به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۲۰:۱۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۲/۱۱ ساعت ۱۱:۵۱
کد مطلب : ۱۷۶۸۸۶

قراردادهای میلیاردی آلمان برای بازسازی عراق

جو کیسر، مدیر عامل زیمنس، (راست) و لوی الخطیب، وزیر برق عراق، پس از بستن قرارداد در برلین
جو کیسر، مدیر عامل زیمنس، (راست) و لوی الخطیب، وزیر برق عراق، پس از بستن قرارداد در برلین
گروه بین‌الملل: عراق قصد دارد سیستم برق‌رسانی خود را بازسازی کند. شرکت‌های زیمنس و جنرال الکتریک بر سر گرفتن قراردادهای میلیاردی با یکدیگر رقابت می‌کنند. به گفته نخست وزیر عراق، آلمان برای گرفتن پروژه‌های بازسازی عراق شانس خوبی دارد.

شرکت زیمنس در پی گرفتن قراردادهای کلان در بخش‌هایی از عراق است که در جنگ تخریب شده‌اند. جو کیسر، مدیر عامل زیمنس، و لوی الخطیب، وزیر برق عراق، روز سه‌شنبه ۱۰ اردیبهشت (۳۰ آوریل) در برلین اولین قرارداد در این زمینه را امضا کردند.  این فقط شرکت زیمنس نیست که برای گرفتن قراردادهای میلیاردی در عراق تلاش می‌کند. شرکت‌های بزرگ دیگری نظیر جنرال الکتریک نیز در این بازار فعال‌اند. درباره جزئیات همکاری‌های آلمان و عراق پیشتر میان آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، گفت‌و‌گوهایی شده بود. به گفته نخست وزیر عراق، حجم پروژه‌هایی که قرار است در این کشور انجام شوند حدود ۱۴ میلیارد دلار و متشکل از چهار مرحله است و آلمان شانس خوبی برای گرفتن بخش بزرگی از این پروژه‌ها دارد.

زیمنس اعلام کرده که سه قرارداد به ارزش ۷۰۰ میلیون یورو برای فاز اول یکی از طرح‌ها را گرفته است. بر اساس این طرح نیروگاه‌های موجود و شبکه برق‌رسانی عراق بازسازی و گسترش داده می‌شود. قرار بود این پروژه از سال گذشته میلادی شروع شود و زیمنس می‌پنداشت می‌تواند یک تنه در عراق فعالیت کند، اما واشنگتن روشن کرد که شرکت جنرال الکتریک نیز باید سهم قابل توجهی از بازسازی عراق را به دست بیاورد.

پس از آن نیز انتخابات عراق رخ داد و دولت تغییر کرد و تصمیم‌گیری در این باره به تعویق افتاد. اما حالا دیگر مجال صبر کردن نیست. تحریم ایران مسئله تامین برق سه میلیون نفر در جنوب عراق را تحت تاثیر قرار داده است. مشکل برق بارها در عراق به مشکلی سیاسی تبدیل شده است. در شهر بصره در سال گذشته اعتراض‌های شدیدی به خاطر عدم تامین برق و آب آشامیدنی رخ داد. زیمنس در پایان سال ۲۰۱۵ قراردادی به ارزش بیش از هشت میلیارد دلار از مصر گرفته بود. آن زمان زیمنس توانسته بود جنرال الکتریک را کنار بزند و نیروگاه گازی و پارک بادی را به شبکه برق آن کشور وصل کند.