گروه اقتصادی: آن دسته از حذف شدگان دریافت یارانه نقدی که نسبت به قطع یارانه خود معترضند میتوانند برای به ثبت درخواست اعتراض خود در سامانه www.yaraneh10.ir اقدام کنند.
طی روزهای گذشته وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با صدور اطلاعیهای از حذف شدگان دریافت یارانه نقدی خواست تا در صورتی که به قطع یارانه خود معترضند با مراجعه به یک آدرس الکترونیکی درخواست اعتراض خود را ثبت کنند. وزارت کار همچنین مهلت یکماههای برای ثبت درخواستهای اعتراض تعیین کرده است و بر این اساس حذف شدگان از دریافت یارانه یک ماه فرصت دارند که از پنجم خرداد یعنی درست از یک هفته آینده درخواست اعتراض خود را در سامانه yaraneh10.ir ثبت کنند.
تشخیص افراد غیر نیازمند به دریافت یارانه و قطع یارانه آنها به موجب تبصره ۲۰ قانون بودجه ۱۳۹۴ صورت گرفته و فرآیند بررسی اعتراضات از مرحله ثبت درخواست تا پاسخ نهایی به شکل غیر حضوری و توسط کمیسیون موضوع ماده ۱۰ قانون هدفمندکردن یارانه ها انجام میگیرد. برقراری مجدد پرداخت یارانه افراد نیز منوط به بررسی اعتراض حذف شدگان توسط کمیسیون مربوطه و در صورت استحقاق خواهد بود. موضوع حذف یارانه ثروتمندان و گروههای غیرنیازمند از جمله اخبار در صدر هفتههای گذشته بوده و مردم با حساسیت و وسواس خاصی آن را پیگیری میکنند. بی تردید اصلاح نظام هدفمندی یارانهها و حذف غیر نیازمندان علاوه بر آنکه فعالیتی اقتصادی است، اقدامی اجتماعی نیز به شمار میرود.
اجرای عدالت اجتماعی، توزیع عادلانه ثروت و درآمد، حمایت از محرومان، کاهش فاصله طبقاتی و رفع فقر و محرومیت از جمله موضوعاتی است که همواره مورد تاکید دولتها بوده و درصدد تحقق آن برآمدهاند بر همین اساس دولت تدبیر و امید نیز از آغاز فعالیت دغدغه اجرای عدالت اجتماعی و بهبود وضعیت معیشت مردم و توسعه کشور بدون اعمال فشار بر اقشار آسیبپذیر را در اولویت خود قرار داده و طرح ارائه سبد امنیت غذایی، تلاش برای رفع مشکلات صندوقهای بازنشستگی و صدور 8.5 میلیون دفترچه بیمه درمانی عزم دولت یازدهم برای تحقق این امر را نشان میدهد.
علی ربیعی وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی بر این باور است که طرح هدفمند کردن یارانهها از ابتدا باید به درستی و بر مبنای استحقاق افراد و نیاز اقشار جامعه انجام میشد اما ناتوانی در انجام این کار سبب توزیع یکسان یارانه میان همگان شده و امروز باید این مسیر اصلاح شود. او میگوید: در هیچ کجای جهان یارانهها به طور یکسان میان همه توزیع نمیشود لذا اصرار بر ادامه وضعیت کنونی با در نظر گرفتن شرایط کشور قابل دفاع نیست و در مقوله سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز نمیگنجد. ربیعی اصلاح نظام یارانهها را تصمیمی شجاعانه و تحقق آن را نیازمند فعالیت صادقانه میداند و میگوید: عادلانه نیست که کارگران، کارمندان، از کارافتادگان، روستاییان و سایر اقشار ضعیف به اندازه گروههای برخوردار اقتصادی از یارانه مستقیم برخوردار شوند.
او میافزاید: هدف نهایی این رویه و اصلاحات، تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و عدالت اجتماعی توسعهگرا است و در این مسیر به تکلیف قانونی و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری متکی هستیم. به گفته وزیر کار، بند 4 سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر لزوم استفاده از ظرفیت اجرای هدفمندسازی یارانهها در جهت افزایش تولید، رونق اشتغال و بهرهوری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخصهای عدالت اجتماعی تاکید دارد. ربیعی همچنین با اشاره به امکان بروز خطای نوع اول در مورد افرادی که باید حذف شوند و خطای نوع دوم در مورد حذف افرادی که نباید حذف شوند تاکید کرده است که در چند ماه گذشته مطالعات دقیق کارشناسی صورت گرفته تا در فرایند حذف اقشار غیرنیازمند کمترین خطا و اشتباه رخ دهد هرچند که در این مسیر بروز خطا و اشتباه اجتنابناپذیر است.
او مصرانه از مردم خواسته است تا در مسیر اصلاح هدفمندی یارانهها و حذف غیرنیازمندان اشتباهات احتمالی را با سعه صدر تحمل کنند و اطمینان داشته باشند که تمهیدات لازم برای رسیدگی به شکایات در نظر گرفته شده است. پس از ثبت درخواست اعتراص حذف شدگان از دریافت یارانه در سامانه www.yaraneh10.ir که از تاریخ 5 خرداد ماه 94 فعال خواهد شد، کمیسیون ماده 10 قانون هدفمند کردن یارانهها حداکثرتا 15 روز به درخواستهای اعتراض پاسخ خواهد داد.