به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۳ - ۲۱:۰۷
 
۱۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ساعت ۱۷:۴۹
کد مطلب : ۱۴۳۹۱
گزارش كنفرانس رييس‌جمهور

اراده واقعي ايران بر حل موضوع هسته‌اي استوار است

گروه سياسي: رئیس‌جمهور در نشست خبری امروز با خبرنگاران داخلي و خارجي گفت: انتخابات خرداد ۹۲ از لحاظ داخلی نشانگر فرآیند تثبیت شده‌ی دموکراسی و تعمیق پویایی سیاسی در ایران بود و از لحاظ خارجی رویکرد اعتدال و عقلانیت پیام روشنی را برای همه جهانیان داشت.
اراده واقعي ايران بر حل موضوع هسته‌اي استوار است
دكتر حسن روحانی سخنان خود را در ابتدای نشست آغاز کرد و گفت: در ابتدا مایلم از همه خبرنگاران داخلی و خارجی که در ۲ ماه اخیر در انعکاس اخبار مربوط به انتخابات خرداد سال ۱۳۹۲، پیروزی های مردم، شادمانی‌های ملت ایران و امید و اعتماد به وجود آمده را به خوبی به جامعه منعکس کنند، به ویژه رسانه ملی که تلاش های فراوانی در این زمینه داشته، و به ویژه دو روز تاریخی تنفیذ و تحلیف، از همگی صمیمانه متشکر هستم و از حضور همه شما در این کنفرانس خبری سپاسگزارم. پیشاپیش عید سعید فطر و همچنین روز ۱۷ مرداد، روز خبرنگار را خدمت حضار محترم تبریک عرض می‌کنم.

روحانی افزود: انتخابات خرداد ۹۲ از لحاظ داخلی نشانگر فرآیند تثبیت شده‌ی دموکراسی و تعمیق پویایی سیاسی در ایران بود و از لحاظ خارجی رویکرد اعتدال و عقلانیت پیام روشنی را برای همه جهانیان داشت. که عزم ملت ایران، تعامل عزت‌مندانه با جهان و پیگیری منافع و مصالح کشور است. هدف اینجانب در اولین روزهای شروع مسئولیت، از دعوت اصحاب رسانه وفای به عهدم بود. من در دوران تبلیغات انتخاباتی و پس از آن به مردم وعده دادم که دولت آینده دولت پاسخگو خواهد بود و با شفافیت عمل خواهد کرد. بر اساس وعده‌ام به صورت نوبه‌ای، اما انشاءالله مستمر با مردم عزیز کشورم سخن خواهم گفت. از پیشرفت‌ها، عملکردها، موفقیت‌ها و حتی از کاستی‌ها و نقص‌ها.

از کمک و حمایت مردم عزیزمان گرفته تا آنجایی که لازم باشد، عذرخواهی از مردم بزرگوار میهن عزیزمان. این دولت بعد از امید به حق، هیچ سرمایه‌ای بالاتر از مردم ندارد. امید این دولت به حمایت مردم و همکاری مستمر مردم بزرگوار و فهیم ایران است. دولت بدون حمایت مردم هیچگاه نمی‌تواند به اهداف بلند خود دست یابد. رسانه‌ها و مطبوعات، می‌توانند رابطه‌ی بسیار خوبی را میان دولت و مردم برقرار کنند. و نظرات دولت را به مردم و مردم را به دولت منعکس نمایند. بعد از پیروزی ملت در انتخابات ۲۴ خرداد، ۲ وظیفه اساسی بر دوش اینجانب بود. وظیفه اول تهیه خط مشی و برنامه کلی برای دولت تدبیر و امید. به همین دلیل کمیته‌ها و کارگروه‌هایی را برای بررسی شرایط کشور، شرایط حتی منطقه و جهان، در حدی که به مسائل داخلی ما کاملاً مرتبط بود تعیین کردم. که در نهایت منجر به تدوین برنامه دولت شد.

روحانی خاطرنشان کرد: این همان برنامه‌ای است که در روز تحلیف تقدیم مجلس شورای اسلامی کردم و در اختیار افکار عمومی مردم قرار گرفته است. وظیفه دوم تعیین تیم های اجرایی برای شناسایی و معرفی افراد ذی‌صلاح برای عضویت در کابینه دولت تدبیر و امید بود. برای این کار تمام افراد شناخته شده، افرادی که در معرض چنین مسئولیت بزرگی می‌توانستند قرار بگیرند، با کمک صاحب‌نظران، نمایندگان محترم مجلس، متخصصین، انجمن‌ها، دانشگاه‌ها، تمام نظراتی که از طریق ایمیل، فکس، نامه‌ها و یا پیام های مختلف به این کمیته‌ها می‌رسید افراد را مورد بررسی قرار می دادند، در برخی از موارد از افراد دعوت می‌کردند با آنها گفتگو می‌کردند و در نتیجه ۴ کمیته سیاسی اقتصادی فرهنگی و اجتماعی و همچنین سیاست خارجی در مجموع با مشارکت ۵۰۰ نفر از نخبگان و صاحب‌نظران و با صرف وقت حدود بیش از ۶ هزار ساعت نتایج هم‌برنامه‌ای و هم بررسی افراد را در اختیار من قرار دادند. مجددا با مشاورین مورد بررسی قرار گرفت. کمیته‌ها جلسات مشترک تشکیل دادند و نهایت تلاش ما این بود که در اولین فرصت ممکن افراد مورد نظر برای کابینه آینده در اختیار مجلس شورای اسلامی برای بررسی و در نهایت رای اعتماد قرار گیرد.

رئیس جمهور گفت: مبنای ما شایستگی اخلاقی و انقلابی، تجربه، تخصص و دانش لازم برای مسئولیت و همچنین توان کار گروهی و هماهنگی درون بخشی و میان بخشی در دولت بود. به همین دلیل ترکیب کابینه یک مجموعه‌ای هست که می تواند برای تحقق برنامه دولت و اهداف دولت به صورت هماهنگ و یکپارچه عمل کند. البته مجلس دارای اختیارات قانونی برای بررسی و در نهایت رای اعتماد خواهد بود. بنای ما بر همکاری با مجلس شورای اسلامی و در کل با قوای سه گانه است. خوشحالم اعلام کنم که برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران علاوه بر نشاط و امیدی که در داخل کشور در سایه حضور حماسه‌آفرین مردم در این انتخابات بوجود آمد، تعامل سازنده با منطقه و جهان نیز آغاز شد. در مراسم تحلیف، ۵۵ هیات بلند پایه از منطقه و جهان در این مراسم شرکت کردند. از روسای جمهور، نخست‌وزیران، روسای مجالس تا وزیران خارجه و نمایندگان ویژه. روحانی افزود: مهمتر آنکه من با بسیاری از سران که در این یکی دو روزه ملاقات کردم، می گفتند انتخابات ایران شور و شعفی در میان ملت ما هم ایجاد کرده است. و این برای من بسیار حائز اهمیت و جالب توجه بود. مسئولین کشورهای منطقه می گفتند در ۲۴ خرداد در منطقه امید صلح و آشتی و ثبات در منطقه آغاز شد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، روحانی ادامه داد: این نشانگر عظمت ملت ایران و تاثیر نظام پربرکت و جایگاه ایران اسلامی در منطقه و جهان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی خاطرنشان کرد: تاکید اساسی ما در دولت آینده بر قانونگرایی و اخلاقمداری خواهد بود. اخلاق و قانون پایه های اساسی خط اعتدال خواهد بود. خوشبختانه از همین روزهای اولیه فضای مناسب کسب و کار در سایه ارتقای سرمایه اجتماعی در کشور ما بوجود آمده است و این اولین چراغ امید و اولین حرکت به سمت ثبات و آرامش در کشور هست. این انتخابات نشان داد که چه سرمایه عظیم اجتماعی و عاطفی و ارتباطی در این کشور وجود دارد. و ملت ما این سرمایه اجتماعی را در این انتخابات به نمایش گذاشت. در پایان لازم می دانم از مقام معظم رهبری سپاسگزاری کنم به خاطر تاثیر بیانات ایشان در ایجاد این حماسه و همچنین برای دعوت معظم له در روز تنفیذ از همگان برای کمک به دولت. و همچنین نکته مهمی که بیان فرمودند که برخورد ما با جامعه جهانی، برخوردی حکمت‌آمیز و از موضع منطق خواهد بود. همواره هدایت‌های ایشان و رهنمودهای ایشان سرمایه ای بزرگ برای مردم و دولت خواهد بود. از اینکه در مقام ریاست جمهوری اسلامی ایران در اولین کنفرانس مطبوعاتی با حضور اصحاب رسانه شرکت میکنم بسیار خرسندم و امیدوارم بتوانم خطوط کلی سیاست داخلی و خارجی را برای مردم و مخاطبان ترسیم کنم.

طرح سوالات خبرنگاران آغاز شد. مجری اعلام کرد درخواست های سوال به ۸۰ نفر رسیده و ممکن است به همه خبرنگاران فرصت سوال نرسد. مجید اخوان خبرنگار شبکه خبر اولین سوال را پرسید: جنابعالی از امروز تا پایان کار دولت یازدهم ۱۴۵۷ روز فرصت دارید. اولویت برنامه شما اقتصاد هست. اولویت دولت یازدهم در عرصه اقتصاد چیست و آیا پرداخت یارانه به شیوه فعلی ادامه خواهد یافت؟
روحانی: مسلماً موضوعات اقتصادی جزو اولویت های دولت خواهد بود. به دلیل مشکلات مردم، و خواست مردم. تیم اقتصادی دولت هماهنگ تعیین شده، این تیم اقتصادی قبل از آنکه معرفی شوند در کارگروه‌ها فعالیت می کردند و در آخرین دور بررسی های اقتصادی با حضور خود من، مسائل مهم اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته و برنامه ای برای ۴ سال به طور کلی در کارگروه ها تعیین شده و البته طبیعی است که در قالب بودجه های یکساله تبلور خواهد یافت. دولت در اولین دستور جلسه خود که فردا هست، موضوع یارانه را در دستور گذاشته است. یارانه به همان مقداری که تا الان پرداخت می شده دولت مصمم است ادامه دهد. البته با توجه به شرایط اقدامات مقتضی دیگر انجام خواهد شد.

* علی هاشم، از المیادین لبنان: در جریان بحران ایران و کشورهای عرب، برنامه شما چیست برای بهبودی و بهتر کردن روابط فیمابین ایران و کشورهای عرب و بخصوص منطقه.
روحانی: دولت آینده نسبت به روابط با همسایگان خود و کشورهای منطقه اولویت اول قائل است. توسعه روابط با همسایگان جزو دستور کار دولت فعلی خواهد بود. تلاش برای ایجاد آرامش و ثبات در منطقه و کاهش تنش‌هایی که امروز منطقه ما با آن مواجه است، با کمک کشورهای دوست در این منطقه جزو برنامه ها و اولویت های این دولت خواهد بود. در ملاقات های یکی دو روز اخیر با کشورهای منطقه، یکی از مواردی که مورد تاکید کشورهای منطقه هم بود، حضور فعال‌تر ایران برای ثبات منطقه و در نهایت توسعه در این منطقه بود که دولت این راه و مسیر را آغاز کرده و ادامه خواهد داد.

* زهره شمس از خبرگزاری ایسنا: به عنوان یک رئیس جمهور حقوقدان در راستای احیای اصول معطل مانده قانون اساسی بخصوص حقوق مردم چه خواهید کرد؟ دولت شما چقدر به مطالبات دانشجویان اهمیت میدهد. برای بازگشت شور و شوق به دانشگاه‌ها. اخیرا تفکیک جنسیتی و حذف برخی رشته ها برای دانشجویان دختر بودیم. و رشته علوم سیاسی از دانشگاه علامه حذف شد. در سالهای اخیر با پدیده خروج دانشجویان هم روبرو بودیم.
روحانی: ظاهرش چند سوال ولی باطنش چند سوال بود. تدوین حقوق شهروندی جزو وعده های این دولت است. این کار با شروع کار دولت در بخش مربوطه شروع خواهد شد.مبنای اصلی ما در تدوین حقوق شهروندی فصل سوم قانون اساسی و حقوق ملت است. قانون اساسی ما بسیار مترقی و پویاست. اصول قانون اساسی می تواند به خوبی حقوق شهروندی مردم را تامین کند به شرط اینکه در کنار این قانون اساسی قوانین موضوعه مورد نیاز تدوین شود. بنابراین دولت این کار را خواهد کرد که اگر اصولی از قانون اساسی در این بخش معطل مانده، اجرایی و عملیاتی شود.
فضای دانشگاه باید فضای بازتر با احساس امنیت بیشتر، با آزادی بیشتر برای بیان اظهارنظر و با نشاط بیشتر و توام با فضای علمی و فرهنگی پررنگ و در کنارش فضای سیاسی مورد لزوم جامعه و کشور ما باید باشد. بر همین چارچوب با بخش فرهنگی دولت صحبت شده است. مقصودم از بخش فرهنگی کاندیداهایی هستند که پیشنهاد شدند به مجلس برای این بخش. و با فردی که به عنوان وزیر آینده علوم در نظر گرفته شده به طور مفصل صحبت شده. امیدوارم دولت قادر باشد با کمک همگان و همه فعالان دانشجویی، در دانشگاه فضای بهتری را برای تضارب آرا و گفتگو و علم و دانش و بحث و بررسی و انتقادهای سازنده بوجود بیاوریم انشاءالله.

* خبرنگار ان‌بی‌سی: کاخ سفید می گوید اگر ایران بخواهد به طور جدی وارد تعامل شود آمریکا آمادگی و تمایل دارد. برای شما چقدر مهم است با آمریکا مستقیما مذاکره کنید و تاثیر اقدام اخیر مجلس نمایندگان آمریکا در رفتار شما چقدر بوده است؟
روحانی: رای مردم ایران در حماسه ۲۴ خرداد، خود یک اقدام جدی و معنادار بود که هنوز پاسخ عملی و متناسب با این حماسه از سوی مقامات آمریکا داده نشده است. بیانیه اخیر کاخ سفید نشانگر ‌آن است که برخی از مسئولان آمریکایی هنوز درک صحیح و کاملی از واقعیت‌های کشور و از این انتخابات و پیام ملت بزرگ ایران را ندارند. رفتارها متناقض و پیام‌ها هم ناهمسو در گفتار و عمل. متاسفانه در آمریکا گروه فشار که گروه جنگ‌طلب و مخالف گفتگوهای سازنده هست، و در پی منافع یک کشور خارجی هست و بیشتر هم از او دستور می‌گیرد، منافع یک کشور خارجی و یک گروه، تحمیل شده بر نمایندگان مجلس آمریکا و ما می بینیم که حتی در این اقدامات، منافع آمریکا هم حتی مدنظر قرار نمیگیرد. دولت تدبیر و امید مبنایش اجماع ملی داخلی با عزم راسخ ملت ایران برای حراست از حقوق ملت، از مسیر تعامل سازنده، فعال و متناسب با اقدامات عملی طرف‌های گفتگوست. برای ما آنچه مهم است، پاسخ عملی دولت آمریکاست نه بیانیه‌ها. ما همه اقدامات دولت آمریکا را به دقت رصد خواهیم کرد، به اقدامات عملی سازنده و معناداری اگر وجود داشته باشد قطعا پاسخ مشابه و متناسب از طرف دولت ایران داده خواهد شد.

* روزنامه اعتماد: به شما و همه مردم ایران احیای امید به صندوق های رای را تبریک میگم و امیدوارم شما از این امید پاسداری کنید. مهمترین انتظار داخلی و بین المللی از شما، حل مساله هسته ای و خروج از بن بست هسته ای است ولی از طرفی تندروهای داخلی و خارجی میخواهند بگویند شما تصمیم گیرنده نهایی در این زمینه نیستید و از طرف دیگر تحریم های ظالمانه تری نسبت به ایران تصویب شده است. شما چه تمهید عملی دارید برای خروج از بن بست غیر از دعوت دنیا به تغییر ادبیات نسبت به ایران. وجه ممیز دولت تدبیر و امید با دولت های قبلی چیست؟
روحانی: سوال مهمی است و به ناچار باید مفصل تر پاسخ داده شود. اولا برنامه صلح آمیز هسته ای ایران موضوعی ملی و فراجناحی است. اصولی که در این زمینه هست حفظ خواهد شد. به این معنا که حقوق هسته‌ای ایران بر اساس مقررات بین المللی مورد تاکید دولت خواهد بود و ما از حق مردم کوتاه نخواهیم آمد اما در عین حال اهل تعامل و گفتگو هستیم. آمادگی داریم با جدیت و بدون اتلاف وقت با طرف‌هایمان وارد مذاکرات جدی و محتوایی بشویم. اگر طرف مقابل ما هم همین آمادگی را داشته باشد من مطمئن هستم که نگرانی های دو طرف از طریق گفتگو در زمانی نه چندان بلند رفع خواهد شد. اما درخواست های فراقانونی یا غیرمعقول و تاریخ مصرف گذشته، راه به جایی نخواهد برد. باید با واقع‌بینی با مساله برخورد کنیم. سرلوحه کار باید گفتگو باشد و نه تهدید. این کلید مساله است.

اگر طرف مقابل ما در مقام عمل بداند که راه حل صرفا و صرفا گفتگو است و تهدید جز اینکه مشکل را افزوده کند، هیچ راه حلی نخواهد بود و اگر کسی فکر میکند از طریق تهدید میتواند خواسته هایش را بر ملت ایران تحمیل کند، دچار خطا و اشتباهی بس عمیق شده است. راه حل هسته ای نیاز به اراده سیاسی دارد. بحث های مطول و کلی و طولانی مورد نیاز نیست. مساله از دیدگاه من کاملا روشن است. من به عنوان رئیس جمهور ایران اعلام میکنم که نظام جمهوری اسلامی ایران اراده سیاسی جدی برای حل این مساله با حفظ حقوق مردم ایران را دارد و همزمان رفع نگرانی های طرف مقابل را هم مد نظر قرار خواهد داد. امید ما این است که طرف مقابل هم دارای این اراده سیاسی باشد که اگر این چنین باشد نتیجه مطلوب حاصل خواهد شد. نه در بلند مدت بلکه در کوتاه مدت.

* سی‌ان‌ان: آقای دکتر انتخابتان را تبریک می‌گویم. شما همین الان درباره مذاکره با غرب صحبت کردید در ارتباط با برنامه هسته‌ای. تا چه حد به این مذاکرات خوش بین هستید با توجه به تحریم اخیر آمریکا علیه نفت و معدن ایران.
روحانی: همانطور که اشاره کردم بیانیه‌های کاخ سفید با رفتارهایش همسویی ندارد. من در کل بدبین نیستم به آینده مذاکره. من فکر نمیکنم که غرب پیام ایران را نشنیده باشد. من فکر نمیکنم که غرب فکر کند ادامه تحریم یا تهدید آنها را به جایی برساند. تعامل و گفتگوی سازنده و رفع نگرانی های مشترک به نفع دو طرف خواهد بود. ما در پی بازی برد-برد هستیم و این کار امکان پذیر است. البته اینکه کشوری مثل آمریکا مسیر دوگانه‌ای را انتخاب کرده، این مسیر دوگانه آنها را به نتیجه‌ای نخواهد رساند. صداقت مقامات آمریکایی را این مسیر دوگانه زیر سوال قرار می دهد. البته نمیخواهم بگویم آیا بین کنگره و دولت آمریکا تقسیم کار پنهایی صورت گرفته یا نه. اما آنچه برای ما مناط هست، سیاست عملی آمریکا خواهد بود. در صورتی که آمریکا با حسن نیت بر اساس احترام متقابل از موضع برابر و بدون دستور کار پنهانی برخورد کند راه برای تعامل بازخواهد بود.

* واحد مرکزی خبر: در مراسم تحلیف گفتید یکی از برنامه های محوریتان مبارزه با فقر و فساد و تبعیض خواهد بود. این مبارزه به چه شکل سازماندهی می شود تا مردم احساس کنند؟
روحانی: بله همانطور که تاکید کردم یکی از برنامه های محوری ام مبارزه با فساد است. این مبارزه با فساد است که مقدمه ای برای رونق خواهد بود و این رونق است که در کنار سیاست درست بازتوزیع به عدالت منجر می شود. اما مبارزه با فساد با شعار درست نمی شود. مبارزه با فساد این است که در زمینه اقتصادی فضا کاملاً رقابتی شود و انحصارها باید شکسته شود. هر کس دارای هر ویژگی هست اگر میخواهد فعالیت اقتصادی کند باید در فضای رقابتی وارد شود. حذف رقیب در دنیای سیاست یعنی ایجاد فساد. ما برای رفع فساد نیاز به شفافیت داریم و دادن اطلاعات به مردم. اینکه گروهی از رانت اطلاعاتی استفاده کنند به معنای فساد خواهد بود. باید در تعامل جهانی مسائل ارتباطات اقتصادی را با جهان در چهارچوب مقررات و به صورت شفاف انجام دهیم. شرایط فعلی بوجود آمده بی تردید موجب فساد خواهد بود. برای مبارزه با فساد باید عوامل اصلی آن و ریشه های اصلی آن برخورد شود. و دولت قدم به قدم این کار را خواهم کرد. من با صداقت با مردم سخن خواهم گفت. علامت ها را از هم‌اکنون، نه، از همان روزهایی که برخی در نظرسنجی ها احساس کردند که من پیروز انتخابات هستم، کار را شروع کردند. اما زمان گله امروز نیست و زمان بحث ها هم نیست. هنوز فرصت باقی است که همه ما در مسیر اعتدال ست به دست هم بدهیم. راجع به وزرا اگر میخواهیم اظهارنظر کنیم کاملاً صادقانه نه بر مبنای اینکه یک کسی قرار بود چون نشد حالا فشار بیاوریم.

برنامه بر این مبناست که با سعه صدر وتحمل جلو برویم و امیدوارم هیچوقت لازم نباشد گله ها را برای مردم بازگو کنیم. امیدوارم بتوانیم فضای رقابت سالم اقتصادی و فضای کسب و کار در جامعه ایجاد کرده و رانت ها را از بین ببریم. این آغازی است برای دفع و رفع فساد وسپس رونق اقتصادی و مبارزه با فقر که در کنارش انشاءالله عدالت هم ایجاد خواهد شد.

