کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

دانشجویان ترکیه نگران تشکیل پلیس ارشاد

18 آبان 1392 ساعت 13:53

گروه بين الملل: کشمکش فرهنگی در ترکیه وارد مرحله جدیدی شده است. دستور نخست وزیر این کشور در بازرسی از خوابگاه‌های دانشجویی مختلط و جداسازی جنسیتی آن‌ها، می‌تواند قطب‌بندی‌ها در ترکیه را تشدید کند.


ترکیه کشوری است که زنان می‌توانند در انظار عموم سیگار بکشند.  بسیاری دختران و پسران ازدواج نکرده، با هم زیر یک سقف زندگی می‌کنند و تعدادشان روز به روز اضافه می‌شود.
اما محافظه‌کاران ترکیه نیز در مقابل، علیه چنین وضعیتی موضع دارند و آن را مغایر شئونات مذهبی و فرهنگی جامعه می‌دانند. واقعیت آن است که اکثریت مردم ترکیه سنتی هستند و تنها با تشریفات و عقد مذهبی تشکیل خانواده می‌دهند. شرب خمر همچنان نزد عموم مردم ترکیه امری مذموم و حرام است. تفاوت‌های فرهنگی عملا در ترکیه معنایی سیاسی می‌یابند. از همین روست که رجب طیب اردوغان، نخست وزیر اسلام‌گرای این کشور، با اعلام خطر نسبت به وضعیت دانشجویان در خوابگاه‌های مختلط، خواستار نظارت دولت بر آن‌ها شده است.
اردوغان اخیرا دستور بازرسی خوابگاه‌ها و خانه‌های دانشجویی و جداسازی دختران و پسران از یکدیگر را صادر کرده و در پی‌گیری این موضوع مصمم است. اردوغان اعلام کرده که تاکنون سه چهارم خوابگاه‌های دولتی ترکیه تفکیک جنسیتی شده‌اند. او در نشست هفتگی فراکسیون حزب حاکم "عدالت و توسعه" گفت، کسی نمی‌داند در خوابگاه‌ها و آپارتمان‌های اشتراکی دانشجویان که دولتی نیستند، چه می‌گذرد.
اردوغان چند بار ابراز نگرانی کرد که هر چیزی می‌تواند در این خانه‌ها روی دهد و افزود: «حق با والدین است اگر بپرسند پس دولت کجاست و ما هم به عنوان یک دولت دمکراتیک و محافظه‌کار موظفیم در این موضوع دخالت کنیم.»
این سخنان در حالی ابراز می‌شوند که دولت اردوغان پس از روی کار آمدن، همواره در مظان اتهام تلاش برای تداخل دین در سیاست قرار داشته است. فراخوان اخیر او می‌تواند زمینه این اتهام را تقویت کند.
منتقدان اردوغان و حزب "عدالت و توسعه" همیشه از تلاش برای مداخله در شیوه زندگی شهروندان گلایه‌ کرده‌اند. او حتی از زنان ترکیه خواسته به کمتر از سه تا پنج فرزند رضایت ندهند و به تازگی نیز قانونی به جریان انداخته که فروش مشروبات الکلی را دشوارتر می‌کند. دانشجویان ترکیه اینک نگران تشکیل "پلیس ارشاد" در این کشور هستند. آن‌ها می‌گویند آنچه یک فرد ۱۸ سال به بالا در خانه خود انجام می‌دهد، به دولت ربطی ندارد و قانون اساسی، حفظ حریم خصوصی را تضمین کرده است.

به گفته ناظران، اردوغان با اقدامات اخیر خود، راه را برای جلب آرای محافظه‌کاران در انتخابات محلی ماه مارس هموار کرده است. محافل نزدیک به دولت ترکیه می‌گویند اردوغان حتی ممکن است مدرسه‌های این کشور را از حالت مختلط خارج کند. هزاران دانشجوی ترک  در مراکز تحصیلی این کشور با خواست دمکراسی بیشتر تظاهرات کردند. اما اردوغان، بی توجه به این فراخوان‌ها، در صدد اصلاحاتی است که حتی به مذاق رای دهندگان او خوش نمی‌آید و جامعه ترکیه را چند قطبی می‌سازد.


کد مطلب: 20628

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/20628/دانشجویان-ترکیه-نگران-تشکیل-پلیس-ارشاد

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir