گروه بینالملل: در آستانه آغاز به کار دولت جدید بنیامین نتانیاهو و بازگشت او به قدرت، رسانههای اسرائیل گزارش دادند که مذاکرات میان اسرائیل، آمریکا و عربستان برای دستیابی به توافق عادیسازی مناسبات میان اسرائیل با دولت سعودی به جریان افتاده است.
به نوشته روزنامه یدیعوت آحرونوت، وعده بنیامین نتانیاهو برای «پیشبرد سیاستهای الحاق کرانه باختری» در واقع بخشی از سیاست او برای ایجاد اهرم فشار در جهت پیشبرد مسئله عادیسازی رابطه با عربستان است. شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل نیز شنبه شب گزارش داد که آقای نتانیاهو نسبت به تحقق این توافق بسیار خوشبین است. حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو در روزهای گذشته توافق ائتلاف با احزاب راستگرا و مذهبی را برای تشکیل دولت جدید امضا کرده که به نوشته رسانههای اسرائیل، «پیشبرد سیاست الحاق یهودا و شومرون (کرانه باختری رود اردن)» بخشی از توافق لیکود با حزب «صهیونیسم مذهبی» است.
اما به نوشته یدیعوت آحرونوت، با وجود این توافق داخلی، بنیامین نتانیاهو در مذاکرات جاری پشت پرده با آمریکا و سعودی، ابراز آمادگی کرده تا الحاق شهرکهای کرانه باختری را در برابر توافق صلح با سعودی، متوقف یا تعلیق کند. به گفته شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، رهبران طیف راستگرای «صهیونیسم مذهبی» و جنبش «اقتدار یهودی» نیز درک میکنند که به خاطر دستیابی به صلح تاریخی با عربستان، میتوان از عملی کردن خواستههای دیرینه این احزاب در قبال الحاق شهرکهای یهودینشین صرفنظر و به دریافت بودجه برای ارتقای زندگی ساکنان آن اکتفا کرد.
بنیامین نتانیاهو در گفتوگو با روزنامه آمریکایی جوئیش اینسایدر، که روز دوم دی منتشر شد، گفت: «امیدوارم که صلح کامل و رسمی (با عربستان) را، مانند توافق صلح با بحرین و امارات، برقرار کنم». او افزود «این به رهبری عربستان بستگی دارد که در این باره تصمیم بگیرد و امیدوارم که آنها تصمیم بگیرند… تا این هدف مهم عملاً بدست آید». به گفته وی، حصول توافق عادیسازی رابطه میان عربستان و اسرائیل به معنی پایان نزاع اعراب و اسرائیل خواهد بود. پیمانهای موسوم به صلح ابراهیم که با رهبری بنیامین نتانیاهو در دولت دونالد ترامپ عملی شد، صلح میان اسرائیل با امارات متحده عربی، بحرین، مراکش و سودان را در پی آورد.