* ریانووستی روسیه: طاعات و عباداتتان قبول باشد. آیا جمهوری اسلامی ایران با روسیه برای همکاری به منظور ساخت نیروگاه هسته ای ۲ و ۳ آمادگی دارد؟

روحانی: ایران بعد از تکمیل نیروگاه بوشهر، و حتی قبل از آن به فکر ایجاد نیروگاه های هسته ای دیگر نیز بود. مجلس شورای اسلامی در همان مجلس هفتم مصوب کرد که ایران نیاز دارد به ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای. دو مسیر انتخاب شده. یک مسیر ساخت نیروگاه هسته ای توسط ایران که این کار آغاز شده است و امیدواریم طبق برنامه ریزی کار پیش برود و ایران بتواند خودش بسازد و بعد هم ادامه دهد و انشاءالله با سوختی که خودش تولید می کند آن را اداره کند. راه دوم خرید نیروگاه هست. فعلا کشوری که اعلام آمادگی کرده روسیه است. مذاکرات کلی اولیه صورت گرفته. در این زمینه دولت این راه را ادامه خواهد داد برای هم ادامه ساخت نیروگاه هسته ای و هم خرید نیروگاه هسته‌ای. حالا یا در بوشهر یا در جاهای دیگر که در موقع خودش اعلام خواهد شد.

* خبرگزاری ایلنا: قدرت خرید کارگران ۵۰ درصد کاهش یافته است. در ۳ دهه گذشته فاصله دستمزد کارگران و تورم به بهانه های مختلف دائماً افزایش یافته و شکاف عمیقی ایجاد شده. برنامه‌تان برای پرکردن شکاف چیست؟
روحانی: اصل موضوع کاملاً قابل قبول است. بین افزایش دستمزد و تورم وقتی فاصله ایجاد می شود یعنی فشار به زندگی روزمره مردم و بخصوص کارگران. دولت مصمم است این شکاف را پرکند. اما اینکه زمان‌بندی برنامه چطور خواهد بود وابسته به بررسی‌هایی است که انجام خواهد گرفت. در طول ۱۰۰ روز اول همکاران من وضعیت واقعی کشور را به تدریج برای مردم بیان خواهند کرد که مردم بدانند وضع اقتصادی کشور چگونه است و مشکلات کشور چگونه است. البته در این ۱۰۰ روز هم برنامه هایی تقدیم و اجرا خواهد شد. اینکه برخی رسانه ها گفتند در ۱۰۰ روز اول فقط گزارش کار تهیه می شود اینطور نیست. بلکه همزمان اقداماتی هم در زمینه اقتصادی اجتماعی فرهنگی و حتی سیاست خارجی و داخلی انجام خواهد شد. در تدوین کارگروه ها همه برنامه های کوتاه مدت و میام مدت و بلند مدت تدوین کرده اند. برنامه ۱۰۰ روزه و ۶ ماهه و سالانه داریم. در این زمینه هم اقداماتی خواهد شد اما اینکه کی این شکاف کاملاً پر میشود بستگی به بررسی ها دارد. اما اصل این به عنوان یک هدف مدنظر خواهد بود.
* روزنامه جمهوری اسلامی: اگر احیانا کشورهای غربی بر روند فعلی پافشاری کردند و روند تحریم تنگ تر شد برنامه شما برای اقتصاد مقاومتی چیست؟

روحانی: من نگفتم خوش بینم، گفتم بدبین نیستم. معنایش فرق میکند. به دلیل اینکه ما با منطق و استدلال وارد مذاکره می شویم و در عرصه افکار عمومی منطقمان را اعلام میکنیم. بدترین شیوه این است که آدم خیلی بلند حرف بزند و یواش عمل کند. ما گام های بلند در عمل برمیداریم اما در بیان منطقی و مودبانه و حکمت آمیز با دنیا حرف می زنیم تا دنیا کاملاً بفهمد که جمهوری اسلامی ایران دنبال حقوق مسلم خود است. دنیا باور کند به خوبی ما قصد تهدید کسی و مداحله در امور داخلی کشوری نداریم و فعالیت ما صلح آمیز است. اما اینکه اگر نشد چه خواهد شد تا آنوقت در مصاحبه ها توضیح میدهم. حتما بدانید ما راهکار و مسیر داریم برای اقدامات آلترناتیو اگر لازم باشد.

* خبرگزاری سی‌بی‌اس: آیا شما می‌خواهید با اوباما در اجلاس آتی مجمع سازمان ملل ملاقات کنید؟

- روحانی: سفر من به نیویورک در دست بررسی است. هنوز تصمیمی برای سفر نگرفتم اما گروه کاری سیاست خارجی بررسی خود را شروع کرده و دارد ادامه میدهد. ممکن است سفر انجام بشود یا نشود. اما آنچه برای ما مهم است منافع ملی ماست. احقاق حقوق مردم است. رسیدن به اهداف ماست. بقیه مسائل، فرعی است. نسبت به آمریکا اعلام شده که ما اگر حسن نیت را ببینیم و دوگانه زبان و عمل را نبینیم و احترام متقابل را شاهد باشیم، نگرانی های مشترک مطرح باشد. موضع برابر باشد و احساس نکنیم یک دستور کار پنهانی وجود دارد. ادمینیستریشن اوباما جوری عمل کند و کنگره جور دیگری. اگر ببینیم اینطور نیست، اینکه با کی ملاقات و دیدار کنیم فرعی است. اصلش را درست کنیم آن فرع زمان خودش حاصل خواهد آمد.

* خبرگزاری مهر: برای جلوگیری از اشرافی گرایی در دولت چه برنامه ای دارید؟

- روحانی: اخلاق و معیارهای اخلاقی و انقلابی اولین معیار ما بوده. با همه همکاران صحبت شده است. معیارهایی مدنظر بوده و با آنها در میان گذاشته شده است. بی تردید شرایط کشور ما سازگار با اشرافی گری نیست. حتی اگر شرایطمان بسیار عالی بود بازهم در کشوری که هنوز فقر وجود دارد، هنوز مشکلات اقتصادی برای مردم وجود دارد، اشرافی گری نمی تواند مفهومی داشته باشد. برای اینکار تلاشمان ایچنین خواهد بود که هزینه های غیرضرور کاسته شود. شرایط بودجه ای ما هم این را خواهد گفت. من رئیس برنامه و بودجه آینده که هفته آینده احتمالا اعلام خواهد شد به مردم گزارش میدهد که درآمد و مخارج و بودجه چیست. باید هزینه های غیرضرور کاسته شود تا بتوانیم در چارچوب انضباط دقیق مالی مسیر اجرایی و همچنین فعالیت های عمرانی را انشاءالله پیش ببریم. مبارزه با هرگونه تجمل گرایی، اشرافی گری، عدم انضباط مالی، جزو مواردی است که دولت بر آن تاکید دارد.

* پرس‌تی‌وی: شما در سخنرانی های خود اشاره کردید که مذاکره بهترین راه حل است. دولت شما به جز مذاکره چه اقداماتی برای مقابله با تحریم ها و تهدیدها خواهد داشت.

روحانی: تحریم برخلاف ادعای آنهایی که تصویب کننده تحریم بودند. هدف این تحریم ها عملاً ایجاد فشار بر اقشار مختلف مردم است. اینکه گفته میشود با این تحریم ها جلوی فعالیت هسته ای و موشکی ایران گرفته می شود بی اساس است و این را خودشان میدانند. وقتی ما برای خرید مایحتاج مردم حتی گندم برای نقل و انتقال مالی دچار مشکل هستیم، معلوم است که هدف تحریم فشار بر زندگی مردم است. البته مردم ثابت کردند برابر فشار خارجی می ایستند وایستادگی خواهند کرد. ما به عنوان خدمتگزاران مردم وظیفه داریم با اتخاذ سیاست های داخلی و خارجی با تحریم مقابله کنیم. انتظار مردم این است که معضلات اقتصادی آنها را حل کنیم و سرلوحه کار ما باشد. ما مذاکره جدی را با طرف خارجی‌مان آغاز خواهیم کرد و نشان خواهیم داد در مذاکرات جدی هستیم. اما در عین حال دست روی دست نمیگذاریم که طرف خارجی پاسخ مثبت یا منفی بدهد. ما برای شرایط حال برنامه داریم. حالا اسمش اقتصاد مقاومتی یا استقامتی است ادامه میدهیم. البته برای رفع تحریم ها تلاش خواهیم کرد. یکی از راه حل های اساسی مذاکره است البته و ما برای آن تاکید میکنیم. برای رفع نگرانی های مشترک دو طرف.

* المانیتور: خوشحالم دوباره شما را می بینم. مذاکره با ۵+ ۱ به شکست منتهی شده آیا شما در نظر دارید فکر کنید به مذاکره مستقیم با آمریکا. برنامه شما برای صدور ویزا و باز شدن بخش کنسولی با ‌آمریکا چیست؟

_روحانی: خوش بینی ایشان زیاد بود. با ۵+۱ مذاکرات به تعبیر ایشان شکست، حالا به شکست منجر نشده ولی به آن نتایج مورد نظر رسیده نشده است. ما با ۵+۱ مذاکرات صریح تر و جدی تر خواهیم داشت. بعد از اینکه مسئولان محترم مذاکره تعیین شوند در این دولت، این مذاکرات شروع می شود. اما اینکه گفتند چون ۵+۱ مذاکراتش منجر به شکست شده پس باید مذاکره مستقیم با آمریکا باشد این مقدمه نیاز نیست. هر کس با حسن نیت با ما صحبت کند و احساس کنیم منافع ملی مان در مذاکرات تامین می شود مشکلی نخواهیم داشت حالا حتی اگر آمریکا باشد. بقیه مسائلی که گفتید برای آینده دور خواهد بود. اگر ببینیم آمریکا دنبال زبان فشار و تهدید نیستند. آن سیاستی که تعبیر به چماق و هویچ می کنند هیچوقت نمی پسندیدم و الان نمی پسندیم. اگر بنا به تامین منافع متقابل باشد راه باز خواهد بود برای صحبت کردن.

* روزنامه ابتکار: ۸ سال پیش رئیس جمهور وعده داد نفت را به سفره می آورد. اما الان نه نفت آمد و نه نان ماند. توصیف شما از میراثی که در ۱۲ مرداد تحویل گرفتید بخصوص در بخش اقتصاد چیست؟


در طول ۱۰۰ روز اول همکارانم در بخش های مختلف همکارانم آمار و ارقام را صادقانه به مردم خواهند گفت. البته کم و بیش نخبگان و مردم از آمار خبر دارند. معیار اصلی تورم جیب مردم است نه بانک مرکزی و مرکز آمار. بیکاری هم لازم نیست ما آمار بدهیم هر کس در خانه اش می تواند بفهمد بیکاری چقدر است.

همه تلاش، بهبود معیشت مردم و زندگی بهتر مردم است. برای اینکار باید امید به وجود بیاید و آرامش و ثبات به وجود بیاید و باید شرایط برای رونق اقتصادی آماده شود. دولت در برنامه های کوتاه و بلند مدت خود در پی بهبود معیشت مردم خواهد بود اما واقعیت های کشور را هم صادقانه به مردم خواهد گفت و همچنان به مردم می گوید این دولت هیچکاری را بدون کمک و حمایت مردم نمیتواند انجام دهد و مطمئن است با کمک مردم همه کار به اذن خداوند شدنی است.

* خبرگزاری فارس: اتقاداتی به کابینه پیشنهادی شما مطرح شد. از حضور برخی افراد که با حوادث ۸۸ مرزبندی شفافی نداشتند تا چینش کابینه با فشار برخی گروه ها و نادیده گرفتن سهم زنان.

روحانی: معیار ما برای انتخاب کابینه، شایستگی افراد و نیاز کشور به افراد باسابقه، متخصص و باتجربه بود. ما احساس کردیم زمان نداریم برای اینکه بار دیگر بخواهیم خطا کنیم. با صراحت اعلام میکنم هیچ کسی بر بنده به عنوان رئیس جمهور فشاری نیاورده که کسی را انتخاب کنم. بنده هم کسی نیستم، آنها که من را می شناسند میدانند کسی نیستم که در شرایط فشار تصمیم بگیرم. تمام افراد را خودم انتخاب کردم البته با دیگران مشورت کردم. اما با صراحت اعلام میکنم آنچه شایع است درست نیست. دولت شرکت سهامی نیست که بگوید این گروه یا آن گروه و این جناح یا آن جناح سهمش چقدر است. مبنای ما اعتدال گرایی و تخصص و تجربه و پاکدستی و باور به آنچه مردم در انتخابات گفتند و ... بوده است. اعضای کابینه من باید انتخابات مردم را باور داشته باشند و به آنها گفته شده و به اعتقاد من آنها پیام انتخابات را شنیدند و باور کردند. اتهاماتی که بعضی کنار و گوشه نسبت به برخی افراد می زنند درست نیست. غیراخلاقی است. البته ممکن است این مسائل احتمالا در مجلس مطرح شود و من پاسخ خواهم داد. من از همه وزرای پیشنهادی ام با قاطعیت دفاع میکنم. آنها را میشناسم یا مستقیم با آنها کار کردم یا در جنگ و شورای امنیت ملی با آنها بود. در مراکز تحقیقات و پژوهش ها با آنها کار کردم. البته چند نفری هم در کابینه هستند که آشنایی زیادی نسبت به گذشته آنها ندارم اما افراد مطمئنی به ما معرفی کردند و در مجموع به آنها اطمینان حاصل کردم. هیچ کس به من فشار نیاورده بخصوص آنها که در انتخابات در کنار من بودند و همصدا بودند. حالا گاهی برخی که در مسیر دیگری بودند مستقیم و غیرمستقیم میخواستند فشاری شروع کنند اما در لحظات اولیه دیدند که عکس العمل من در برابر فشار چگونه است.

به ملت میگویم مبنای انتخاب من نه سهم خواهی گروه ها بوده و نه فشارگروه ها. مبنای ما معیارها بوده است. همه افرادی که انتخاب کردم در لیست کارگروه ها وجود داشتند و مورد بررسی قرار گرفته بودند. با خیلی هایشان از گذشته رفیق بودم در مجلس و شورای امنیت با هم بودیم و لیاقتشان را دیدم. آنچه بیان شد که فشاری در این زمینه بوده اصلا واقعیت ندارد. مبنایمان شایسته سالاری و اعتدالگرایی بوده. به مردم اعلام میکنم برمبنای قولی که داده بودم عمل کردم و اگر روزی قرار باشد به قولم عمل نکنم از مردم عذرخواهی میکنم. وظیفه میدانم همانطور که قسم خوردم امانتدار مردم باشد و از حقوق مردم دفاع کنم.

