به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۲۹ - ۲۱:۵۸
 
۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ساعت ۱۲:۵۸
کد مطلب : ۲۱۲۹۶
در دیدار وزیر اقتصاد با مراجع عظام تقلید مطرح شد؛

با نگاه کمیته‌امدادی نمی‌شود کشور را اداره کرد

هدفمندی یارانه‌ها از مسیر خود دور شد
گروه اقتصادي:​ وزیر امور اقتصادی و دارایی در ديدار با تعدادی از علما و مراجع عظام تقلید با اشاره به رویکرد دولت‌ گذشته در حوزه اقتصاد داخلی و سیاست خارجی، تشدید وابستگی اقتصادی ایران از طریق واردات فزاینده کالاها به کشور و ایجاد نقدینگی بی سابقه در اقتصاد را از جمله مهمترین عناصری دانست که دولت جدید در همین نخستین ماه ها درصدد آسیب شناسی و چاره جویی آن برآمده است.
با نگاه کمیته‌امدادی نمی‌شود کشور را اداره کرد
وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن تشرف به حرم نورانی حضرت فاطمه معصومه (س) با تعدادی از علما و مراجع عظام تقلید دیدار کرد. طيب نيا در دیدار با آیت الله سبحانی ضمن اشاره به اینکه از دوران نوجوانی آثار ارزشمند ایشان را با علاقه و جدیت دنبال می کرده است و تأکید بر اینکه آثار ماندگار آیت الله سبحانی در تقویت اندیشه دینی در دوران ستمشاهی نقشی موثر و بی بدیل داشته است، افزود: امروز نیز این نگاه عالمانه و هوشمندانه همچنان، پرفروغ تر از گذشته در روشنگری جامعه نقش آفرین است.

وی سپس به تشریح وضعیت کنونی اقتصاد کشور پرداخت و ابراز امیدواری کرد که در سایه همدلی و تأکید دولت بر بهره گیری از خرد جمعی صاحبنظران به تدریج شاهد به بار نشستن آثار مثبت رویکردهای اقتصادی دولت یازدهم در گره گشایی از معضلات موجود باشیم.

سپس حضرت آیت‌الله سبحانی ضمن ابراز خوش آمد و تبریک به وزیر امور اقتصادی و دارایی به جهت برخورداری از بالاترین میزان رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی پس از انقلاب به دورانی اشاره کرد که برای تدوین نخستین قانون اساسی جمهوری اسلامی به اتفاق بسیاری از شخصیتهای طراز اول انقلاب به محضر حضرت امام رسیده بودند و اینکه از همان موقع امام راحل بر ضرورت توجه به اقتصاد اسلامی تأکید داشتند.

وی افزود: بسیاری از مردم، موضع اسلام را نسبت به اقتصاد نمی‌دانند و فکر می‌کنند، اسلام فقط جنبه فردی دارد و کار با اقتصاد ندارد. آیتالله سبحانی سپس ضمن بیان حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) که در آن بر خشنودی پروردگار از شنیدن صدای سریر نخ ریسی زنان در خانه تأکید شده است، این امر را یکی از نشانه‌های اهمیت اقتصاد از منظر اسلام برشمرده و افزود: اگر به دنیای مردم بی توجهی شود، بی تردید آخرت آنان نیز تباه خواهد شد. وی تأکید کرد: علاوه بر این توجه به معیشت مردم نقشی اساسی در حفظ استقلال کشور اسلامی نیز خواهد داشت.

