به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۱ - ۰۹:۵۱
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۸/۲۱ ساعت ۰۹:۳۷
کد مطلب : ۵۰۰۵۷۱

نتانیاهو: انفجار پیجرهای حزب‌الله  کار اسرائیل بود

نتانیاهو: انفجار پیجرهای حزب‌الله  کار اسرائیل بود
گروه بین الملل: نخست‌وزیر اسرائیل گفت: در مورد «تهدید ایران» با دونالد ترامپ موافقت کامل دارد. او همچنین برای نخستین بار به مسئولیت کشورش در انفجار پیجرها و ترور سید حسن نصرالله اذعان کرد و گفت این دو عملیات با اصرار او و با وجود مخالفت مقام‌های دفاعی و امنیتی انجام شده است.
بنیامین نتانیاهو گفته است با دونالد ترامپ برای تقویت روابط اسرائیل و آمریکا در چند روز گذشته سه بار تلفنی صحبت کرده است.
نخست‌وزیر اسرائیل در بیانیه‌ای گفت: «این گفتگوها بسیار خوب و مهم بودند.» نتانیاهو همچنین در این بیانیه در مورد موافقت با ترامپ در مورد  ایران نوشته است: «ما در مورد تهدید ایران، در تمامی ابعادش، و خطراتی که ایجاد می‌کند، موافقت کامل داریم. ما همچنین فرصت بزرگی را برای اسرائیل در زمینه صلح و توسعه و حوزه‌های دیگر می‌بینیم.»
 نتانیاهو همچنین در آغاز جلسه هفتگی هیئت دولت گفت: ترور سید حسن نصرالله و انفجار پیجرهای حزب‌الله به اصرار او بوده است.
به نوشته تایمز اسرائیل،  نتانیاهو گفت: «عملیات پیجرها و حذف حسن نصرالله، با وجود مخالفت مقام‌های ارشد نهادهای دفاعی و کسانی که در رده سیاسی مسئول این نهادها هستند، انجام شد.»
به نوشته رسانه‌های اسرائیل،  نتانیاهو اشاره آشکاری به روسای نهادهای امنیتی و یوآو گالانت وزیر دفاع سابق داشت.  نتانیاهو از مدتها پیش با یوآو گالانت اختلاف داشت و او را در روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سمت وزیر دفاع برکنار کرد.
این نخستین بار است که اسرائیل رسما به انفجار پیجرها و ترور سید حسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان اذعان می‌کند.ساعاتی بعد از اعلام نتایج برخی ایالت‌های آمریکا و سخنرانی  ترامپ که خود را پیروز انتخابات خواند،  نتانیاهو درباره ایران با او تلفنی صحبت کرد.
نتانیاهو همچنین نخستین رهبر خارجی بود که پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت و پیشتر ترامپ را «بهترین دوستی که اسرائیل تاکنون در کاخ سفید داشته است» توصیف کرده بود.
تحلیلگران می‌گویند با توجه به سابقه روابط شخصی بین این دو، و همچنین مواضع سرسختانه ترامپ علیه ایران،  نتانیاهو امیدوار بود پیروز انتخابات آمریکا نامزد جمهوری‌خواهان باشد.
دونالد ترامپ در جریان نخستین دور ریاست‌جمهوری‌اش، سفارت آمریکا در اسرائیل را به بیت‌المقدس منتقل کرد و حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان، که طبق قوانین بین‌المللی متعلق به سوریه و در اشغال اسرائیل است، را هم به رسمیت شناخت.
 ترامپ همچنین نقشی کلیدی در امضای پیمان موسوم به «پیمان ابراهیم» بین اسرائیل و شماری از کشورهای عرب داشت.
گمانه‌زنی‌ها درباره سیاست  ترامپ در قبال ایران بلافاصله بعد از مشخص شدن پیروزی او شروع شد.
اما بعد از اینکه  ترامپ اعلام کرد مایک پومپئو که در دولت قبلی او وزیر خارجه بود و نیکی هیلی که سفیر آمریکا در سازمان ملل بود را در دولت جدید به کار نمی‌گیرد، برخی چهره‌های سیاسی آن را نشانه تعدیل مواضع  ترامپ در سیاست فشار حداکثری نسبت به ایران دانستند، اما برخی رسانه‌های آمریکا می‌گویند محور سیاست  ترامپ همچنان فشار به تهران خواهد بود.
 ترامپ پیش از این با انتقاد از سیاست‌های دولت بایدن در مورد تنش بین اسرائیل و ایران، در یک گفتگوی تلفنی گفته بود نتانیاهو باید «هر کاری که می‌خواهد» برای دفاع از اسرائیل انجام دهد.
 ترامپ در عین حال وعده پایان جنگ در غزه را داده است و گفته می‌شود از اسرائیل خواسته است جنگ غزه را به سرعت و تا پیش از روز تحلیف او پایان دهد.


 
برچسب ها: اسرائیل
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها