مجید قربانی فراز با بیان اینکه حجم مبادلات تجاری ما با تونس 32 میلیون دلار است اظهار کرد: صادرات ما به تونس حدود 20 میلیون دلار است که شامل خشکباری مثل پسته یا کشمش، ورقهای فولادی، تجهیزات کشاورزی و نخهای اکریلیکی است.وی با بیان اینکه میزان واردات ما از تونس حدود 12 میلیون دلار است افزود: مهم ترین واردات ما مونوکلسیم فسفات است که ماده ضروری مرغداریها،خوراک طیور و همچنین برخی از واحدهای دامداری است.
قربانی فراز در عین حال بیان کرد: با توجه به اینکه کشور تونس وامهای بیشماری برای توسعه کشورش از بانک جهانی و بانک های دیگر کشورها دریافت کرده، این وامها به ویژه برای بودجه سال 2016 میتواند در چارچوب مناقصات و ایجاد پروژهها در تونس تعریف شود و از لحاظ کالایی و خدمات فنی ومهندسی نیز انتظار داریم شرکتهای فعال ما نیز در کشور تونس حضور یابند. رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در تونس، مشکلات نقل و انتقال مالی را از مهمترین دغدغههای صادرکنندگان برشمرد و افزود: باید روابط کارگزاری و بانکی بین ایران و تونس حل شود که اگر بستر مناسبی فرام شود، ایجاد بانک مشترک از دیگر اهدافی است که به دنبال آن هستیم، چون بانکهای خارجی زیادی در کشور تونس فعالیت میکنند.
وی گفت: موضوع مهم دیگر مسالهی حملونقل دریایی است که باید خطوط حملونقل دریایی ما هرچه سریعتر و با قیمت مناسب برای تجار و بازرگانان فعال شود. اگر این دو زیرساخت در ابتدای امر انجام شود خیلی از مشکلات تجار ما تسهیل میشود.وی خاطرنشان کرد: با برداشته شدن تحریمها از آذرماه باید منتظر عملیاتی کردن مبادلات تجاری دوجانبه بین ایران و تونس باشیم.