آیت الله سبحانی همچنین تصریح کرد که پرداخت یارانه به بخشی از جامعه که صاحبان درآمدهای بالا هستند و تأثیری در زندگیشان ندارد، اقدامی بی فایده و زیانبار است. وی تصریح کرد: این امر صرفاً باید به طبقات کارگر و کارمند و اقشار آسیب پذیر جامعه تعلق پذیرد.وی همچنین ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در موقعیت خطیر کنونی در گره گشایی از معضلات اقتصادی کشور با همدلی و همفکری و همراهی، دولت را در تحقق وعده های خود یاری کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه سفر به قم با آیت الله شبیری زنجانی دیدار و گفت‌وگو کرد. طیب نیا در این دیدار با اشاره به رویکرد دولت‌های گذشته در حوزه اقتصاد داخلی و سیاست خارجی، تشدید وابستگی اقتصادی ایران از طریق واردات فزاینده کالاها به کشور و ایجاد نقدینگی بی سابقه در اقتصاد را از جمله مهمترین عناصری دانست که دولت جدید در همین نخستین ماه ها درصدد آسیب شناسی و چاره جویی آن برآمده است.

آیت الله شبیری زنجانی نیز در آغاز ضمن ابراز سلام خالصانه به رییس جمهوری، دکتر روحانی را شخصیتی دانست که همواره و در تمام مسئولیتهای خود صادقانه و دلسوزانه و با اتکاء به ایمان الهی و باور به اهمیت خدمت به مردم گام برداشته و برای رییس‌جمهور و دولت یازدهم آرزوی توفیق کرد. وی سپس به اهمیت ایجاد روح امید در جامعه پس از برگزاری انتخابات اخیر اشاره و تأکید کرد: اگر مشکلات امروز کشور فراوان است اما اجر و پاداش خدمت در چنین شرایطی نیز به همان اندازه بالاتر و بدست آوردن رضای الهی پر بهاتر و ارزنده‌تر است. وی سپس بر اهمیت و فضیلت برآوردن حوائج اساسی مردم بویژه در حوزه اقتصاد تأکید و در خاتمه تصریح کرد: مسوولان دولت در عین تلاش مجدانه، با توسل به اولیاء الهی و درخواست عنایت و تفضل الهی بی تردید در عمل به وظایف خود با توفیق الهی روبرو خواهند بود.

آیت الله شبیری زنجانی در خاتمه برای توفیق دولت دعا و بر حمایت خود از مسوولان اجرائی کشور تأکید کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در این سفر همچنین با آیت الله موسوی اردبیلی دیدار و گفت‌وگو کرد. وی در آغاز این دیدار با اشاره به اینکه وی از نخستین دوران راه اندازی دانشگاه مفید قم (که با همت ایشان پایه ریزی شده است) در این دانشگاه به تدریس اشتغال داشته است از نقش برجسته آیت الله اردبیلی در اهتمام به تبیین مبانی اقتصاد اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون تقدیر کرد. وی همچنین گزارشی از شاخصهای اقتصادی کشور در بخشهای مختلف ارائه و ابراز امیدواری کرد که دولت جدید با توجه به اهتمام همه جانبه‌ای که بر بهره گیری کامل از ظرفیت متخصصان و دانشمندان کشور دارد بتواند مسیر تازه‌ای از رشد و شکوفایی و توسعه متوازن کشور را برای ایران اسلامی رقم بزند.

آیت الله موسوی اردبیلی نیز در این دیدار ضمن ابراز قدردانی از خدمات علمی دکتر طیب نیا به مجموعه دانشگاه مفید قم و با توجه به شخصیت علمی ایشان و آشنایی وی در سه دهه اخیر با معضلات حال حاضر اقتصادی کشور تصریح کرد: ما به آینده خوشبین هستیم. وی افزود: بعید می دانم کسی ذره ای حب وطن داشته باشد و متوجه خطرات و توطئه های کنونی که از همه جهات کشور را تهدید می کند نباشد. وی در ادامه تأکید کرد: البته ما به لطف خداوند سبحان به این مملکت و نظام اسلامی اطمینان داریم و محور این امیدواری به مردم، هوشمندی،زمان سنجی و آگاهی مردم ماست. وی افزود: امروزه همه ما وظیفه داریم که بر امید مردم به نظام و انقلاب بیفزائیم و با همه توان و ظرفیت در حل کردن مشکلات کشور بکوشیم. وی همچنین حمایت کامل همه علما و مراجع از دولت یازدهم و اینکه این بزرگان همواره خدمتگزاران اجرائی کشور را دعا می کنند، سرمایه‌ای ارزشمند و پشتوانه ای گرانسنگ بر شمرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین ضمن شرکت در مراسم عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین که در بیت حضرت آیت الله جوادی آملی برگزار شده بود، با آیت الله جوادی آملی دیدار و گفت‌وگو کرد.

