به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۲۰:۱۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۶/۲۵ ساعت ۱۴:۰۷
کد مطلب : ۱۸۷۷۴۷

درآمد میلیاردی از سود فروش «روپوش مدارس»

گروه جامعه: معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی توضیحاتی درباره فرآیند ساماندهی روپوش فرم دانش آموزی ارائه و تاکید کرد که این سازمان تا کنون ریالی از استان‌ها بابت درصد فروش لباس فرم دانش آموزی اخذ نکرده است.
درآمد میلیاردی از سود فروش «روپوش مدارس»
در واکنش به اخباری که اخیرا پیرامون اخذ درصدی از سود فروش روپوش مدارس از اولیا و واریز آن به حساب سازمان دانش آموزی و همچنین کیفیت پایین و قیمت بالای لباس فرم دانش‌آموزی منتشر شد اظهار کرد: سال گذشته وزیر وقت آموزش و پرورش، ماموریت ساماندهی لباس فرم دانش‌آموزی را در قالب بخشنامه‌ای به سازمان دانش‌آموزی واگذار کرد.
وی افزود: هدف این بود که سازمان دانش‌آموزی امر نظارت، ساماندهی و مدیریت فرآیندهای اجرایی لباس فرم مدارس را از مرحله تهیه تا توزیع مدیریت کند. در همین راستا دستورالعملی تنظیم و به کل کشور ابلاغ کردیم. همچنین تفاهم‌نامه‌ای با اتحادیه صنف پوشاک منعقد شد.معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش‌آموزی با اشاره به تشکیل کارگروه‌های استانی که قیمت‌گذاری، انتخاب نوع و کیفیت پارچه در آنجا به تصویب می‌رسد اظهار کرد: آموزش و پرورش در این کارگروه نمایندگانی داشت و همانطور که گفته شد اتحادیه صنف پوشاک قیمت گذاری لباس فرم را در هر استان انجام دادند و نوع و کیفیت پارچه را تایید کردند. اتحادیه تولیدی‌های رسمی و دارای مجوز را به ما معرفی کرد تا در سامانه راه اندازی شده ویژه این موضوع، ثبت نام کنند.

دلبری ادامه داد: ما نیز فراخوانی صادر و تولیدی‌ها را به مدیران مدارس معرفی کردیم. به این ترتیب دست دلالان و واسطه گرانی که دارای مجوز نبودند و زیرزمینی کار می‌کردند و تبعات بسیاری را در سال‌های گذشته ایجاد کرده بودند کوتاه کردیم. ظرفیت تولیدی‌ها در سامانه مشخص بود و مدیران مدارس از طریق سامانه و نه به صورت انحصاری، تولیدی‌ها را انتخاب و قرارداد بستند.شورای مدرسه تصمیم گیری می‌کند که امسال دانش آموزانش لباس فرم داشته باشند یا خیر
وی درباره روند انتخاب رنگ، مدل و حتی لزوم تهیه روپوش مدارس در هر سال نیز گفت: شورای هر مدرسه در این موارد تصمیم گیری و مصوب می‌کند که آیا لباس فرم لازم هست یا خیر و مدل لباس فرم باید چه باشد. بنابراین سازمان دانش آموزی دخالتی در این موارد ندارد؛ لباس فرم اجبار نیست و شورای مدرسه تصمیم گیری می‌کند که امسال دانش آموزانش لباس فرم داشته باشند یا خیر؛ البته ما در دستورالعمل ارسالی تاکید کردیم که مدارس حتی‌المقدور از رنگ و لباس سال قبل استفاده و در حالی که لباس سال قبل هنوز قابل استفاده است خانواده‌ها را ناچار به خرید روپوش نو نکنند.معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی با اشاره به نظارت نیروهای سازمان دانش‌آموزی بر امر ساماندهی تولید و توزیع لباس فرم مدارس اظهار کرد: به تولیدی‌ها اعلام کردیم که یک بازه زمانی را مشخص و لباس فرم را در مدرسه تحویل

دلبری در پاسخ به اینکه گفته شده درآمد سازمان دانش آموزی از محل لباس فرم مدارس در سال جاری به بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان می‌رسد گفت: حداقل در تهران و بیش از ۲۰ استان دیگر، ریالی بابت فرایند ساماندهی، فعالیت سامانه و نیروی انسانی دریافت نکرده‌ایم و این امر کاملا رایگان بود. هدف ما این بود که اولیا دغدغه نداشته باشند، قیمت تمام شده پایین بیاید و دست واسطه‌ها کوتاه شود. صرفا اهداف تربیتی، ترویج سادگی و همرنگی، تشوق به نظم و انضباط و حمایت از اقتصاد خانواده‌ها را دنبال می‌کنیم و به دنبال منافع اقتصادی نبودیم.وی ادامه داد: لباس فرم دانش آموزی در سال‌های گذشته متولی خاصی نداشت، و ما تلاش کردیم تا از دغدغه مدیران بکاهیم. اخذ این وجوهات صحت ندارد و مشخص نیست رقم ۲۰۰ میلیارد تومان از کجا آمده است. این در حالی است که بیش از ۵۰ درصد مدارس ما روستایی و غیردولتی‌اند و شامل طرح لباس فرم نیستند و شهر تهران هم هیچ مبلغی اضافه‌تر از قیمت مصوب اتحادیه اخذ نکرده و اگر هم مناطقی این کار را انجام داده باشند مرتکب تخلف شده‌اند که اگر به ما اعلام شود، رسیدگی می‌کنیم.معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت بر امور استان‌های سازمان دانش آموزی در پاسخ به اینکه در بخشنامه ارسالی به استان‌ها آمده است که استان‌ها باید حداکثر تا ۱۰ درصد هزینه روپوش مدارس را به حساب سازمان دانش آموزی واریز کنند گفت: بخشنامه‌ در تاریخ ۲۴ تیرماه اصلاح و به استان‌ها ابلاغ شده است و سازمان هیچ گونه وجهی از این بابت دریافت نمی‌کند. اگر هم هزینه‌ای دریافت شود کاملا داوطلبانه بوده و صرف بخشی از هزینه‌های پشتیبانی و توسعه خدمات می‌شود.
دلبری افزود: حدود ۶۰۰۰ تولیدی در سامانه ثبت نام کردند و در برخی مناطق نیز به صورت سنتی و دستی ثبت نام به عمل آمد؛ تخلفاتی هم در این مدت رخ داده که با آنها برخورد شده است.
مرجع : ایسنا