* نیویورک تایمز: شما در طول این مصاحبه موکدا گفتید مایل به مذاکره با آمریکا هستید و اینکه آمریکا رفتارش منافقانه و ناصادقانه نباشد. انتظار شما از گام های عملی آمریکا چیست؟
-روحانی: من اظهار تمایل نکردم. من گفتم برای منافع ملی حاضرم با هر کشوری که لازم باشد حرف بزنم. نه اشتیاقی داریم و نه تمایلی نشان دادیم. این را برای تصحیح لحن اعلام کردم.
آمریکا باید پیام مردم ایران را بشنود. همین. ما چیز دیگری نمیخواهیم. دنیا صدای ملت را شنید و ۵۵ کشور در تحلیف شرکت کردند و اینهمه تبریک گفتند از مقامات اروپایی و آسیاییی و قاره آمریکا و همه کشورهای دنیا در پیام تلفنی یا کتبی. آمریکا پیام را بشنود همین. کاری که گروه فشار در امریکا برای تشدید تحریم انجام میدهد به معنای سردرگمی کاخ سفید است. توصیه میکنیم کاخ سفید از این سردرگمی دربیاید. اگر احساس کردیم آمریکا برای حل معضلات واقعا جدی هستند، اراده ایران برای حل و فصل مسائل و رفع نگرانی ها جدی است. آنها هم اگر جدی بودند کار پیش می رود.

*دنیای اقتصاد: درباره هماهنگی تیم اقتصادیتان چه برنامه‌ای دارید.
روحانی: در دولت‌‌های گذشته ناهماهنگی ها در این بخش مشکل زا شده بود. البته دیدم که برخی رسانه ها نوشتند تیم اقتصادی من هم هماهنگ نیست. ولی اینگونه نیست. تیم اقتصادی من هماهنگ است. این دغدغه بحق وجود دارد که اگر تیم اقتصادی هماهنگ نباشد دودش در چشم مردم می رود. انشاءالله اینطور نخواهد بود. یکی از معیارهای انتخاب ما این بوده که دولت بتواند گروهی کار کند. برخی رسانه ها که شاید مبنایشان تاثیرگذاری بر مجلس باشد به خودشان زحمت ندهند چون تاثیر ندارد خیلی. نمایندگان خودشان هوشیارند واهل مطالعه هستند.

*سی‌سی‌تی‌وی چین: آیا شما پیشنهاداتی برای دور آینده مذاکرات هسته‌ای خواهید داشت؟ رسانه های ایران مطالب زیادی می نویسند مبنی بر اینکه بحث مربوط به غنی سازی هسته‌ای قابل مذاکره نیست.

-روحانی: مگر قرار بود قابل مذاکره باشد؟ اصل غنی سازی حق همه ملت هاست. طبق ان‌پی‌تی حتی کشورهای دیگر موظفند به کشوری که میخواهد فعالیت صلح آمیز هسته‌ای کند کمک کند. یعنی ما طلبکار هستیم.هیچکس در ایران در هیچ زمانی نگفته که غنی‌سازی را کنار می‌گذاریم. ما در مذاکره حتما طرح خواهیم داشت ولی هنوز زود است باید دولت تشکیل شود و تیم مذاکره تعیین شوند. آنچه ما دنبالش هستیم در این مذاکرات، رفع نگرانی‌های مشترک است. ممکن است ما و طرفمان نگرانی داشته باشیم که قادریم رفع کنیم. دستیابی به منافع مشترک نیست امکان پذیر است. مذاکرات باید برد-برد برای دو طرف باشد.

* تی‌آر‌تی ترکیه: درباره تحولات روزهای اخیر در شمال سوریه بین گروه های پ ک ک و کرد و ... نظرتان چیست؟
روحانی: ما جنگ داخلی در سوریه را محکوم میکنیم. حضور تروریست های خارجی را در سوریه محکوم میکنیم. دخالت های خارجی را هم محکوم میکنیم. راه حل سوریه را نظامی نمیدانیم. راه حلش سیاسی است با حضور همه گروه های سوری اعم از دولتی یا معارضین. البته گروه های تروریستی معنایی ندارد که از خارج از کشور آمده اند و باید اخراج شوند. راه حل سوریه مذاکره همه گروه های سوری برای یافتن راه حل مورد نظر مردم و در نهایت دموکراسی و انتخابات است. البته کشورهای منطقه مانند ایران و ترکیه و دیگران میتوانند با مشارکت هم کمک کنند که این پروسه سریعتر به راه حل برسد.

* روزنامه شرق: لایحه جرم سیاسی در مجلس در حال بررسی است. شما بارها گفتید با فضای امنیتی مشکل دارید. آیا برای آزادی زندانیان امنیتی سیاسی رایزنی شده یا خیر؟
روحانی: بحث حقوق ملت مد نظر قرار خواهد گرفت. یکی از مباحث حقوق شهروندی مربوط به جرم سیاسی خواهد بود که این جرم چیست. دولت حمایت میکند که این لایحه زودتر در مجلس تصویب شود و به قانون تبدیل گردد. اما درباره سیاسیونی که مورد اشاره قرار دادید، اینها نیاز به اجماع ملی و مذاکره با سه قوه هست. دولت که تشکیل شود مذاکرات را با دو قوه دیگر خواهیم داشت و اینگونه مسائل را دنبال میکنیم. برای دولت لذت بخش است که صفا و صمیمیت و برادری در کشور جایگزین و اختلافات و شکاف ها شود در چارچوب قوانین و مقررات.

* آیا ایران و شما مایلید با آمریکا و بریتانیا که بازیگران اصلی هستند در مناقشه سوریه بر سر میز مذاکره بنشینید؟ شما مدت‌ها در گلاسکو زندگی کردید چه چیزی در فرهنگ این کشور مورد پسند شما بوده است.
روحانی: اساس کار در سوریه مردم سوریه هستند و دیگران باید تسهیل کنند ومداخله نکنند و ارسال اسلحه را متوقف کنند و تروریست ها را تشویق نکنند. اما درباره سوال شما بحث ژنو ۲ مطرح است و اگر در جمع بین المللی حضور داشته باشیم به طور طبیعی ایران با دیگران حرف خواهد زد.

* اعتراض مجدد یکی از خبرنگاران، این نشست خبری را برای لحظاتی با حاشیه مواجه کرد. این خبرنگار معترض گفت: اعتدال به معنی حذف دیگران به معنای افراط و تفریط نیست. اعتدال یعنی من مثل بوقلمون رنگ عوض نکنم. من به احمدی‌نژاد عشق می ورزم. به اسم اعتدال، سر اعتدال را نبرید. من نابینا هستم باید نابینایان تکریم شوند.
روحانی: بیان جنابعالی و نکاتی که فرمودید مورد احترام است و خودتان هم مورد احترامید. اما شیوه‌ای که به کار بردید حتما با اعتدال نمی‌خواند. یعنی اگر اولین اصل در اعتدال، قانون و نظم است. این جزو اصول اولیه است. همانطور که جنابعالی به خود حق میدهید بلند شوید و سوال کنید، باید راضی باشید آنها که نوبت بهشان نرسیده بلند شوند و صحبت کنند. ولی اینکه گفتید به افراد معلول و نابینا مورد توجه جدی دولت و مردم باشند و تکریم شوند کاملا درست است.

* روزنامه اطلاعات: درباره اصل ۴۴ برنامه تان چیست؟
روحانی: اساس سیاست این بوده که اقتصاد ما رقابتی شود و تصدی گری دولت کاهش یابد و کار به بخش غیردولتی واگذار شود. اجرای این سیاست ها با نواقص و مشکلات زیادی توام بوده. برگرداندن آنها کار آسانی نیست اما از این پس دولت همه اهتمام خود را به کار خواهد بست تا سیاست های اصلی اصل ۴۴ قانون اساسی، کاملاً اجرا وعملیاتی شود.

