کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

كساني‌كه در دفترم شنود گذاشتند مشخص شدند

حق اعتراض در يك كشور نقطه قوت است

پسر من هم در فیسبوک، صفحه دارد

17 آذر 1392 ساعت 9:33

گروه سياسي: علي مطهري در جمع دانشجويان دانشگاه تبريز گفت: حق اعتراض در يك كشور نقطه قوت است و اين موضوع در كشور بايد بررسي شود كه چرا هر حركتي در خيابان‌ها با دستگيري همراه بوده و براندازي نظام تلقي مي‌شود. تفكر و بيان مخالف تا زماني كه منجر به نفاق و دورويي نشود، آزاد است و بزرگترين مشكل حاضر در كشور نوع برداشت اشتباه عده اي از اصل ولايت فقيه است.


اين نماینده مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنانش در روز دانشجو، دانشگاه را محل علم و ایمان خواند و گفت: علم از مقوله روشنایی و علم از مقوله حرارت است. وي با اشاره به تضاد علم و ایمان در غرب تاکید کرد: ریشه این اختلاف در غرب از کتاب مقدس ناشی شده است. وی با اشاره به داستان خلقت انسان و طریقه اخراجش از بهشت در کتاب مقدس غرب گفت: درختی که آدم و حوا از ان استفاده کردند درخت آگاهی بوده است و این ریشه تمام اختلافات و تضاد میان علم و ایمان شده است ولی در اسلام دقیقا برعکس این است، ایمان و علم وقتی در کنار یکدیگرند کامل هستند. مطهری ادامه داد: در زمان جنگ‌هاي صلیبی مسیحیان شیفته قوانین اسلام شدند و همین جذب شدن به قوانین اسلامی باعث پیشرفت آنان گردید.

جنبش دانشجویی بخش دیگری از سخنان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی را به خود اختصاص مي‌داد که مطهری با طرح یک سوال سخنانش را آغاز کرد: آیا بعد از انقلاب به جنبش دانشجویی نیاز داریم یا نه؟ مطهری در پاسخ به سوال خود گفت: حکومت همیشه به جنبش دانشجویی دارد. جامعه همیشه نیازمند نقد است. وی با ذکر حدیثی از حضرت امیر المومنین (ع) گفت: حکومت همیشه نیازمند نقد است و یکی از بهترین نقد کنندگان دانشجویان هستند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس سه دلیل، وارد زندگی نشدن دانشجو، دارا بودن روحیه حق خواهی و مبارزهبا ظلم دارد و انصاف در رقابت در دانشجو دارد را دلایل ارجحیت نقد کننده بودن دانشجو دانست و به نقاط آسیب پذیری دانشجو نیز اشاره کرد: غلبه احساسات بر عقل یکی از مهمترین نقاط آسیب پذیری دانشجویان است.

مطهری تاکید کرد: دوره جوانی دوره خشم و شهوت است. وی یکی دیگر از نقاط آسیب پذیری دانشجو را ابزار واقع شدن دانشجو عنوان کرد و با ذکر خاطراتی از دوران مجلس در تصویب قانونی درباره دانشگاه آزاد گفت: بسیاری از کارها از جای دیگری کنترل مي‌شود. نماینده مجلس شورای اسلامی برداشت‌هاي غلط از برخی واژه‌ها و جایگاه‌ها را مشکل اصلی کشور دانست و گفت: تلقی‌هاي متفاوتی از واژه هایی مانند آزادی بیان و ولایت فقیه وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از ریشه‌هاي حوادث 88 برداشت غلط از اصل ولایت فقیه بود، وقتی از چند ماه قبل از انتخابات عنوان مي‌شود حضرت آقا روی فلان فرد نظر دارند همین باعث ایجاد مشکل میشود در صورتی که در مساله انتخابات حتی اگر خود رهبری نظام اعلام کند از فرد خاصی حمایت مي‌کند ما نیز مي‌توانیم نظر خودمان را داشته باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اصل 27 قانون اساسی به مسئله نحوه اعتراض به قانون اشاره کرد و گفت: اصل 27 قانون اساسی اعلام مي‌کند مردم مي‌توانند راهپیمایی کنند در صورتی که مخالف اسلام نباشد ولی برای موضوعات اجتماعی اینگونه نیست، اگر برای موضوع اجتماعی راهپیمایی انجام شود ولی 10 متر حرکت نکرده این افراد دستگیر شوند و اعلام کنیم این افراد از قبل برنامه داشتند، کار درستی نیست.

وی ادامه داد: خبرنگار ما در کشور خارجی مي‌رود کنار پلیس درباره ضعف آمریکا و انگلیس با شهروندانی که در حال تظاهرات هستند مصاحبه مي‌کند و این نشانگر قدرت آنهاست که مردمشان مي‌توانند اعتراض کنند ولی آیا در کشور ما یک خبرنگار خارجی مي‌تواند در کنار پلیس بایستد و با مردم مصاحبه کند؟ مطهری گریزی نیز به بحث شنود از دفتر کارش اشاره کرد و گفت: با وزیر اطلاعات در این مورد دیدار داشته ام و اعلام کرده‌اند اینها چه کسانی بوده‌اند.

پاسخ به سوالات آخرین بخش از جلسه سخنرانی مطهری در دانشگاه تبریز بود. مطهری در پاسخ به سوالی درباره اقداماتش برای اجرای اصول 15 و 19 قانون اساسی گفت: وضعیت نسبت به قبل از انقلاب بهتر شده است و تلویزیون‌هاي استانی ما به زبان محلی برنامه دارند و این نشانه خوبی است ولی در مورد انتخاب وزیران در مورد تبعیض معتقد به شایسته سالاری هستیم و ملاک همیشه ایمان است ولی در بحث استانداران اینگونه به قضیه نگاه نمی کنم و معتقدم مي‌بایست از همان استان استاندار انتخاب شود و حتی در استان‌هاي سنی نشین باید استاندار سنی مذهب انتخاب شود. وی افزود: سالهاست سنی مذهب‌هاي تهران درخواست یک مسجد برای خودشان را دارند که با آن مخالفت مي‌شود ولی من معتقدم باید به آنها احترام بگذاریم و درخواستشان را اجرا کنیم.

فیسبوک و سخنان حداد عادل مبنی بر اینکه مجلس باید تکلیف فیسبوک را حل کند سوال دیگری بود که مطرح شد و مطهری پاسخ داد: فیلتر شدن فیس بوک با حکم شورای عالی امنیت ملی بوده است و این درست است که مجلس باید در این مورد نظر بدهد. وی افزود: اینکه شورای عالی امنیت ملی اقدام به قانون گذاری کند اشتباه است و برای مدت کوتاهی مي‌توانست قانون وضع کند.

مطهری دو مشکل سیاسی و اخلاقی را عوامل فیلتر شدن فیسبوک دانست و گفت: در این زمینه در حال تحقیق هستم تا بدانم منافع فیسبوک برای ما بیشتر است یا ضرر هایش، مطهری گفت: فیلترکردن باعث نشده است تا دسترسی به این شبکه از بین برود و حتی پسر من هم یک صفحه در فیسبوک دارد.

مطهری در پاسخ به این سوال که آیا مجلس برنامه ای برای آزادی زندانیان سیاسی دارد یا نه؟ گفت: بعید مي‌دانم مجلس چنین برنامه ای داشته باشد، مجلس از وزیر علوم به خاطر بازگرداندن 120 دانشجو ستاره دار به دانشگاه توضیح خواسته و معتقد است این افراد باید محروم از تحصیل باشند. وی درباره احتمال آزادی زندانیان سیاسی گفت: تلاش‌هایی در جریان است و بعید نیست این اتفاق بیفتد.

مطهری درباره اینکه اعلام کرده بود به خاطر اتفاقات روز عید غدیر وزیر اطلاعات را به مجلس فراخواهد خواند گفت: درباره این موضوع تحقیق کردیم و دختران موسوی توضیح دادند قضیه طرفینی بوده است. یک نوشته از مهندس موسوی خطاب به همسرش بوده است که به یکی از دخترانش داده است و آنها قصد خارج کردن آنرا از منزل موسوی داشتند. به هر نحوی این قضیه مشخص مي‌شود، و در زمان خروج مامورین این کاغذ را مي‌خواهند و اینها امتناع مي‌کنند و به قول خودشان نیم ساعت با همدیگر کتک کاری کرده‌اند. به دلیل اینکه قضیه طرفینی بوده است ما دیگر نیازی به سوال از وزیر ندیدیم، ولی ما قضیه را کلا پیگیری مي‌کنیم. مطهری در پاسخ به سوالی مبنی بر علت به نتیجه رسیدن با غرب را تغيیر در نگاه دو طرف دانست و گفت: طرف غربی احساس کرد که یک گروه عاقل تری روی کار آمده‌اند.


کد مطلب: 23898

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/23898/حق-اعتراض-يك-كشور-نقطه-قوت

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir