محمد تیموری*
قبل از برگزاری راهپیمایی روز ۲۲ام بهمن و انتخابات مجلس در اسفندماه، ورود ویروس کرونا به کشور و وجود مبتلایان آن در برخی محافل و حتی نهادهای رسمی کشور به شایعه ای تعبیر می شد که قصد آن ایجاد وحشت در بین مردم و درنتیجه تحت الشعاع قرار دادن حضورآنان در راهپیمایی و بزرگداشت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب و نیز در پای صندوق های رای گیری بود، اکنون با گذشت چند هفته از آن تاریخ که وجود این ویروس محرز شده و شاهد چندین هزار مبتلا و بیش از پانصد نفر قربانی در کشور و در عین حال با بحران مقابله با آن مواجه هستیم، سخن به سمت توطئه و نقشه دشمن (اسرائیل و آمریکا) برای تاثیر روی ژنوم ایرانی و کاهش جمعیت نژاد ایرانی چرخش یافته است بطوریکه دشمن سعی نموده است با دستکاری در ژنوم ویروس، آن را برای چسبیدن به یک ژنیتک خاص (ایرانی) قابل و قادر ساخته و از این طریق جمعیت مرتبط با این ژن را کاهش دهد. حتی گفته می شود از سالها قبل روی این موضوع کار میکرده اند و از برنامه های استراتژیک آنان بوده است. (سخنان دکتر کرمی در برنامه عصر شبکه افق: پشت پرده کرونا بیوتروریسم آمریکا کرونا جنگی تمام عیار سه شنبه ساعت 23 شبکه افق تکرار چهارشنبه ساعت 10:30 صبح و 16بعد ازظهر ).
البته استفاده از سلاح های بیولوژیکی یا تولید آن یا اینکه احتمالا جزو دکترین تسلیحاتی برخی نظام های سیاسی بوده باشد، موضوعی نیست که قابل انکار باشد یا در مورد آن غفلت نموده و هوشیار نبود. همه می دانند که واحد ش. م. ر ( شیمیایی، میکروبی و رادیو اکتیو) از جمله ارکان نظامی بوده و برای مقابله با حملات شیمیایی، میکربی و هسته ای یا رادیو اکتیو دشمن کماکان وجود داشته است. از طرف دیگر به دلیل رفتار های ناشناخته ویروس کرونا و سرعت انتشار آن چنین به ذهن متبادر می شود که راه های ابتلا به آن احتمالا فراتر از تماس نزدیک با افراد قبلا مبتلا شده باشد، اما سوالاتی هست که قائلین به توطئه باید به آنها پاسخ دهند:
اما قبل از آن ذکر یک نکته ضروری است و آن اینکه آمادگی، بسیج عمومی، انسجام و هماهنگی تمام دستگاه ها، همکاری و همراهی عموم مردم و پرهیز از هر نوع تعارض و تقابل اعم از سیاسی، اقتصادی و... برای مبارزه و مقابله با این خطر و جلوگیری از شیوع غیر قابل کنترل آن، مقدم بر اینکه این موضوع توطئه دشمن است یا نیست، میباشد، مگر آنکه اثبات آن بصورت علمی و دانشگاهی ممکن بوده و تاثیری در مهار آن داشته باشد که در این صورت باید آن را به مراکز متولی سپرد و از به هم خوردن توجه و تمرکز مردم و مسئولین ممانعت نمود.
و اما سئوالات:
اولا نباید پیش کشیدن فرضیه توطئه بودن انتشار و شیوع گسترده ویروس کرونا درکشور، برای فرار از کاستی ها و بی توجهی های اولیه و فرار از پذیرفتن مسئولیت آن باشد.
ثانیا اگر به چنین فرضیه ای معتقد بودید و آن را رد یابی می نمودید و اطلاعاتی از تلاش های دشمن داشتید چرا قبل ترها آن را طرح و افشا نکردید. وهشدارهای لازم را ندادیدو مهمتر از آن راه های مقابله و کسب آمادگی های لازم را پیش نگرفتید. چون گفته شده است از ۵ یا بیشتر سال پیش آن را متوجه شده و پی گیر می نمودند. علاوه بر این آیا مسئولین کشوری را در جریان قرار داده بودند و اگر جواب مثبت است چه تصمیمات و اقداماتی برای کسب آمادگی ملی برای مقابله با آن پیش گرفته شده بود که امروز خبری از آن نیست بطوریکه اقلام اولیه ضروری مانند ماسک و... در دسترس قرار ندارد حتی سازمان متشکلی هم در ابتدا اعلام شیوع ویروس حضور نداشت.
ثالثا این ویروس غیر از ایران و ایتالیا، که شما آنها را از یک ژنوم می دانید، اکنون کل دنیا را فراگرفته است که از ژنوم غیر ایرانی برخوردارند و علاوه بر این نقطه آغاز و شیوع بیشتر آن چین بوده است یا کره جنوبی و آن ها نیز ژنوم غیر ایرانی دارند. اگر گفته شود بعد از پیدایش آن در چین با تغییر در ساختار ویروس آنرا در ایران و ایتالیا بسط دادند هر چند بعید نیست اما این با قدیمی بودن طرح توطئه ( دشمن از سالها قبل در آزمایشگاه هایش روی آن کار می کرده است) مغایر است. باز این مورد قابل اشاره است که بیش از 136 کشور دنیا حتی سازمان ملل به آن مبتلا هستند. شاید تنها دلیل بر این امر تعداد مبتلایان و جان باختگان عنوان گردد اما حداقل کره جنوبی آنرا نقض می کند و از طرف دیگر این ویروس تازه به اروپا و افریقا یا آمریکا رسیده است اما در عین حال قربانیان آن کم نبوده اند. رابعا تاثیرات فراگیر بین المللی اقتصادی، سیاسی و... این ویروس است که دچار رکود بی سابقه شده و همه دنیا از آن زیان سنگین خواهند دید که حتی بعد از بازگشت به وضعیت عادی سالها جبران آن طول خواهد كشید و این با صرفا توطئه ای علیه ایران بودن مغایر است.
اکنون باید نشست و دید این ویروس در اسرائیل و آمریکا چکار می کند و آنها در مقابله با آن چه عکسالعمل هایی از خود نشان خواهند داد؟ آیا خودشان را رهایی خواهند بخشید یا همانند سایر نقاط دنیا مدتهای مدید با این بیماری دست و پنجه نرم خواهند کرد؟ چه میتوان گفت شاید خودشان نیز در چاهی که کندهاند غرق شدند. در پایان نیز ذکر این نکته را ضروری میبینم: فرضیههای مبتنی بر توطئه برای هشیار بودن بسیار خوبند اما اگر به موقع بیان نشوند و آمادگی های لازم را ایجاد نکنند، و صرفا نگه داشته شوند یا بعد از وقوع یک رویداد ارائه شوند فقط هیجان را بیشتر می کنند بی آنکه کمکی به اصل قضیه بنمایند.
* فعال سیاسی آذربایجان شرقی - سایت امتداد