‌ای ممکن است.وی با اشاره به بالا بودن هزینه‌های مبادله‌ای در کشور نسبت به کشورهای توسعه یافته بیان کرد: ایمن سازی محیط کسب و کار باعث مدیریت هزینه‌ها توسط سرمایه‌گذار می شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تسهیل در صدور مجوز را یکی از اقدامات دولت برای جلب و جذب سرمایه گذاران عنوان کرد و افزود: این اقدام به نحوی بوده است که سرمایه گذار می ‌واند در کوتاه ترین زمان با حداقل هزینه‌های مبادله ای مجوز دریافت و فعالیت کند. وی ادامه داد: با توجه به اینکه جذب سرمایه گذاران داخلی راهکاری برای جذب سرمایه های خارجی است دولت شرایط را برای سرمایه گذاری داخلی و بازدهی مناسب برای سرمایه گذار فراهم کرده است که بتوانیم شاهد جلب و جذب سرمایه گذار خارجی نیز باشیم.
طیب نیا تاکید کرد: حضور سزمایه گذار خارجی صرفا سرمایه گذاری و ورود منابع به کشور نیست بلکه باعث تبادل علم و تجربه و سبب رونق صادرات نیز می شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر این نکته که پسابرجام باعث انعقاد ۵۰ میلیارد دلار تفاهم نامه سرمایه گذاری به صورت فاینانس در طرح های اقتصادی شد، عنوان کرد: این تفاهم نامه‌ها با سرمایه گذاران خارجی به امضاء رسیده و مقدمات انجام قرارداد در حال نهایی شدن است.طیب نیا ادامه داد: البته محدودیت‌هایی برای بهره گیری از سرمایه گذاری خارجی به صورت فاینانس وجود داشت که این محدودیت‌ها با تلاش دولت در خصوص دو کشور اروپایی و یک کشور آسیایی برطرف شده و حل مسائل با سایر کشورها نیز پیگیری می‌شود که امیدواریم با این اقدامات به زودی شرایط برای جذب ۵۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی به صورت فاینانس فراهم شود. وی در خصوص جلب سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته تصریح کرد: هفت میلیارد دلار برای جلب سرمایه گذاری خارجی هدف گذاری شده بود که با اقدامات موثر دولت و شرایط پسا برجام توانستیم ۱۲ میلیارد دلار جلب سرمایه گذاری خارجی در سال گذشته داشته باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به عملکرد دولت قبل که در یکی از کشورها مبلغی را به صورت وثیقه در بانک این کشور واریز و ۸۰ درصد این مبلغ را از این کشور به صورت وام دریافت کرده بود، گفت: سرمایه گذاری مستقیم خارجی بهترین شیوه استفاده از منابع در طرح‌های اقتصادی کشور است و در این روش هیچ گونه تعهدی در زمینه بازپرداخت برای کشور ایجاد نمی‌شود.طیب نیا عنوان کرد: با تدبیر دولت دو بانک چینی مبلغ ۲۵ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری در کشور تفاهم نامه امضا کرده‌اند و سایر بانک‌های این کشور نیز مایل به سرمایه گذاری در کشور هستند. محمد خزاعی معاون وزیر و رئیس کل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های فنی و اقتصادی ایران نیز با بیان اینکه استان مرکزی به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز خدمات سرمایه گذاری بوده است، گفت: این مراکز هم اکنون در ۳۰ استان به بهره برداری رسیده است و بر اساس آمار ارائه شده ماهانه دو نشست تخصصی با سرمایه گذاران خارجی در مرکز سرمایه گذاری استان مرکزی برگزار می شود.

معافیت نیروگاه‌های خورشیدی از ایجاد ۱۰ درصد فضای سبز
 استاندار استان مرکزی نیز از اعطای مجوز محیط زیست برای صرف نظر کردن از ایجاد ۱۰ درصد فضای سبز برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد.محمود زمانی قمی گفت: در گذشته احداث نیروگاه منوط به در نظر گرفتن ۱۰ درصد فضای نیروگاه برای ایجاد فضای سبز بود که نیروگاه‌های خورشیدی نیز شامل این دستورالعمل می شدند.وی ادامه داد: با توجه به اینکه این نیروگاه‌ها آلودگی زیست محیطی ندارند این موضوع باعث صرف نظر کردن سرمایه گذار از فعالیت در این بخش می‌شد که با همکاری محیط زیست نیروگاه های خورشیدی دیگر ملزم به ایجاد این میزان فضای سبز نیستند.استاندار مرکزی عنوان کرد: با این مجوز مشکل تامین آب برای آبیاری فضاهای سبز برطرف و زمینه برای جذب سرمایه گذار در این بخش فراهم شده است. امیدواریم استان مرکزی در آینده استانی پیشرو در این زمینه باشد.