طیب نیا در این دیدار نیز ضمن ارائه گزارشی از اوضاع اقتصادی امروز کشور و تشریح ابعاد مختلف مشکلات برجای مانده از گذشته و ارائه برخی از راهکارهای دولت یازدهم، بروز برخی نشانه های نویدبخش در مهار تورم را نشانه آن دانست که می توان به تدریج شاهد به بارنشستن ثمره تلاشها بود.

آیت الله جوادی آملی نیز در ابتدای سخنان خود با اشاره به اهمیت پیاده سازی عالمانه اقتصاد اسلامی بر این نکته تصریح کرد که تأکید قرآن کریم آن است که مال خود را دست سفها ندهید و منظور از سفیه کسی است که سفاهت اقتصادی دارد و اگر دین این مال را عامل قوام، پایداری و تکیه گاه می داند از آنروست که ملت و قومی که مال ندارد، دستش همیشه بالا و همواره محتاج است. وی افزود: رویکرد اقتصاد مقاومتی فقط با فهم درست شرایط و تکیه برنگاه عالمانه امکانپذیر است. آیت الله جوادی آملی گفت: قرآن در سوره نساء مال را عامل قیام دانست و در سوره حشر هم راهگشایی کرده و آن را به مثابه خونی تشریح می کند که در تمام کالبد بدن جریان می یابد.

آیت الله جوادی آملی افزود: با نگاه کمیته امدادی نمی شود کشور را اداره کرد. وی ناکارآمدی رویکرد قبلی در اجرای هدفمندی یارانه ها را که در نتیجه آن معضلات بسیاری به بار آمد ناشی از آن دانست که این درآمد بجای آنکه در خدمت تولید و رونق اقتصادی قرار گیرد از مسیر اصلی خود دور شد.

وی رویکرد عاطفی و احساسی بجای نگرش علمی و خرد ورزانه را موجب به بار آمدن لطمات و ضایعات فراوانی به اقتصاد کشور دانسته و افزود: دین ما دین شرف است و استحکام اقتصادی منجر به قوام و پایداری نظام و مملکت خواهد شد.

وی افزود: در هر حال باید توجه به کرامت مردم محور قرار بگیرد.

ایشان با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید منشاء انتظارات مبارکی در جامعه شده است اظهار امیدواری کرد که دولت به یمن اتکاء به پشتوانه عظیم حمایت مردمی و لطف الهی در مقطع کنونی برای کشور سربلندیهای پی در پی بیافریند. وی در خاتمه بر اهمیت توجه به منابع خدادادی همچون نفت به عنوان سرمایه‌هایی که نباید کشور را با اتکاء به آن اداره کرد و باید این سرمایه‌ها را در مسیر تولید و اشتغال هدایت کرد، تأکید کرد.
مرجع : ايسنا

۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۳:۰۴
آیت الله صانعی؟؟؟؟؟؟؟؟ (169345)
N@VID
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۳:۱۴
واقعا این دکتر محمود یک کمیته امداد 75 میلیون نفری تشکیل داده بود . دکتر حسن کار سختی پیش رو داری اخوی . . . (169350)
۱۳۹۲/۰۸/۲۵ ۰۱:۵۷
باز اون کمیته امداد 75 میلیونی تشکیل داد
ایشون که کمیته پول جمع کنی شخصی واسه دور و بریهاش تشکیل داده (169756)
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۴:۱۴
جناب دکتر تنها راه بالا بردن ارزش پول ملی است. اگر کلیه مسیرهای برنامه ریزی به این مساله ختم شود انشاءالله به تدریج مسایل حل می شوند (169379)
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۹:۴۲
عجب راه حلی دادی
لنگ همین بود وزیر اقتصاد مملکت (169558)
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۵:۴۲
درست است اقای وزیر اقتصادبانگاه کمیته امدادی خیر امابانگاه سرمایه دار سالاری چی؟یامحروم کردن مردم ازحداقل حقوقشان باتوجیه نفی نگاه کمیته امدادی چطور؟ یا اینکه بیاییدصورت مسئله همه مشکلات یعنی اقشار اسیپ پذیر را برای همیشه پاک کنیدتا افکارتان ازقیدوبندتعهدات به برقراری عدالت اجتماعی تاابدالاباد راحت بشه این پیشنهاد چطور است؟!! (169423)
بانکی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۵:۴۶
بزرگترین اشتباه آقای وزیر در جابجای مدیران بانکی این بود که مدیر عامل بانک ملی(آقای فرشاد حیدری)را از این سمت عزل کرد چون بعنوان فردی که با ایشان کار کرده ام با اطمینان اعلام میکنم یکی از بهترین مدیران از جهت پاکدستی،دلسوزی ،توان مدیریتی و انگیزه بسیار بالا میباشندو عملکرد ایشان در این مدت کوتاه در بانک ملی تایید کننده این ادعاست.حداقل انتظار میرفت علت برکناری ایشان را اعلام میکردند. ضمنا دربعضی از بانکها مدیرانی ابقا کردند که از بدنه بانک نبودند بلکه در دانشگاه با هم تدریس کرده اند.شایسته سالاری!!!! (169427)
afsaneh
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۷:۰۶
مگه کرامتی هم دیگه گذاشتن بمونه!!!عزت جوونها رو از بین بردن!!پدرومادرها نمیتونن راحت سرشونو شب با خیال راحت رو بالش بزارن همه اش فکر و خیال اینده نامعلوم بچه های تحصیلکرده بیکارشونو دارن!!چگونگی پرداخت شهریه و قسط،قبض،اجاره،بنزین،هزارتا معضل دیگه...رویکرد کمیته امدادی سالهاست دردی دوا نمیکنه (169459)
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۸:۰۰
انتظار داریم جناب آقای وزیر اقتصاد که با رای بسیار بالا نمایندگان ملت وزیر شدند

مدیران عامل بانکهای که از خود بانک نمیباشند تجدید نظر فرمایند زیرا نه تنها خودشان از بیرون آمدند بلکه اکثر مدیران میانی را از دوستان خود خارج از بدنه بانک آوردند .آیا کارکنانی که از ابتدا در بانک بوده و کوله باری از تجربه کسب نموده اند باید این تجربه را به منزل ببرند یا در خدمت بانک جهت ارائه خدمات مطلوب به هم وطنان به کار گیرند؟ (169499)
یه ایرونی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۴ ۱۹:۳۳
مشکل ما نداشتن تولید و صنعت قویه که با هر بادی(تحریمی)که میاد مملکت به لرزه میفته نه دادن یا ندادن یارانه(بهتره بگیم حق شهروندی)چون این کوچکترین حق ماست.
زمان محمود وقتی دلار گرون شد یه عده خوشحال شدنو فکر کردن تولید افزایش پیدا میکنه اما غافل از اینکه ما چوب کبریتم از خارج وارد میکنیم.!!! (169551)
خداوكيلي وجداناً منتشر كن جان من
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۸/۲۵ ۰۰:۰۱
اين وزير بي نور و بركته و آثاري از خير نداره كارش هم بريدن نان مردمه
از وقتي كه آمده گفته درآمد پاك دولت بايد افزايش پيدا كنه "منظورش مالياته" بدون توجه به اينكه بازار در چه وضعيت آشفته اي هست!
حالا هم براي قطع يارانه اي كه از پدرآمرزيده حاج محمود خان مانده تلاش ميكنه و هر روز با حرف جديدي در حال نقشه كشي براي قطع يارانه هاست
اميدوارم حداقل به اين دوتا آرزوش كه اشاره كردم نرسه - الهي آمين (169701)