به روز شده در ۱۴۰۳/۰۲/۱۳ - ۰۸:۴۸
 
۲۷
تاریخ انتشار : ۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ساعت ۱۴:۱۳
کد مطلب : ۴۸۷۱۰
راکعی: ظاهرا این ها دیگر خودشان را نماینده ملت نمی‌دانند

قانون جدید احزاب، ناقض آزادی تفکر سیاسی ملت است

گروه سياسي: یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: قانون جدید احزاب آزادی تفکر سیاسی ملت که در قانون اساسی بر آن تاکید شده را نقض می کند.
قانون جدید احزاب، ناقض آزادی تفکر سیاسی ملت است
فاطمه راکعی در گفت و کو با سایت فصل اعتدال با اشاره به تصویب قانون جدید احزاب و ایجاد محدودیت های جدید برای فعالین سیاسی اظهار داشت: آیا اگر کسی محکومیت کیفری دارد باید از کار کردن و فکر کردن و فعالیت کردن منع شود؟! ای کاش نمایندگان مجلس به خودشان می آمدند و دست کم برای جبران عملکرد بسیار بد گذشته شان در دولت قبل که هزینه های سنگینی به کشور تحمیل کرد و برای اینکه این لکه ننگ را از دامانشان پاک کنند با روش و منش و مشی این دولت اعتدالی خود را سازگار می کردند. اتفاقی که معمول است و وقتی دولتی تغییر می کند مجلسی که از دولت قبل باقی مانده خودش را با دولت جدید تطبیق می دهد تا به رای ملت احترام بگذارد. 

وی افزود: ظاهرا این ها دیگر خودشان را نماینده ملت نمی دانند و کارهایی که جناح و تفکر سیاسی شان به آنها دیکته می کند را ادامه می دهند. جای تعجب است که اگر واقعا طراح چنین طرح هایی اصولگرایان افراطی هستند اما چرا اصولگرایان منطقی حاضر در مجلس هیچ بازدارندگی در مقابل تصویب این قانون از خود نشان نداده و قانون جدید احزاب با چنین آرا بالایی به تصویب می رسد.

راکعی ادامه داد: تعجب می کنم از تامل و درنگ بی موردی که دولت اعتدال و وزارت کشور در این خصوص انجام داد و آنقدر بر روی اصلاح قانون احزاب درنگ کرد که تندروها کار خودشان را کردند.
از مدت ها پیش ما با قانون قبلی مشکل داشتیم و می دانستیم که تفکری که بر مجلس حاکم است قانونی به نفع احزاب تصویب نخواهد کرد. به همین دلیل خود احزاب روی این قانون کار کرده و نتایج را به وزارت کشور دادند اما آنقدر این پروسه طولانی شد که آنها به این نحو احزاب را در عمل انجام شده قرار دادند.

وی افزود: ما انقلاب کردیم و طبیعی است که مثلا اگر کسی عضو حزب رستاخیز بوده نتواند فعالیت حزبی داشته باشد. اما الان بعد از سی سال که تمام نهادهای ما مستقر شده هیچ کس نباید به خود اجازه بدهد که خلاف قانون اساسی حرکتی انجام دهد. کسانی که محکومیت کیفری دارند از حقوقی برخوردارند و نباید فعالیت حزبی از آنها سلب شود. حالا اگر افراد جرم های سنگین اقتصادی انجام داده باشند ممکن است دچار محرومیت هایی طبق قانون شوند اما اینکه بگویند اعضای شورای مرکزی احزاب منحله دیگر نمی تواند عضویت داشته باشد و یا اقدام به تاسیسی حزب کند خلاف منطق و اصول است. مجلس نباید جو گیر شود و نباید عنان اختیارش را در دست یک جریان افراطی بگذارد.

راکعی افزود: حزب مشارکت در حالی به عنوان یک حزب منحله مطرح است که انحلال آن قطعی نشده و قانونا به خود حزب ابلاغ نشده و تنها به صورت زبانی اعلام کردند این حزب منحل است. خیلی از اعضای این حزب از وقتی اعلام زبانی انحلال حزب را شنیدند منتظرند که ببینند چرا منحل است و در این مدت اصلا نه تشکیلاتی کاری کردند و نه فعالیتی انجام دادند که باز بهانه ای به دست کسی ندهند اما با این حال نه تنها محدودیت های قبلی برطرف نشده بلکه می بینیم محدودیت های جدید تر هم از راه می رسند. 

وي ادامه داد: من فکر می کنم تمام شخصیت های اصلاح طلب و تمام کسانی که به حفظ منافع ملت و کشور می اندیشند و عشق و عرقی به انقلاب و نظام اسلامی دارند باید در مقابل همه نوع بی قانونی و یا فراتر از قانون عمل کردن و در واقع خدشه دار کردند مفاهیم و اصول منطقی قانونی در یک نظام بایستند. وی افزود: این ایستادن هم با خشونت همراه نیست. ما نه داعش و نه طالبان و تکفیری هستیم. ما با خشونت گرایی و قانون شکنی و خودرایی و یک بعدی نگری و حذف دیگران به هر شکل مخالفیم. به اعتقاد من نهادهای جمهوری اسلامی و در راس آنها مجلس باید هرچه سریعتر دامان خود را از این نحله تفکر پاک کند و این ننگی است که تاریخ ما بر کسی نخواهد بخشید.

راکعی ادامه داد: درست است که مجلس حق تغییر قانون را دارد اما حق قانونی که باید به نفع صیانت از حقوق ملت و اصولی که بر مبنای قانون اساسی است استفاده شود. به اعتقاد من این قانون آزادی تفکر سیاسی ملت را در چهارچوب قانون اساسی نقض می کند. ما جز تبیین مسائل و فرهنگ سازی و جز شکایت بردن به مراجعی که قانونا وجود دارند تا حقوق ملت را پاس بدارند و انتقاد حقوقی و منطقی هیچ سلاحی نداریم. شاید از این طریق بتوانیم کاری کنیم که تندروها به خودشان بیایند و بگذارند اتفاقی که باید بیفتد و رهبری هم بر آن تاکید کردند یعنی وفاق و اتحاد ملی شکل بگیرد. اینکه افراطیون مجلس از چنین جوی برای کوبیدن یک جریان فکری خاص سواستفاده کنند کاملا یک حرکت جناحی است و نه ملی که از یک مجلس در هر شرایطی انتظار می رود.

جمهوری ایران
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۴:۳۳
دموکراسی در ایران مالیده است/دموکراسی خوهان وقتشان تلف می کنند به فکر یک کار ابرومندانه باشید فعلا مجال نیست در ایجا به دنبال دموکراسی رفت/خودتان سرک ار نگذارید
هر که میتواند برود اروپا از نعمت دموکراسی لذت ببرد یا لاقل هند یا مالزی... (241652)
امیر اصلاح طلب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۸:۳۷
مجالس 7 و 8 و 9 . . . مصوبات سیاسیشون که پیشکش، یه مثال اقتصادی براتون بزنم. مجلس اصولگرای هفتم با تصویب قانون تثبیت قیمتها اجازه هدفمند کردن تدریجی و گام بگام یارانه ها رو از دولت خاتمی گرفت. تازه در اون شرایط ثبات اقتصادی اون روز. اما 5 6 سال بعد مجلس اصولگرای هشتم اجازه اجرای بی هدف هدفمندی رو به دولت دلربای اصولگرا داد. اونم تو شرایط تحریم و جنگ اقتصادی!!!!!!!!! تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل... (241679)
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۵:۲۰
شما ثابت کنید که در ایران چیزی به نام حزب را قبول دارند بعد در مورد آن صحبت کنید , قانون اساسی هم حربه ایست در دستان عده ای خاص که تنها مواد خاصی از آنرا قبول دارند و برداشتهای خود را دارند و دیگر مواد هم مانند قانون احزاب همانگونه که تا بحال تعطیل مانده تعطیل خواهد بود . (241656)
پردیس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۵:۵۰
. . . ما هرگز و هرگز آنها را نخواهیم بخشید... (241663)
ابوالقاسم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۶:۱۱
سلام،
اصلا اینکه کسانی میخواهند حرف سیاسی-اجتماعی بزنند،حال چه در قالب حزب یاهر جمع اجتماعی دیگر،چه دلیلی دارد که باید از کسی اجازه بگیرند؟ من یا هر شخص دیگری مایل هستیم در مکانی که مال خودمان است جمع شویم و راجع به سیاستهای کشوری که مال خودمان است صحبت کنیم.دولت که نباید خودش را در مقام اجازه دادن ببیند!اگر ان جمع یا هر گروه یا فرد،خطائی خارج از مفاد قانون مرتکب شد،دولت محق است،بلکه مکلف است جلوگیری کند.
اساسا این بزرگترین بی حرمتی است،که دولت منتخب من تا اجازه ندهد ،من نتوانم صحبتی بکنم! (241664)
الامتو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۷:۵۸
یاد مجلس پنجم افتادم و قانون نظارت استصوابی ، محافظه کاران هر وقت مجلس را در دست داشته اند حداکثر استفاده را برده اند و با تصویب قوانین دلخواه راه را بر هر گونه نوخواهی میبندند. (241674)
شهروند دهلرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۹:۰۳
مسئله را باید سیستمیک دید ، ارتباط این طرح با بحث نظام پارلمانی و احیاء نخست وزیری را در نظر بگیرید. اقایان عملا دارند زمینه را برای قبضه کامل و دربست قوه مجریه و مقننه فراهم میکننند ، ایا راه حلی برای جلوگیری از تعبیر این خواب آشفته وجود دارد؟ (241682)
رانتخور حرفه ایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۱۹:۲۳
حزب واقعی و رسانه های غیر دولتی آزاد و.... میشود موی دماغ !

آنوقت رانتخوری و فساد و اختلاس و ..... خیلی سخت وناممکن می شود

پس همان بهتر که نباشند‍! (241685)
اکبر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۲۰:۱۵
پس شورای نگهبان چه کاره است؟ قانونی که مخالف قانون اساسی است نباید تایید بشه (241687)
حزب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۲۱:۲۲
از مجلسی که پایداری ها اعضای فعال ان باشند از این گونه مصوبه ها زیاد دیده ایم و خواهیم دید مجلسی که بخواهد وزیر علومش را به جرم افشای بورسیه های غیر قانونی استیضاح کند بهتر از این نمی تواند مصوبه بیرون دهد چه افرادی تکیه بر صندلی مدرس ها و شهید بهشتی ها و مصدق ها زده اند خداوند همه ما را هدایت کند وصراط مستقیم را نشانمان دهد (241692)
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۲۲:۳۱
این نماینده ها خودشان میدانند که نماینده . . . خود هستند. انشاءالله در انتخابات سال آینده تو دهنی محکمی ازملت می خورندحتی اگر شورای نگهبان تمام اصلاح گرایان رارد صلاحیت کند. (241695)
آرزو
Canada
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۲۲:۴۷
البته که تاکنون با مصو بات اینچنینی مملکت را به این روز اند اخته اند . (241697)