به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۲۵ - ۲۳:۱۵
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۱/۲۴ ساعت ۲۱:۴۵
کد مطلب : ۱۰۴۲۵
غزني افغانستان گوي سبقت از اصفهان ايران ربود

غزنی رسما پایتخت فرهنگی جهان اسلام شد

گروه فرهنگي: مراسم رسمی نامگذاری شهر غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برگزار شد.
غزنی رسما پایتخت فرهنگی جهان اسلام شد
«نعمت الله شهرانی» مشاور ارشد رییس جمهور افغانستان در امور دینی با قرائت پیام ارسالی حامد کرزی به جشنواره غزنی اعلام کرد: نامگذاری شهر غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام افتخاری بزرگ نه تنها برای مردم غزنی بلکه برای مردم افغانستان است. رییس جمهور افغانستان با اشاره به تاریخ غزنی و دستاوردهای علمی و فرهنگی غزنی باستان تاکید کرد: افتخارات غزنی متعلق به جهان اسلام است. کرزی بر ضرورت حفظ دستاوردهای علمی و فرهنگی غزنی باستان و انتقال آن به نسل‌هاي آینده تاکید کرد. «موسی خان اکبرزاده» استاندار غزنی نیز با اشاره به وجود این ذهنیت در افکار عمومی بین المللی که مردم افغانستان فقط با جنگ آشنایی دارند تاکید کرد: جنگ در این کشور را بیگانگان به ما تحمیل کرده اند. وی از همه کشورهای اسلامی خواست برای برقراری صلح و ثبات در افغانستان همکاری کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان در شهر غزنی افغانستان گفت: غزنی، جایگاه مهمی در تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی دارد. سید محمد حسینی در مراسم رسمی نامگذاری شهر غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام گفت: غزنی، همانند شهر اصفهان دیار بزرگان، اندیشمندان و علما بوده است. وی بابیان اینکه شهر اصفهان نیز پایتخت فرهنگی جهان اسلام بود و شخصیت هایی همانند شیخ بهایی به این شهر مهاجرت کردند، افزود: غزنی نیز جایگاه مشابهی همچون اصفهان داشت.

حسینی گفت: جمهوری اسلامی ایران به استقبال بزرگداشت از شخصیت‌هاي بزرگ جهان اسلام رفته است و در آینده نیز تهران، میزبان مراسم گرامیداشت از شخصیت‌هاي بزرگ جهان اسلام ازجمله سنایی خواهد بود. وی با اشاره به اینکه شخصیت ها و نخبگان علمی و فرهنگی همچون سنایی متعلق به هر دو کشور ایران و افغانستان هستند، گفت: به وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان پیشنهاد کردم که پیوند «خواهرخواندگی» بین شهر غزنی با یکی از شهرهای تاریخی ایران ازجمله نیشابور برقرار شود و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه آماده است.
منار سلطان مسعود (سمت راست) و منار سلطان بهرام‌شاه بین سالهای ۴۹۷ و ۵۳۱ خورشیدی، از معدود بناهای تاریخی این شهر است که آسیب زیادی به آنها نرسیده است
سید مخدوم رهین وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان نیز در این مراسم تاکیدکرد: نامگذاری شهر غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، زمینه خوبی برای همبستگی جهان اسلام و گسترش اتحاد فرهنگی جهان اسلام است. وی افزود: نامگذاری شهر غزنی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، نمایش تصویر جهان اسلام برای جهانیان است و پیام صلح خواهانه اسلام را به جهان نشان می دهد. رهین با تاکید بر اینکه امت اسلامی بر مدنیت و تاریخ کهن استوار است، گفت: شخصیت هایی همچون عنصری و سنایی در گسترش فرهنگ اسلامی نقش مهمی داشتند.

در این مراسم آقای «سید محمد حسینی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران، اعضای کابینه دولت افغانستان، اعضای مجالس سنا و نمایندگان، شخصیت‌هاي سیاسی و جهادی، میهمانان خارجی و مقامات محلی استان غزنی حضور داشتند.

ص
۱۳۹۲/۰۱/۲۴ ۲۲:۳۰
من با تیتر خبر موافق نیستم. عنوان "پایتخت فرهنگی جهان اسلام" به صورت دوره ای به شهرهای مختلف اعطا میشه و رقابت خاصی در جریان نیست. گوی سبقتی این وسط ربوده نشده. (38635)