رضا
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۸:۴۳
اونجاش خیلی باحال بود که آقای رئیس جمهور درباره مشارکت زنان در کابینه گفته که ماازوجودزنان درکابینه استفاده می نماییم؟ (105328)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۴۳
حرفهاش جدا به دل نشست. (105527)
روح
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۸:۴۵
احسنت دکتر روحانی جواب آقای شریعتمداری رو داد که گفته بودن رئیس جمهور تحت فشار بعضی از وزرا رو انتخاب کردن و مجلس با رد کردن اونها به رئیس جمهور کمک کنه.... دیدی برادر حسین؟ رئیس جمهور زیر بار هیچ فشاری نمی رود (105330)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۸:۴۷
دکتر روحانی : آنهایی که در انتخابات همراه من بودند (خاتمی،هاشمی) هیچ فشاری در انتخاب وزرا نداشتند اما یه عده ای که مسیرشون متفاوت با من بود و هست(افراطیون و سمبل اونا شریعتنداری) به دنبال فشار و تاثیرگذاری بودند که بیراهه میروند چون من اهل تحمیل نیستم (105332)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۳:۳۲
به خاطر همین رحمانی فضلی کلیدی ترین وزارتخونه رو گرفت؟ آقای روحانی به عمل کار برآید به سخنرانی نیست! به خدا سی ساله داریم حرف می شنویم...بهار سانسور نکن (105497)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۳:۵۷
چرا منفی دادید خدایی؟ (105566)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۰۳
دوصد گفته چون نیم کردار نیست.هر چند ما منتظر میمونیم ببینیم چه میکنه این روحانی؟ (105516)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۱:۱۱
احسنت آفرین (105535)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۸:۵۱
مسئله هسته ای حق مسلم ایران و کشورهای روبه پیشرفت است و دکتر روحانی عزیز مرد اعتدال ایران از این حق کاملا دفاع خواهند کرد. (105336)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۰۲
جون مادرت منتشر کن بهار جون!!اخه برادر من تو چی از انرژی هسته ای میدونی؟اونم تو اون مملکت که تماما رو خط زلزله هست اونم با این هزینه سر سام اور اونم با همکاری کشوری مثل روسیه که اصلا این کاره نیست با این اوضاع همین سرمایه ای که از دست رفت بابت تحریم ها و همین سرمایه گذاری که شد اگه در هر زمینه ای دیگه برای انرژی میشد هم امنتر بود هم اینقد سرمایه تلف نمیشد هم پیشرفتش خیلی بیشتر بود. بسه تکرار کردن حرفای اصحاب قدرت .یه خورده بفکر باشیم (105515)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۸:۵۸
وجدانی سئوالات خبرنگاران اصلاح طلب را با بقیه مقایسه کنید، درود بر صراحت و شجاعتشون.

درود بر اصلاحات (105339)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۳:۳۹
خدایی نامردی بود 2 تا خبرنگار اصلاح طلب اومد بقیش اصولگرا بودن....!! (105499)
آباندخت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۰۶
بعد 8 سال 2 ساعت میخکوب نشستم پای تلویزیون و لذت بردم از کلام و سیاست رییس جمهورم
وقتی هم جواب خبرگزاری فارس و اونننننننقققدر قشنگ داد واقعاااااا بهش افتخار کردم
مچکریممممممممممممم (105344)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۴۳
منم بعد از مدت ها ٢ ساعت تلويزيون ايران ، اونم شبكه خبر ديدم.
روحاني مچكريم. (105526)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۱۰
حالا جوابت رو گرفتی بهارنیوز ؟ شما که مدعی بودید اگر روحانی عقب نشینی کند صحنه را تا آخر باخته / (105347)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۱۱
بنظرم مصاحبه خوبی بود
اون تیکه اخر که اون خبرنگار نابینا اومد واقعا خوب بهش جواب داد عجب رویی دارن این جماعت بخدا؟؟؟؟؟؟ (105348)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۴۶
در جواب اون عزيز نابينا كه با افتخار گفت من يك احمدي نژاديم ، منم مي گم :
من هم يك خاتميم ، يك موسوي، يك كروبي ، يك رهنورد، يك حسن خميني ، يك هاشمي ، يك خاتمي و.... من كسي هستم كه در تمام اين سال ها از تمام تريبون ها بهم توهين كرديد و اجازه پاسخگويي نداديد . ديگه اون دوران تموم شده ، ديگه اجازه هيچ توهيني نداريد. (105529)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۱۱
از صداوسیما تشکر میکنیم که با تغییر رویه همراه دکتر روحانی است راستی می خواستم از ایت الله لاریجانی و دکتر لاریجانی نیز تشکر کنم که همراه و هم قدم دکتر روحانی هستن به امید ابادی و وحدت و اعتدال برای ایران عزیز (105349)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۲:۵۴
نفوذی!!! ما فقط از روحانی مچکریم نه بقیه که اسم بردی (105471)
علی
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۳:۵۴
اصلاح طلبان می توانند همراه با رویکرد آقایان خاتمی،هاشمی دوباره در سپهر سیاست ایران بدرخشند به شرط آنکه اعتدال را فراموش نکنند.با علی لاریجانی هم می توان صحبت کرد چرا که نه (105505)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۲:۵۳
اینگونه کامنت ها خیلی جالبند، درونش این مستتر شده که اصلاح طلب ها اهل اعتدال نیستند و اگر اعتدال را رعایت کنند....

اصلاح طلبی یعنی اعتدال
و اصولگرایی یعنی دوری از اعتدال (105559)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۴۷
منفي دادم چون فقط از روحاني مچكرم. (105530)
fatemeh
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۱۲
اقای روحانی بسیار حرفه ای سخن گفتند و رفتار کردند. (105351)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۴۷
خيلي باشخصيت بود. (105531)
شیراز
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۱:۲۶
سخنرانی ایشون عالی بود.بسیار مودب باشخصیت و در شان رییس جمهور.کاملا برعکس گذشته (105539)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۱۲
آیا در 8 سال گذشته هیچ خبرنگار
اصلاح طلبی نتوانسته بود
از آقای احمدی نژاد نتوانسته بود سوال کند؟
خبرنگار شرق خیلی نمک نشناس و دروغگو بود (105352)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۴۸
نخير نتونسته بود. (105532)
(امین)
United Kingdom
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۱۸
ایران خودش داره از حکومت سوریه حمایت می کنه اونوقت از کمک دیگر کشورها به مخالفان سوری انتقاد می کنه؟

تازه ایران نمی تونه در کنفرانس«ژنو2» شرکت داشته باشه

چون مثل نظام سوریه مخالفان سوری رو به رسمیت نمی شناسه

حالا کشوری که یک طرف درگیر رو به رسمیت نمی شناسه می تونه در کنفرانسی برای صلح بین دو طرف درگیر شرکت داشته باشه؟ (105359)
حامد
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۲۹
به نام خدا.

"راجع به وزرا اگر میخواهیم اظهارنظر کنیم کاملاً صادقانه نه بر مبنای اینکه یک کسی قرار بود چون نشد حالا فشار بیاوریم."

