به گزارش ایسنا، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد، موشک آزمایش شده از نوع قاره پیما بوده و پس از طی مسیری در حدود ۱۰۰۰ کیلومتر در جنوب دریای ژاپن به آب افتاده است. آن طور که مقامهای نظامی آمریکا میگویند، این موشک توانسته به لحاظ مدت زمان پرواز (۵۱ دقیقه) و رسیدن به ارتفاع جوی (حدود ۴۵۰۰ کیلومتر) از پیشرفت برنامه موشکی پیونگ یانگ حکایت داشته باشد. به گفته مقامهای نظامی کرهجنوبی، این موشک از منطقه پیونگ سانگ، واقع در جنوب استان پیونگان شلیک شده است.
همزمان، ژاپن میگوید این موشک که حدود ۵۰ دقیقه در آسمان پرواز کرده است برخلاف دو موشکی که در تابستان گذشته از آسمان شمال ژاپن عبور کردند، وارد حریم هوایی این کشور نشده است.
بنابر گزارشها، کرهجنوبی در واکنش به این آزمایش، همچون گذشته، چند موشک ضدبالستیک را در سواحل این کشور به آسمان پرتاب کرده است؛ نوعی مانور موشکی که سئول تلاش دارد با انجام آن بلافاصله پس از پرتابهای آزمایشی کرهشمالی، به این کشور از آمادگی دفاعی خود خبر دهد. کرهشمالی در چند ماه گذشته بارها آزمایشهای موشکی انجام داده بود اما در چند ماه گذشته و پس از بالا گرفتن تنش کلامی میان رهبر این کشور، کیم جونگ اون و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، این کشور آزمایش جدیدی انجام نداده بود. این کشور طی دو پرتاب آزمایشی که اواسط تابستان امسال انجام داد موفق شد رکورد جدیدی برای موشکهای بالستیک خود ثبت کند و مدعی شد اکنون قادر است خاک ایالات متحده را با موشکهای خود هدف قرار دهد. کاخسفید هم گزارش کرد، دونالد ترامپ هنگامی که هنوز این موشک در آسمان بوده، در جریان این آزمایش موشکی قرار گرفته است.
واکنشها
جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا در واکنش به پرتاب بلندپروازترین موشک قاره پیمای بالستیک کره شمالی میگوید این اقدام تهدیدی علیه جهان است. ماتیس پس از آنکه دونالد ترامپ و دیگر مقام های ارشد دولت را در جریان این تحول گذاشت، در محوطه کاخ سفید اظهار نظر کرد. او گفت: صادقانه بگویم ارتفاعی که این موشک به آن رسید از موشک های قبلی آنها بیشتر بود. کره شمالی در حال ساختن موشک های بالستیکی است که همه نقاط جهان را تهدید میکند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پس از شلیک موشک جدید کره شمالی اعلام کرد، واشنگتن آماده مذاکره با کره شمالی است ولی این کشور تاکنون هیچ جدیتی از خود نشان نداده است. وی در کنفرانس خبری خود افزود: اقدام کره شمالی در شلیک موشک بالستیک نگران کننده و بیانگر جدی نبودن این کشور برای گفتوگو است. ترامپ که وقتی این موشک هنوز در آسمان بود از پرتاب آن باخبر شد، بعدا گفت: ما به آن رسیدگی خواهیم کرد. وی افزود: مراقب شرایط هستیم و آن را مدیریت خواهیم کرد. این اقدام پیونگیانگ باعث میشود تا رویکرد آمریکا درقبال مسأله کره شمالی تغییری نکند.
دولت ژاپن نیز اعلام کرد، هرگز ادامه رفتار تحریک آمیز کره شمالی را نخواهد پذیرفت و شینزو آبه، نخست وزیر این کشور خواستار نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل شد. اتحادیه اروپا این پرتاب را نقض غیرقابل قبول تعهدات بین المللی کره شمالی توصیف کرد و سفیر انگلیس در سازمان ملل نیز آن را اقدامی بی خردانه خواند. رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا، هم گفت که گزینه های دیپلماتیک همچنان مد نظر است و امکان دنبال کردن آنها وجود دارد. او تصریح کرد که پیونگیانگ باید از تلاش برای ساختن سلاحهای اتمی و وسایل پرتاب آنها دست بردارد. به علاوه او همه کشورهای جهان را ترغیب کرد فشارهای شدید اقتصادی و دیپلماتیک علیه کره شمالی را ادامه دهند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو هم در حساب توییتری خود نوشت: من قویا آزمایش جدید موشک بالستیک کره شمالی را محکوم میکنم. پیونگ یانگ باید برنامههای هسته ای و موشکی خود را که تهدیدی علیه صلح و امنیت بینالمللی است، کنار بگذارد. مون جائه این، رئیسجمهور کره جنوبی نیز در گفتگوی تلفنی باترامپ گفت: به نظر میرسد تکنولوژی موشکی کره شمالی پیشرفت داشته است. دفتر رئیسجمهور کره جنوبی اعلام کرد که رهبران دو کشور قرار است مذاکرات بیشتری درباره پاسخ به اقدام اخیر کره شمالی داشته باشند.