به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۲۰:۱۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۶/۲۹ ساعت ۰۰:۵۵
کد مطلب : ۱۸۸۰۱۲

مشاركت 66 درصدی در انتخابات اسراییل

گروه بین‌الملل:  شمارش آراء انتخابات سراسری اسراییل با اعلام کمیته انتخابات امروز به پایان رسید و دو حزب نتانیاهو و گانتز بدون کسب اکثریت کرسی‌های پارلمان، در بن‌بست باقی ماندند.
مشاركت 66 درصدی در انتخابات اسراییل
در این دوره، که دومین انتخابات سراسری در فلسطین اشغالی برای انتخاب ۱۲۰ نماینده کنست طی سال جاری بود، شش میلیون و چهارصد هزار نفر از ساکنان واجد شروط رأی دادن در سرزمین‌های اشغالی، روز سه‌شنبه به پای صندوق‌ها رفتند. طبق آمار رسمی، مشارکت در این دوره ۶۵.۸۸ درصد گزارش شده است.

تا پایان روز گذشته (چهارشنبه) ۹۵ درصد آراء شرکت‌کنندگان در این انتخابات شمرده شده بود. ۵ درصد باقیمانده آراء نظامیان، زندانیان، نیرو‌های امنیت، بیماران و کارکنان بیمارستان‌ها و دیپلمات‌ها بود که شمارش آن‌ها نیز حدود ساعت ۸ صبح امروز (به وقت محلی) به پایان رسید.
به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل» شمارش این ۵ درصد باقیمانده، اما تغییری در میزان آراء کسب‌شده توسط احزاب مختلف ایجاد نکرد. با اینکه کمیته مرکزی انتخابات اعلام کرده نتایج رسمی هفته آینده منتشر خواهد شد و باز هم احتمال تغییر در نتایج کنونی وجود دارد، اما بسیاری از تحلیلگران آمار کنونی را قطعی می‌دانند.
بر اساس آخرین نتایج منتشر شده از سوی این کمیته در ساعت ۸:۰۶ صبح به وقت محلی (بعد از پایان شمارش آراء) ائتلاف «آبی و سفید» به رهبری «بنی گانتز» توانست با مجموع ۲۵.۸۱ درصد کل آراء، تعداد ۳۳ کرسی از پارلمان را به خود اختصاص دهد. حزب لیکود به رهبری «بنیامین نتانیاهو» نیز با مجموع ۲۵.۰۹ درصد آراء توانست ۳۲ کرسی را در کنست کسب کند.
بعد از این دو، حزب «لیست مشترک» اعراب به رهبری «أیمن عودة» با ۱۲ کرسی، حزب «شاس» به رهبری «آریه درعی» با ۹ کرسی، حزب «اسرائیل بیتونا» به رهبری «آویگدور لیبرمن» با ۸ کرسی، حزب «اتحاد یهودیان توراتی» با ۸ کرسی، حزب «یامینا» به رهبری «آیلت شاکد» با ۷ کرسی، حزب کار به رهبری «عمیر پرتص» با ۶ کرسی و حزب اتحاد دموکراتیک به رهبری «ایهود باراک» با ۵ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

این نتایج نشان می‌دهد ائتلاف فعلی نتانیاهو (شامل حزب‌های لیکود، شاس، اتحاد یهودیان توراتی و یامینا) حائز ۵۶ کرسی و در واقع ۵۶ رای برای پیشنهاد نخست‌وزیر شدن نتانیاهو دارد که البته دارای اکثریت ۶۱ رای نیست. البته شاکد (رهبر ائتلاف یامینا) اعلام کرده اگر منافع آن‌ها تامین نشود، به احتمال زیاد با نتانیاهو ائتلاف نخواهد کرد.
از طرفی ائتلاف احتمالی گانتز (شامل حزب‌های آبی‌وسفید، کارگر و اتحاد دموکراتیک) فعلا دارای ۴۴ کرسی و رای برای پیشنهاد دادن گانتز به رئیس اسرائیل جهت نخست‌وزیر شدن است. البته ایمن عوده، رهبر حزب «لیست مشترک» اعراب علی‌رغم اینکه هنوز از ائتلاف با هیچ طرفی صحبت نکرده، اما می‌گوید که با گانتز اشتراک نظر‌هایی دارد.
نکته مهم، اما بلاتکلیفی لیبرمن و حزب اسرائیل بیتونا با ۸ کرسی در اعلام حمایت خود از حزب نتانیاهو یا گانتز است. لیبرمن که از سوی رسانه‌های اسرائیلی به عنوان عامل سرنوشت‌ساز در تشکیل کابینه و تعیین نخست‌وزیر لقب گرفته، پیشتر تلویحا اعلام کرده که تمام تلاشش را می‌کند تا نتانیاهو را از رهبری حزب لیکود به زیر کشیده و مانع تشکیل ائتلاف او شود. لیبرمن تاکید کرده هر حزبی که تمام شروط وی برای تغییرات سکولاریست در سیاست‌های کابینه اسرائیل را بپذیرد، با آن‌ها ائتلاف خواهد کرد.
همچنین رسانه‌های اسرائیلی با اشاره به اینکه دو حزب رقیب، با توجه به نتایج حاصل‌شده، قادر به تشکیل یک کابینه ائتلافی با اکثریت لازم (۶۱ کرسی) نیستند؛ تحلیل می‌کنند که به احتمال زیاد دو طرف مذاکراتی را برای تشکیل کابینه فراگیر و متحد شدن انجام خواهند داد. تحلیلی که امروز با دعوت نتانیاهو از گانتز برای دیدار و تشکیل کابینه فراگیر بیش از پیش به واقعیت نزدیک شد.
حال باید منتظر شد و دید که آیا گانتز بر خلاف وعده انتخاباتی خود مبنی بر اینکه به هیچ وجه با نتانیاهو ائتلاف نخواهد کرد، حاضر به این کار خواهد شد یا نه. البته عده‌ای از تحلیلگران نیز می‌گویند شاید گانتز به یک شرط ائتلاف با نتانیاهو را بپذیرد و آن استعفای وی از نخست‌وزیری است.
با این حال نتانیاهو امروز با انتشار یک پیام ویدئویی، ضمن پذیرش شکست در تشکیل ائتلاف راست‌گرا، از گانتز دعوت کرد تا امروز با هم ملاقات جدی برای تشکیل کابینه فراگیر داشته باشند. شبکه «اسکای نیوز»، اما به نقل از منابع خود گزارش داد گانتز معتقد است نتانیاهو تمایل دارد انتخابات مجدد (برای سومین بار) در فلسطین اشغالی برگزار شود به همین دلیل پیشنهاد نخست‌وزیری چرخشی وی را نمی‌پذیرد.