جناب روحانی ... با مایی یا با حسین اینا؟ (105368)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۳:۵۵
بابا اینا رو در جواب خبرگزاری فارس گفت . تند رو ها مثل شریعتمداری میخواستند روحانی بهشون باج بده .اینم به اون ها باج نداده . (105507)
ایوب
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۳۰
جدا از انتقادی که نسبت به انتخاب رحمانی فضلی دارم، انصافا صحبت ها و تصمیمات آقای روحانی تا کنون بسیار منطقی و با تدبیر بوده است.
اصلا سبک صحبت ایشان را بسیار جذاب می بینم! (105370)
اصلاح طلب
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۳۵
زنده باد روحانی (105373)
0281
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۴۶
هیچ کس درانتخاب کابینه برمن فشار نیاورده به خصوص آنهایی که درانتخابات کنارمن بودند وهم صدای من بودند حالا کسان دیگری که درمسیردیگری بودند مستقیم وغیر مستقیم می خواستند بر من فشار وارد کنند
قابل اونایی که هنوز جایی سوزشون خوب نشده وهی می گن دکتر روحانی تحت فشاره اصلاح طلب هاست (105383)
هومن
Brazil
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۴۸
ای بابا ! نظر ملتو بزار بینیم چی میگن دیگه ! ساعت 7:45 شده ! (105386)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۱۹:۵۴
بسیار نظرات دقیق و حساب‌شده‌ای دادند. از رأی به ایشان خوشحالم و از دفاع از ایشان در روزهای اخیر (به ویژه بحث‌های کابینه) خرسندم (105391)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۰:۰۳
عزیزان اصلاحطلب پیش به سوی مجلس و ریاست جمهوری بعدی .روحانی خوبه ولی واسه همین 4 سال و اینکه سلامت انتخابات رو تامین کنه و نزاره شورای نگهبان همه اصلاحطلبا رو درو کنه .در هر صورت فقط اصلاحطلبی و این 4 سال از روحانی بیشک حمایت خواهیم کرد (105397)
اصلاح طلب
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۱:۲۸
شما نفوذی هستی چیه ترسیدین طرفدار اصولگرا!!!!!!!!!!!

نخیر اگه خوب از پس کارا بر بیاد به کوری چشم نفوذی ها و رهبران اصلاحات هم تایید کنند انشاا... 4 سال دیگه هم ریس جمهور خواهد بود (105540)
بهروز فرجی
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۰:۰۵
گلی به جمالت دکتر
خوب جوابی به شریعتمداریها(مدعیان صاحب کشور) دادی امروز (105400)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۰:۰۵
سیمای ضرغامی در تضییع حقوق ملت ید طویل دارد این مساله باید به طور جدی مد نظر جناب روحانی قرار بگیرد. (105401)
بافقی لردی
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۰:۰۹
اراده ملت و جوانان بر تغییر استوار است (105404)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۰:۱۴
خدائی خوب حرف میزنه مدتها بود همچین ادبیاتی از رئیس جمهور نشنیده بودیم ، بهتره به جای نق زدن از روحانی حمایت کنیم که کاراشو پیش ببره. (105408)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۰۷
اخه چهار ساله رئس جمهور نداشتیم ...!کامل نمینویسم چون این بهارجون منتشر نمیکنه.رئیس دولت داشتیم. (105519)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۰:۱۶
بسیار دقیق و متین و سنجیده جواب دادند.ممنونم. (105410)
بهمن
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۰:۵۵
کنفرانس امیدبخشی بود (105431)
مجید
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۱:۰۰
آقای حداد عادل هم میگفتن مردم مقاومت کنن! من به آقای روحانی رای دادم به امید اینکه حرفی از اقتصاد مقاومتی نباشه و فکری برای مردم بشه
ضمنا بنده به شخصه امیدی به آزادی موسوی و کروبی ندارم (105435)
یامین
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۱:۲۳
در پاسخ به خبرنگار فارس
قابل توجه روزنامه وزین کیهان
هیچ کس در انتخاب اعضای کابینه به من فشار نیاورد
. . .

وی بار دیگر تاکید کرد که فشاری در این زمینه بر روی ما نبوده و مسائلی که در این زمینه مطرح می‌شود واقعیت ندارد، مبنای ما شایسته‌سالاری و اعتدال‌گرایی بوده است.

رییس‌جمهور با بیان این‌که من تلاش دارم به قول‌های خود عمل کنم و بر اساس آنها عمل کنم، گفت: اگر خدای نکرده روزی به قولم عمل نکنم به مردم اعلام می‌کنم، از مردم عذرخواهی می‌کنم و وظیفه خود می‌دانم همان‌طور که قسم خورده‌ام امانتدار باشم و از حقوق مردم دفاع کنم. (105443)
علی
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۱:۳۲
از سخنرانی رئیس جمهور لذت بردم (105445)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۱:۴۶
درود بر دکتر روحانی. رییس جمهور دانشمند ایران (105448)
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۲:۳۷
خوب آقای روحانی در خصوص وزیران صریح گفتند هیچ کس به ایشان فشار نیاوردند یعنی خودشان هم همه آن وزیران را قبول دارند حالا باز یک عده وکیل وصی روحانی می شوند وشروع می کنند به توجیه (105457)
یک معلول
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۲:۵۷
دوست داشتم به اون خبرنگار نابینای احمدی نژادی که از روحانی در مورد برنامه هاش برای معلولین سوال کرد بگم :
دوست من تو که احمدی نژادی هستی الحق و الانصاف این آدم توی 8 سال مدیریت جهانی کاری هم برای معلولین کرد؟ (105474)
mk
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۳:۴۸
آدم احمدی نژاد بود عمدا قصد داشت فضا رو به هم بریزه در دوره احمدی نژاد یاد ندارم این بابا رو دیده باشم (105503)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۵۰
دقيقا ، چرا تو اين ٨ سال هيچي نگفت و نخواست؟؟؟ (105533)
۱۳۹۲/۰۵/۱۵ ۲۲:۵۹
من از خیلی از افراد با گرایشهای مختلف شنیدم که از مصاحبه آقای روحانی بسیار راضی بودند و آنرا خوب و حق بینانه دانستند.در ضمن آن برادر روشن دل که خود را احمدی نزادی میدانست توضیح نداند که در این هشت سال گذشته برای عزیزان روشن دل چه کارهایی انجام شده است؟و اصولا این نابسامانیهای اقتصادی و تورم آرامشی برای مردم باقی گذاشته است؟ (105478)
دوستدار روحاني
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۱۰
رييس جمهور امروز نشون دادن كه نميذارن كسي براشون تعيين تكليف كنه
مخصوصا برادران اصولگرا!
روحاني مچكريم! (105521)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۱۴
اعتدال یعنی همین... یعنی همه راضی هستند (105522)
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۴۶
دلم میخواد ببینم حاج حسین فرداحرفی هم برای گفتن خواهد داشت یا مثل گذشته باز هم علیه ملت قلم خواهد زد.البته بعید میدانم چون ترک عادت موجب مرض است. (105528)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۰:۵۳
یه نفر میاد برای همه منفی میزنه اگه یکی بگه زنده باد شریعتمداری اون وقت مثبت میزنه

روحانی تا اخر باهات هستم (105534)
saeed
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۱:۱۸
این برادر نابینا تو این 8سال کجا بود ما که این آقا رو هیچ وقت نمی دیدیم (105538)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۳:۵۴
دوستان قدر روحانی رو بدونید واینقدر بهش فشار نیارید.یادمون نره زمان خاتمی با اون توقعات نابجا پشت این بزرگوارو خالی کردیم ونتیجش این شد که موجودی مثل محمود اومد سرکار.شرایط الان کشور مثل مجلس و نهاد های دیگه رو در نظر بگیرید بعد متوجه میشید روحانی تا الان عالی بوده ... پشت دکتر روحانی رو خالی نکنید (105565)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۷:۱۰
٢٤ نظر در صف انتشار !!! بهار دوست داري ي خرده فعال تر باشي ؟؟ اون موقع كه خبرا داغه چرا نظرات مردم سريع تر منتشر نمي كني ؟ (105579)
۱۳۹۲/۰۵/۱۶ ۰۷:۱۲
بهار چرا نمي شه به نظرات راي داد و فقط به جواب نظرات راي داد ؟ فكر مي كنم مشكلي پيش اومده ، لطفا رسيدگي كنيد. متشكرم. (105580)